Terug naar Af. U ontvangt gn 200 euro...Militaire Lourdesbedevaart 2023

Zondag Reminiscere 25 februari 2024. Voor het eerst sinds tijden ging ik naar de kerk. Dankzij een glaasje water onder mijn stoel hoefde ik niet hnderlijk te hoesten. Fijn. Mijn zwager en zus boden aan me op te halen om naar Houten te gaan, dat was erg fijn voor mij. Voor hen was de tocht binnen Utrecht naar mijn huis een beproeving. Kennelijk was half Nederland met de auto naar de Motorbeurs in de Jaarbeurs gekomen. 2 km/u ging het over de Singel. De navigatie zag ook allerlei beren op de weg naar de Jarige toe, dus we kregen de toeristische route met nog wat extraatjes. De moeder van de jarige lag met een denderende migraine in bed, dus we deden het rustig aan. Goed voor iedereen, maar ook wel gezellig! Pieter en zijn zus zorgden keurig en met liefde voor de catering. De jarige had naast veel lego en bonnen ook nog een gigantische eigen-gehaakte deken gekregen. Met liefde gemaakt door zijn geliefde, en met plezier aan ons getoond. Mijn oudste kleindochter en haar lieve partner brachten mij aan het eind van de middag weer thuis! Wat een luxe! En ja, erg prettig, want de rest van de dag deed ik niets nuttigs meer. 
Ik bewerkte de fotootjes die ik vanmiddag had genomen, maar die waren allemaal slecht van belichting en van scherpte. Tja! 

24 februari 2024. Gisteren hakte er behoorlijk in. Vandaag werd ik pas om kwart voor n wakker. Nu - 15 u - is het droog. Dat is fijn. We zullen zien wat de dag brengt. Eigenlijk wil ik het liefst weer naar bed, maar dat gaan we niet doen. ;-) 
Het werd een dag van kleine dingetjes. n ik heb mijn haar gewassen en gekruld. De vinger zonder spalk deed wel mee, maar is nog stijf. We zien morgen wel... Heb een goede zondag. 

23 februari 2024. Louis heette de storm van gisteren, maar die was nog niet echt uitgeraasd toen ik vandaag naar het Diac moest, om door de handchirurg gezien te worden. Er lagen nogal wat takken op straat. Vallen vind ik geen optie, dus ik ging toch maar niet met de fiets, maar lopend met de vier-wielen vr me. Dat kost heel ruim drie kwartier. In het ziekenhuis loop je ook nog aardige stukken voordat je ter plekke bent, maar ik heb me aangemeld, gezien dat de dame achter de balie mijn aanwezigheid doorgaf, en daarna verdiepte ik mij - min of meer, want er waren veel luidruchtige mede-wachtenden - in een boek op de e-reader. Een uur na de afgesproken tijd meldde ik me maar weer eens bij de balie. Nee, ik stnd aangemeld, en ze waren aan het werk. Komt goed. Tien minuten later ging ze maar eens een kamer binnen. Een kwartier later kwam er iemand uit diezelfde kamer die mijn naam riep. Die persoon stelde zich niet voor, dacht dat ik wel te laat zou zijn geweest, onderzocht de vinger nauwelijks, en kladde een verwijzinkje voor handtherapie. De spalk kon af. Of nou ja, ik kon die net zo goed omhouden tot ik bij de therapie was. Tja! Op weg naar huis passeerde ik mijn of meer de Supermarkt die met een J begint, en al kocht ik er een paar dingetjes, ze hadden niet wat ik zocht. Wel kon ik mijn voorraad mooie postzegels weer aanvullen. En ergens kocht ik een verjaarscadeautje. Mei is kennelijk niet alleen voor vogels een vruchtbare maand... Goed, al met al heb bijna 11000 stappen gezet vandaag, en ik was er z moe van, dat ik me pas later op de avond naar boven kon slepen. Dus wat mij betreft is de dag wel om. 

22 februari 2024. Hoera, vandaag wordt het jongste kleinkind 17 jaar! Ik mocht hem eventjes telefonisch storen bij een spelletje dat hij met een vriend aan het spelen was. ;-) Verder was het een postdag. En al hd ik de enveloppen gisteren al geprint, het kostte toch heel veel moeite om alles tijdig in de brievenbus te krijgen. De rest bracht ik lopend rond, maar het weer was bar en boos! Een mondkapje schijnt te helpen. Het afkoelen van de neus blijkt een mens vatbaarder te maken, las ik. 

21 februari 2024. Langzaam gaat het beter. Ik heb een afspraak gemaakt met de kaakchirurg, </wortelrest> (het lukte zelfs om even een gesprekje te hebben zonder te hoesten), ik heb een en ander opgeruimd, ik was bezig een verjaarskaart af te maken, toen er een App-gesprek met de jongste van mijn kleinkinderen tussendoor kwam, maar daar had ik mijn stem niet voor nodig. :-) Morgen is Pieter-Alexander Sweet-Sixteen f. Mijn PC-tijd bleek een uue achter te lopen, dus ga ik nog maar even snel verder...!

20 februari 2024. Over brievenbussen gesproken: ik ging er vandaag al twee keer heen met een verjaarskaartje. (Een voor morgen en een voor overmorgen, je weet maar nooit.) En juist toen ik aan het eind van de morgen beneden zat te genieten van mijn eerste kop koffie, en van een berichtje van Dochter Twee, werd er aangebeld: de postbode met een Brievenbuskus. Van een verlate Valentijn, denk ik. DII en ZI verklaarden 'onschuldig' te zijn. Op het kaartje stond alleen: 'geniet ervan', dus daar werd ik ook niet wijzer van. Wie het dan ook was: 6 witte roosjes, een takje gips en een takje groen delen nu heel gezellig een vaasje. Heel hartelijk dank! Wat gezellig!!!   
Intussen weet ik dat het van de liefste vrienden komt, die ik heb... 
Twee superlieve mensen met een groot gevoel voor humor! Hier ga ik nog lang van genieten!!!

19 februari 2024. Verder dan de brievenbus kwam ik vandaag niet. Morgen beter. Wel een paar heel kleine klusjes gedaan. Het komt goed. Een keer. :-) 

Zondag Invocavit (of: invocabit toekomstige tijd) (Roept men Mij aan, dan antwoord Ik!) 18 februari 2024. Ook deze zondag waagde ik me niet naar de kerk. Maar via internet ging het prima. middag heb ik twee stapels in n doos gestopt, allemaal dingen waar ik snel iets aan moe(s)t doen. Intussen heeft de PC twee keer geprobeerd achterstallig onderhoud te plegen, tevergeefs. Zonde van mijn tijd, maar ik kom er niet onder uit. Een donkere, natte dag verder. 
De rest van de dag en de avond was ik bezig met het grt afdrukken van een foto van de kleinkinderen voor de salon. De vorige foto was zowel verkleurd als verouderd (15 jaar of zo) Nu heb ik een iets kleinere dan A3, geprint op 2x A4. Die ga ik aanstonds ophangen, mits de lijm echt droog is, en anders morgen. Er lijkt licht te gloren aan het eind van een paar tunnels. :-) Ik voel me nu ook wat beter, zij het niet gezond. Salonfhig ben ik nog niet, en deze dag is net het hoekje omgegaan, dus ik groet je. Bless you!

17 februari 2024. Als ik heel voorzichtig beweeg, gaat het al wat beter. Ik heb een paar langzame uren gebruikt om achterstallige financin in de PC te zetten. 2023 is bijna klaar. Volgende week moet ik dit deel copiren naar een andere file, en dan verder gaan van af 1-1-2024. Maar daar moet ik helder voor zijn... Hoe dan ook, ik ga nagel voor nagel vooruit. '-) 

16 februari 2024. Soms kun je je *** zoeken naar iets, dat je voor je gevoel blindelings kunt pakken. Dit was zo'n dag. Heel vervelend. Sint Antonius??? 
+++ Het onthutsende nieuws over Aleksej Navalny 1976-2024 houdt velen bezig. Mij ook. God trooste allen die van hem hielden en om hem gaven. 

15 februari 2024. Vandaag heb ik me rustig bezig gehouden met de verjaarskaarten voor deze maand. Dat zijn er bizar veel: 13. Nadat ik er al twee op de bus had gedaan, bleven er nog 11 over Niet dat ze allemaal geschreven zijn, maar de enveloppen en 3/4 van de kaarten liggen wel klaar. Dat geeft rust. Om de beweging ben ik naar de Twijnstraat gelopen, ruim 4000 pas, dat kan beter, maar ik ben wel zonder rollator gegaan. Het was relatief mooi weer, Tons narcissen beginnen op te schieten. Met al die verjaarskaarten, dringt zich de gedachte op, dat ik er volgende maand misschien ook iets aan moet willen doen, maar ik ben nog weinig creatief. Eerst moet ik maar eens Salonfhig worden. Mogelijk zie ik volgende week (bijna) heel de familie wel... In elk geval is het nu voor vandaag wel goed, zo.

14 februari 2024. Valentijnsdag voor velen. Vanavond wordt het voor mij het begin van de Paarse tijd. Aswoensdag. Een askruisje ga ik niet halen, want ik hoest nog teveel. Ik moest net een afspraak maken bij de handchirurg, maar de assistente zei meteen: 'We doen er maar een weekje bij, als ik dit hoor!' En dan moet ik ook nog steeds een afspraak maken voor een wortelextractie. Elders. Nu even niet, dus. Ik ga maar verder met mijn te-doen-lijstje. Gisteren kwam ik niet verder dan het eerste punt dat ik meteen aanpakte... :-) Straks moet ik wat paarse elementen van boven halen, en daar liggen kerstspullen klaar om opgeruimd te worden. De kerstboom staat nog in de kelderkast te wachten op een sterke held... Nu ja. Straks dus.
De feestverlichting is uit, de achtergrond van de verschillende computers / laptops is aangepast aan de paarse tijd, en nu is het bedtijd. 

13 februari 2024. Kwart voor een. Ik zit even bij te komen van een duizelingwekkende hoestbui, terwijl ik juist dacht dat het beter ging, en ik een lijstje wilde gaan plannen om dingen te gaan doen. Want ja, de zon schijnt! En omdat er nog geen blad aan de bomen zit, stuurt mijn mini-fonteintje op zonkracht elke anderhalve seconde een straaltje water van een centimeter of vijf omhoog. Daar word ik blij van. :-) Nu maar hopen dat de hersenmist ook snel optrekt. Ik kan vst wel iets overzichtelijks doen vanmiddag! Alleen kan ik op dit moment even niet bedenken wat. Nu ja, een lijstje maken... Buiten zie ik Tons narcissen met de dag groeien. Er zijn al knoppen zichtbaar, en sommige vergelen al een beetje. 
En zo rommelde de dag door. n ding is gelukt. Morgen vast beter. Iemand belde aan dat mijn telefoon het niet deed. Die had ik niet gemist. Maar ik heb boven een telefoon gevonden die gevallen was, en ja, nu heb ik wel weer een kiestoon... 
Hoe dan ook, het is de hoogste tijd om te proberen te slapen. Morgenavond begint de paarse tijd... Tja...

12 februari 2024. Vandaag dan eindelijk naar de huisarts. Ik had een kwartier (op papier) en ik kreeg een half uur. De uitslagen van bloed etc. waren O.K., van de vinger zeiden we beiden: 'Mwh'... 
Ik durfde het niet aan om te fietsen, (er stond toch een scherpe wind) - en het was een heel eind lopen, ook omdat er wegomleggingen waren. Wordt vervolgd. De terugweg ging via HC (er uit gaat wel, met de rollator, er in van huis uit is aan twee kanten een uitdaging). Boodschappen konden makkelijk mee naar huis, zo met het vierwielertje. 
Verder heb ik alleen TV gekeken zonder veel te zien. De hoogste tijd om naar bed te gaan. We komen er wel. Een keer. 

Zondag Quinquagesima (50e) of  Esto mihi (wees voor mij een rots), de laatste zondag van Epifanie, 11 februari 2024. De kerkgang zat (en zit) er niet in, ik kon een groot deel meemaken van de dienst in de Lutherse kerk hier, via YT. Een andere dienst, die ik graag wilde volgen kon ik niet vinden, slecht geslapen, duf... Wel zag ik, met de morgenkoffie in de hand nog weer een stuk van een bijzonder interview met Dries van Agt zaliger. Later vond ik de link naar de heel bijzondere kerkdienst van onze dierbare Catrien van Opstal vanmorgen, theologisch en van woorden voortreffelijk als altijd, ondanks haar verkoudheid. Ik kan je aanraden op die link te klikken. Kostbaar! Ik ben dankbaar dat dit kon... Vandaag verder vnl TV gekeken, bijv. Maestros de cosura, daar had ik niet veel Spaans voor nodig, bovendien werd het in het Spaans 'ondertiteld'. Heel handig. Nu ga ik nog even liggen kijken naar 'Kunst en Kitsch', misschien zit daar nog wat tussen. En dan is de energie wel op. (ik viel in de tussentijd al in slaap aan de PC, dus ja!)

10 februari 2024. De voorraden waren op, dus ik sleurde mezelf in de kleren en de schoenen, ik sjouwde de rol-la- naar buiten, zelf voorzien van pet, handschoenen, dikke shawl en een vers mondkapje, en ging op weg naar de stad. Nu ja, HC. Daar was het rustig, en ik gaf heel wat uit, maar toen ik weer thuis was, bleek ik een belangrijk onderdeel te hebben vergeten: iets om op te sabbelen! Aangezien ik alleen maar wilde liggen, (alleen: de trap op, dt was me te veel) bleef ik een paar uur dom kijken naar ik weet niet meer wat. Veel later ging ik naar AH in de Twijnstraat, waar een grote doos voor de voedselbank (zo sympathiek!) zorgde dat ik nog niet de helft van wat ik had gekocht mee naar huis hoefde te nemen, en nu heb ik nog steeds niets zoets om op te sabbelen. Het schijnt niet te mogen! Wel heel leuk: Ik kreeg een Beterschapskaart met een paar zegels er in, en een mooie er op! Echt, zo lief!!!! Dat het drupte op mijn handen lag niet (alleen) aan de verkoudheid. Bless you!!! Voor zover mensen gaan Carnavallen: veel plezier!.

9 februari 2024. Die heb ik kennelijk gemist... Maar de meeste kaarten zijn wel, voorzien van een zegel, door een langslopende engel in de brievenbussen gestopt. En het werd tch weer laat. Juist omdat ik niets deed, verder.

8 februari 2024. Na een doorwaakte nacht was ik heel laat op, en tamelijk brak. Maar de dienst aan de samenleving gaat door. Dus heb ik in elk geval enveloppen geprint, en een aantal kaarten. Morgen de rest. Ik hoop dat die verwarde persoon niet wr midden in de nacht gaat aanbellen... Tijd om naar bed te gaan. 

7 februari 2024. Nog steeds een tikkeltje ziek, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Ik weet het, al zie ik het nog niet. En nu weer snel naar bed. Maar wees gerust. Het komt goed.  

6 februari 2024. Gisteren kwam ik niet in de buurt van de PC. Ik bleef in bed. De verkoudheid breidde zich uit naar de borst, en elke onverwachte beweging, riep een hoestbui op. 
Vandaag is niet veel beter, na de kippenbouillon als ontbijt (schijnt gezond te zijn) heb ik een paar uur zitten dutten voor de TV. Nu is het kwart voor vier, en kleine slokjes koud water blussen een beetje het brandend zand in de keel. Tijd om maar weer eens mijn bed in te stappen. Terecht dat ik de afspraken met de huisarts van gisteren en morgen heb afgezegd. Ik besta nog even niet. 
Maar het kmt goed!
Vanavond heb ik gekeken naar de VPRO. Allerlei beelden uit mijn jeugd. Laat de jeugd goed in de oren knopen hoe dicht we bij een rampzalige catastrofe zijn. God behoede ons!

Zondag sexagesima 4 februari 2024. Wereld Kankerdag. Dankbaar. Zelf ben ik snipverkouden, het wordt alleen beroerderberoerders (voordat het beter wordt, natuurlijk). Ik ben niet verder gekomen dan bed, toilet, keuken en tafel. En dus ga ik nu maar weer naar bed. 

3 februari 2024. Al weer werd ik verkouden wakker. Ik heb zelfs een Covid-test gedaan, maar die was gelukkig negatief. Een uurtje opruimen ging nog net. Vanmiddag ging ik voor de beweging nog een uurtje heen en weer naar de stad. Pffff.... Na het eten (en tijdens het eten) keek ik wat dom TV-amusement, na een uurtje interessante dingen. En nu is het op. De ogen lopen weer over, ik ga zo maar naar bed. Met een heet-drankje. Even uitzieken. Haren wassen zit er vanavond ook niet in. Tja. Soms heb je dat. 
Geniet morgen van zondag sexagesima, en zeg een klein gebedje voor me...  

2 februari 2024. De banden van de fiets zijn opgepompt. Dat wel. Een paar kleine puntjes van mijn lijst zijn doorgestreept. Verder wat onverwacht werk aan pastoraat. Ik ben er moe van, dus... morgen beter. 

1 februari 2024. Deze dag stond in het teken van iemand gelukkig maken. Omdat de banden van mijn fiets nog stds niet opgepompt zijn, moest ik alles lopend doen, maar dat leverde me wel zo'n 13000 stappen op. 
Dt is dan weer meegenomen. En nu is het voor mij de hoogste tijd om te gaan slapen! 
Morgen is hetwarme-truien-dag, en ik heb zowel beneden als boven de kraan op de radiatoren een slag naar links gegeven. 

31 januari 2024. Vandaag werd koningin Beatrix, die zich bescheiden verschuilt achter 'prinses Beatrix', 86 jaar. Ik leek de enige te zijn in Utrecht die de vlag - met wimpel - uithing. Maar ik heb haar hoog! 

Gisteren haalde ik van alles uit de dood 'Verbindingen', vandaag heb ik alles weer ingeruimd, en ingeschreven. Zelfs in de PC gezet. Jaren geleden heb ik de inhoud van al die dozen al eens opgeschreven, maar waar Ik heb geen idee! Ik kon het niet vinden. Voor de beweging liep ik heen en weer naar de Twijnstraat, verder werkte ik aan de 'Ingekomen stukken'. Mijn Te-doen-lijst is bijna nog net zo lang als gisteren. Morgen verder, dan maar. Komt goed.  

30 januari 2024. Na een goede nacht, ging ik er vanmiddag tegenaan! Ik begon voor de duidelijkheid met een lijst. 22 stuks, zie ik zo in een oogopslag. Duidelijk en gestructureerd. Sommige items hebben een tijdslimiet, 30 minuten bijvoorbeeld... Na 30 minuten in de slaapkamer waren er nog een paar kleinigheden, dus dat moest kunnen. Zo kwam er nog een half uur bij. Gisteren had ik al n deur voorzien van een bijpassende deurklink, er waren er nog drie, die in aanmerking kwamen voor enig onderhoud. Ik begon boven met de doos waarop staat: 'verbindingen'. Die kon al niet meer helemaal dicht. Helemaal onderin vond ik het deurbeslag dat ik zocht, (en nog een kamerdeurslot, altijd handig!) - maar een en ander bleek niet te passen. De deur naar het halletje heeft nu twee bijpassende klinken, maar geen beslag, want dat paste niet, twee andere klinken liggen nu te drogen, die kunnen morgen misschien samengevoegd met het originele beslag dat ik vond, en waarvoor de huidige klinken te dik zijn... etc. Ik eindig de dag met 2 doorgestreepte items op de lijst, en een hele vloer waar alles is uitgespreid wat ik uit de doos 'verbindingen'  heb gehaald. Dat alleen al gaat me morgen een paar uur kosten.

29 januari 2024. De huisarts stuurde me laatst voor de APK naar het ziekenhuis. Dat moest vandaag gebeuren. Nuchter en vroeg. Nu ja, voor mij vroeg, want de dame van de afspraak vond 10 over 10 al heel erg laat. Toen ik daar hijgend aan kwam - net op tijd, moest ik een nummertje trekken, een half uur wachten en daarna ook weer wachten. Vijf voor elf bleek niet te laat voor de bloedprik. Normaal hebben ze 3 buisjes nodig, nu maar n. (Ik was niet helder genoeg om daar vragen over te stellen, want ja, nuchter en dus vr de koffie!) Voor de Eerste Hulp ging ik naar de Espresso-bar, daar vlak achter, waar ik voor een gewone zwarte koffie en een gevulde koek 6 euro neer moest tellen! Oeps. Op weg naar huis probeerde ik wat boodschappen te doen, altijd handig, als je toch het pakezeltje bij je hebt! (De fietsbanden waren te zacht.) Toen ik eindelijk thuis was, liep ik op mijn tandvlees. Pffffffffff. Ik heb vanmiddag noodgedwongen een aantal uren geslapen, en ik ben nog steeds hors du combat, dus ik ga maar weer richting slaapkamer. Volgens mijn smartding heb ik 9250 stappen gezet tot nu toe. Morgen uithuilen en opnieuw beginnen. Ik denk niet dat ik nog iets nuttigs kan doen, nu... 

Zondag Septuagesima 28 januari 2024. De groene tijd, overgang naar de Paascyclus. Het werd een lange dag. Die begon in de Waalse kerk. Na de dienst zouden we gasten ontvangen uit buur-kerken met een lunch, en er zou nog ge- en besproken worden... Ik mocht de (erg lekkere) tomatensoep opscheppen, en hier en daar wat praten met mensen, naast de gewone dingen. We waren op een gegeven moment met zo'n 40 mensen, waarvan de helft behoorde tot de ontvangende partij. Dat viel wel tegen. Maar goed, ik had mij toch voorgenomen om naar de roze viering in Amsterdam te gaan, en daarna naar Parel. Dat lukte allemaal, zij het met vertraging. Elisa Mannah maakte - met haar fantastische begeleider - een genspireerd feest van de dienst, ook al begon die heel ruim vijf kwartier later en hadden ze geen mogelijkheid om die rustig voor te bereiden... Tegen de tijd dat ik bij Parel en Ren in de keurig opgeruimde en gezelloge Oceaan aankwam, was het al 7 uur geweest. Maar ook daar hadden we een klein priv feestje. Ook mijn kleinzoon en zijn beminde zag ik nog even. Leuk! 
Dat ik toch pas laat thuis kwam, lag aan een nt gemiste bus (die me niet leek te zien) en later moesten we ergens stoppen met de trein voor een verward persoon. Vandaag meer dan genoeg gelegenheden om voor allerlei mensen te bidden, dus. Maar ook om te danken. De hoogste tijd om de tanden te poetsen en de rest zien we morgen dan wel weer. Dit was een dag vol liefde en goedheid. En met die verwarde persoon komt het goed, zegt de Heer. 
Dank!

27 januari 2024. Zaterdag, maar wel te vroeg op, voor mijn gevoel. Ik ging met een voor mij onbegrijpelijke vraag naar de smart guys van de smart-bar, maar die kwamen er ook niet uit. Dat betekent dat ik de oude e-reader moet blijven gebruiken voor dat ne boek dat niet zichtbaar is, en dat niet overgezet kan worden op de nieuwe. Het kostte me alles bij elkaar de hele middag. Ik was pas om half vijf terug... te laat voor een telefoontje 'vanmiddag'... (dat is een ruim begrip) en ik schoot zelf niet op, en half Utrecht schoot al evenmin op. Zo gaat het soms. Later haren gewassen en krullers ingezet. H ja! Lekker in bad met een boek. :) En ja, terwijl ik een tijdschrift zocht, en niet vond, kwam ik eindelijk het handige apparaatje tegen om koffers te wegen. Gewoon ergens achteraan op mijn tafel, tussen en half onder hoge stapels. Ik wst dat ik het had... nu heb ik er twee. 'Beter mee verlegen, dan om verlegen.' placht mijn moeder te zeggen... Ze had vaak gelijk. ;-) 

26 januari 2024. Wat bij-geslapen, dat was kennelijk nodig, wat opgeruimd... Ik heb o.a. het winterdorpje voor het raam in de voorkamer maar eens afgebroken, nu aan de overkant de narcissen al een eind de grond uitkomen. Opgeruimd nog niet, dat komt een dezer dagen wel. Ik had een hele lijst met dingen die moesten gebeuren, daar heb ik er een paar van kunnen doorstrepen, maar er is nog veel te doen. Op naar het volgende punt! Dat was een uurtje datakloppen, dus voor ik fouten ga maken, moet ik maar even stoppen, en dan zo naar bed. Straks genoot ik van de mooie volle maan. 

25 januari 2024. Een dag die voorbij vloog! (Of ben ik zo traag?) Vandaag moest ik een formulier ophalen bij de huisarts, dat is een aardig eind lopen. (Voor de stevigheid met de rollator). Op de terugweg ging ik bij een paar winkels in de stad langs, en nu zit mijn bril weer een stuk beter, en heb ik wat kleinigheden gekocht, maar natuurlijk niet dat waarvoor ik de winkels binnen ging, want dt hadden ze   niet. Dat heb je soms. ;-) Verder verdeed ik veel tijd met het telefonisch maken van medische afspraken, maar dat leverder wel heel aardige gesprekjes op. Het was hoog tijd dat ik weer eens post verstuurde aan de zieken en aan degenen die een opbeurend kaartje konden gebruiken... Die kreeg ik niet voor de lichting in de bus, dus dat komt een dagje later aan... Verder bracht ik er nog een stel te voet rond, dus met 11.314 stapjes op mijn stappenteller, heb ik weer een klein beetje ingehaald van alle stil-zitten in de vorige week. Tijd voor bed. Morgen moet ik eindelijk maar weer eens beginnen met het gewone leven. Het werk heeft zich opgestapeld. Maar ik ben blij dat de dienst van a.s. zondag niet doorgegaan is, daardoor had ik de gelegenheid om naar Betty te gaan. -D

24 januari 2024. Ik blijk nog veel vermoeider te zijn dan ik dacht. In elk geval geestelijk, dus ik kap er voor vandaag maar mee. Maar: 'the sink is shining', al moest dat ook in twee gedeelten.  

23 januari 2024. Wat heb ik heerlijk (uit)geslapen! Er is geen bed zo lekker als je eigen bed! :-) De tas en de koffer zijn leeg, maar nog niet op zolder, de eerste was is gedaan, maar nog niet droog, en de eerste boodschapjes zijn ook binnen. Er moet nog hl veel opgeruimd, maar dat komt later wel. De reis was wel vermoeiend, en de knikkende knien werden toen maar aan het werk gezet achter de rollator. Ik kocht ook meer dan ik van plan was, dus was ik blij met een extra tasje van de vriendelijke caissire bij mijn favoriete supermarkt. In elk geval heb ik een boel stappen mr gezet dan de afgelopen week, en dat is ook goed voor lijf en leden. Tot hier, voor nu.

22 januari 2024. Vanmorgen zag ik de temperatuur langzaam oplopen, maar dat betekent ook: vanaf Lyon regen!  We hadden van 5u55 - 6u10 daar even mogen luchten in de Aire du Centre de la France aan de A71... net voor het echt ging regenen. In de verte zag ik later soms ook wat blauw. Vannacht had ik eigenlijk niet geslapen, en dat begin ik te merken... Morgen beter. Vanaf half acht reden we in een lange file naar de hoofdstad. De eerste voorsteden om 9u13. Het schoot niet op, maar aangezien ik 3 uur de tijd had in Parijs, maakte ik me niet druk. :-) We waren maar een kwartiertje later dan gepland. In Parijs moest ik overstappen, maar met die bagage kon ik weinig doen dat verder van het busstation was dan een paar honderd meter. Ik had geluk, de uren die ik daar doorbracht was het droog. 
Later kwam de regen terug, maar we werden slechts n keer een half uurtje vrijgelaten, en toen bleef ik bijna droog. Tegen 4 uur passeerden we Lille, toen was het droog, en scheen er de zon, maar we mochten de bus niet uit. 
Zes minuten later dan gepland stonden we (om 21 u 01) stil bij de bushalte in Utrecht, nadat we minstens een kwartier extra nodig hadden gehad voor het stuk van de Fly-over bij de GrvRweg tot de bushalte. Laetitia begroette me enthousiast, zij had vanwege stroomstoringen bij NS en een overmaat aan Taxi's rond het Station, een half uur extra rijtijd gehad, dus het kwam allemaal prima uit... Ze bracht me thuis, wat een vriendelijke luxe, en ik zwaaide haar om kwart voor tien na. Tijd om te slapen...

21 januari 2024. De derde Zondag van de Epifanie.
Vanmorgen kwam de kerkgang er niet van, maar gelezen heb ik wel. En die frisse neus heb ik toch wel gehaald, ik liep tegen het heuveltje op - en terug. Het is bijna vier uur, en het is binnen ook heel plezierig. Straks zien we wel verder. Rustdag, toch??? Om kwart voor zeven brachten Betty en Ferry me naar Barcelona, waar ik vijf voor negen de bus zou nemen. Die bus ging 10 minuten eerder weg, omdat iedereen er al was, en ging toen rustig richting... Busstation Noord waar we (geloof ik) om half tien weggingen, richting Girona -> Montpellier -> Parijs. Om 23u24 passeerden we de Franse grens. Het was -2 graden Celsius buiten, maar binnen in de bus was het warm. 

20 januari 2024.  11u21. De eerste koffie is al binnen. De TV staat weer aan, maar nu harder dan anders, terwijl de anderen gezellig bezig zijn met hun eigen dingetjes... Ik wen langzaam aan het matras. 
Betty en ik hebben boodschappen gedaan, en ach, ik had de rollator niet eens nodig. :-) We zijn met  ons drietjes gaan eten bij een Chinees, het was er erg ruim opgezet. 
Later op de middag heb ik met Betty een dorpje bezocht, El Roc de Sant Gaiet. Bijzonder aardig! Zie de rode druppel. Ook bij Reus, spreek uit Ree-oes, en het huis staat ongeveer bij de punt van de pijl, dus echt aan de rand van de stad.

Verder heb ik een stukje gedaan voor de 'ingekomen stukken', dat zijn van die dingen die met horten en stoten komen. 
Een paar leuke berichtjes gewisseld via WhatsApp, met kinderen en kleinkinderen. Ook dat is een handige manier om foto's te delen. Af en toe blijf ik me verbazen over wat mogelijk is...

19 januari 2024. Wat een weer! Relatief koud en heel de dag nat...!!! Er is hier iemand blij mee, want dat zal het zwembad minder groen maken... (Ik spring er toch niet in, zolang mijn vinger ingepakt zit...) En binnen is het een stuk warmer dan buiten. Het is een vrijdag. Ik dacht vanmorgen dat het zaterdag was. 11 uur op. In de middag heb ik met Betty boodschappen gedaan in Comar-Ruga, ik kocht een pr postzegels in het postkantoor, pinnen was er 'een dingetje'. Later reden we naar El Vendrell Noord, waar ik bij een Chinees (een soort Action) een heb tas gekocht, voor mijzelf, hoera! Ik zag er de zelfde als de voor-vorige. Toch heb ik weer een nt iets ander model gekocht, omdat het me juist iets handiger leek... En voor de dagelijkse boodschappen gingen we naar de grote Lidl. En we reden naar het strand, d.w.z. naar de Paseo Maritima. Maar verder kwamen we niet. Er waren wegen afgezet, vanwege de regen en de harde wind! We hadden vandaag de hle dag regen, en dat is goed voor het land. Er is zelfs nu al gebrek aan drinkwater hier!!! Het was 14 graden C. buiten.

18 januari 2024. Er is er een jarig, hoera!!!
Van harte gefeliciteerd, schat! Een heel fijne dag... Vandaag was gezellig, we reden langs het ziekenhuis, zodat ik ets van de stad zag, en daarna gingen op een pleintje in Reus wat eten, (waar ik deze foto maakte, terwijl ze werd gefeliciteerd door haar zoon). Het was mooi weer, iets van 20C, dus dat was op zich al een verjaarsgeschenk!  
Het eten was leuk, maar daarna moesten we echt terug. F. is nog lang niet de oude.  
Tijd om maar weer eens aan het werk te gaan. 
Ik heb best wel wat gedaan aan de 'ingekomen stukken'. Intussen keken de anderen naar de TV en Betty en ik dronken een glaasje Maneschijn-wijn op haar verjaardag en op de gezondheden.  
(Het huis heet zo, dus dat is wel toepasselijk, en de wijn is ook nog lekker...) 

17 januari 2024. Morgen is Dochter Twee jarig! Helemaal in Spanje. Alvast gefeliciteerd, schat. Je bent waarschijnlijk eerder wakker dan ik! Een heel fijne dag! en ik ben er bij! :-) 
Vandaag heb ik gewerkt aan de 'ingekomen stukken'. En ik ben een groot deel van de dag bezig gewest met het wissen van honderden foto's van het fototoestel. Dat moest ook weer eens gebeuren. En dat kan makkelijk, terwijl de TV babbelt... 

16 januari 2024 Lang geslapen, ruim 11 uur. De zon schijn af en toe, Betty werkt, we doen allemaal ontspannen ons eigen ding. :-) Lekker, de zon schijnt, daar wordt een mens vrolijk van... Ik heb, eindelijk weer eens rustig en met aandacht, een hoofdstuk NT gelezen, Marcus 8, dat voelt ook goed, dus nu kan ik aan het werk. ;-D
Straks zijn we naar de supermarkt geweest, maar ik heb weinig gelopen vandaag, rustige dag. Prima zo...

15 januari 2024 Betty en Ferry stonden me in Barcelona op te wachten, en ze zagen me meteen. Heel prettig. Het was nog ruim een uur naar hun huis, waar ik eerst maar eens naar een echt toilet ging, me waste en verkleedde. ;-) Ik kreeg een tour door en om het huis. Het is leuk om alles eens te zien, het is ruimer dan de foto's deden vermoeden, en er is ook veel werk verzet, sinds ze daar wonen. Zelf ben ik rustig bezig. Maar niet echt met de dingen die ik moest doen. Dat heb je soms.

14 januari 2024. De tweede Zondag van de EPIFANIE.
Ach, dacht ik, laat ik eens op familiebezoek gaan. Met de bus. Maar dat tikt toch niet zo handig, dus straks werk ik de site wel bij, als ik het niet vergeet, En anders morgen...
Het was ook brbrbr...berenkoud! Op een gegeven moment stopte de bus, en de deur stond een tijd wijd open, terwijl er mensen in en uit stapten, en de chauffeur iets vaags deed, er was een echte sneeuwjacht, recht de bus in.
Ja toen dacht ik: 'There is no place like home!':-) Verder is het gezellig. :-) Ik had een heel gezellige jongen naast me, oprecht genteresseerd, en we hebben zeker 70% van de reis gepraat over allerlei interessante dingen. Leuk! Hoewel hij haast had, stond hij er op me in de bushalte in Parijs (Bercy) nog even te helpen. Echt een heer. :-) In de bus naar Barcelona was de gereserveerde plaats nergens te vinden. Alles was vrij, zei de man van de bus. Ja, ja. De lichtjes gaan ook niet aan, dus het was nacht in Bethelems dreven, De Wi-fi werkte alleen toen we nog op het station waren. Nu kan ik internet niet meer op. Nu ja, morgen beter. Misschien had ik niet de goede connectie. Nog eens proberen. Tot hiertoe heeft de Heer ons geholpen. En de bus staat ergens even stil, en we hebben nu wel een vaag bovenlicht. Gelukkig had ik een USB lampje. Het wordt een rustige nacht, behalve dan die gesprekken achter me, telefoon. Ik denk in het Castilliaans, ik versta af en toe een woord, maar ik hoor er een heleboel. En er zit iemand vlakbij steeds te kuchen... :-( 
Om kwart voor elf mocht ik beneden gaan zitten, especial para seoras de edad avancada. Vlak bij de WC... maar rustiger was het wel. 

13 januari 2024 Een lange en rommelige dag. Er moest weer eens van alles, en sommige dingen moesten ook nog over, soms heb je dat. Morgen schijnt het een rustdag te zijn!!! In elk geval zie ik net dat een van de klusjes succes had. Fijn. Heb een gezegende zondag, en slaap lekker!

12 januari 2024. Veel gelopen, gebeld, en veel te weinig opgeschoten. Soms heb je van die dagen. Morgen beter.

11 januari 2024 was een dag van 'alea iacata est' en vervolgens veel tijd verdoen met slechts een pr dingen die ik op mijn lijstje had staan. Veel gezocht, een beetje opgeruimd, een paar dingen gevonden (v.n.l. dingen die ik n niet zocht, en waarvan ik niet meer weet waar ik ze vorige week voor nodig had...). En er werd me nog een dag ontfutseld voor mijn volgende deadline... Maar het is zoals het is, zoals dochter II zou zeggen... Morgen (straks, want het is alweer na middernacht) verder. En beter! 

10 januari 2024 Het is nog best koud. Omdat ik dacht een knoop door te hakken moest ik buiten alle knopen goed dicht-knopen. Maar dat waren weer andere. De concentratie is laag, vandaag, ik kwam er via de website niet goed uit, dus ik dacht slim te zijn, en zelf op onderzoek uit te gaan. Voor noppes. 6000 pas in de kou... daarna kwam er nch iets uit mijn handen, nch uit de benen. Morgen beter. (Gelukkig kon Betty een boel voor mij uitzoeken!)

9 januari 2024 Heerlijk geslapen, eindelijk weer eens een volle nacht! Dat gaf moed om te gaan ruimen, en om te gaan klussen. Van alles tegelijk overhoop gehaald. Als ik hard doorwerk, kan ik tegen juni een aantal hotspots opgeruimd hebben! Maar ik heb wel n klusje geklaard: een kersttreintje, dat maar niet wilde lopen, en waar degene in het gezin die techniek heeft gestudeerd ook niet kwam, loopt en speelt weer. Dat kan morgen (of zo) netjes opgeruimd worden. 
Verder moet ik een aantal beslissingen nemen en afspraken maken, waar ik tegen op zie. 

Maar ja, Pippi Langkous schijnt gezegd te hebben: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik dnk dat ik het wel kan!' Die moesten we er maar inhouden. 

Verder heb ik de 145ste geboortedag van mijn schoonmoeder gevierd met een rg lekker gebakje. (Zij hield - bescheiden, niet te vaak - van heel erg lekker!) (En van duur = kwaliteit!) (Duur was het!) 
(Ik heb twee uur door de stad gelopen, dus... <moet kunnen>)  

8 januari 2024 Deze nacht was erg kort, want ik werd veel te vroeg wakker... Ruim voordat mijn pakje om 8 uur kon worden gebracht, zat ik beneden. Terwijl ik wachtte - en wachtte - brak ik de kerstboom af, en haalde ik lichtjes en versieringen weg. Alleen het winterdorp voor het raam laat ik nog even staan. Afgezien van de typische kerstelementen. Om 3 uur kwam mijn pak. Een aardige jongen, die bereid was het naar boven te brengen en het op de tafel voor te zetten! Ik heb een aantal dingen verhuisd in mijn studeerkamer, dat betekent dat er nog een flink aantal stapels op de slaapkamer ligt, waar ik ook 'nog eens iets mee moet doen'... Er kwam vandaag nog niet een kwart uit mijn handen, van wat ik vannacht allemaal had bedacht. Morgen beter. Ik moet toch eens orde op zaken stellen wat betreft de printers die het wel . niet goed doen, drivers updaten, kijken naar inkt etc. Dat op zich is al een week werk. Er gaat nu in elk geval weer iets niet goed. Morgen verder? Het is kwart voor twaalf, dus...

Epifanie 7 januari 2024 Zondag van de Verschijning van de Heer. Kerkgang in de Pieterskerk. Snel naar huis, want ik verwachtte bezoek. Een dierbaar en zwaarwegend geschenk kreeg een goede bestemming. En de ontvanger, zoon van de maker, moest wel in de bak onder Tons bed duiken. Dat deed hij met liefde. Later prachtige vesper in de Klaaskerk. T+B waren er ook even. Goed zo. Maar nu ben ik heel erg moe. Ik liep ook over straat te zwalken alsof ik dronken was. Een vasculair incidentje, denk ik. Hoop dat het snel bijtrekt. Morgen beter, hopen we dan maar.

6 januari 2024. A.J.L. M(elchior) is jarig, op Driekoningen. In Frankrijk (en Spanje) wordt een speciale Driekoningenkoek/tulband gebakken. Met een boon er in, of een speciaal, hitte bestendig klein beeldje. Wie dt in zijn of haar stuk aantreft is de konin(in) van de dag. Voor mij ben je dat ook znder boon wel. Gefeliciteerd! Helaas bleek mijn koningskind ziek in bed te liggen vandaag! (En gisteren ook. Hij hoopte zich vanavond even uit bed te slepen voor zijn verjaarslekkernij... We hopen op voorspoedige beterschap!) Gelukkig mocht mijn in Spanje wonende schoonzoon na een week ziekenhuis weer naar huis te mogen. Ook hier geldt: Beterschap! 

5 januari 2024. Weer hl vroeg op, want ik verwachtte weer een pakje, van dezelfde instantie waar het pakje van gisteren vandaan kwam. Bovendien zouden de goten en dakkapelletjes nu eindelijk schoon gemaakt worden. Dus ik zat ruim vr 8 uur beneden met mijn eerste kopje koffie. Om half tien kwam het pakje. Maar het was donker en nat. Pas in de middag kwam de hoogwerker... het hagelde. :-( Na een kopje koffie bij de buurman, ging hij toch aan het werk. Toen hij klaar was, werd het droog. Tussen al dat wachten door heb ik aardig wat opgeruimd in de keuken. Ik heb vrij wat gedaan, zelf het muisgrijs uit de haren gewassen, want het was geen gezicht. En ik heb er maar weer een post-dag van gemaakt, want dan kon ik nog kerstzegels gebruiken. Het scheelt weer. Warempel, ik kreeg uit Alicante een kerstkaart, verzonden de 23-12-23. Dat is hl snel voor Spanje. (Alicante is wel een grote stad...) Nog een aantal Berichtenbladen weggebracht. Niet dat ik nu alles heb gedaan, maar het valt alles mee. 

4 januari 2024
. Hl vroeg op, want ik verwachtte deze keer de toner echt. Tussen 8 u en 11.20 u. Als ik niet tw wekkers had gezet om kwart voor acht, was het me  niet gelukt. In elk geval heb ik nu drie pakjes, morgen komt er nog iets... Het is nog geen elf uur, en ik val m! Maar ik heb al twee keer koffie gehad. Tja! 
De rest van de dag ben ik doorgekomen op familieverpakkingen snoep. Meerdere! Morgen moet ik ook weer vroeg aantreden. Er  is vanmiddag en vanavond niets nuttigs meer uit mijn handen gekomen. Jammer. Morgen beter... Nu maar

3 januari 2024. Vroeg op, want ik verwachtte de toner, voor de rest van de boekjes. Helaas, vertraging! Dus heb ik het minimum dat nog moest met de inktjetprinter afgedrukt. Duurt wat langer - veel langer, maar is wel goedkoper. In elk geval is alles op de bus, er moeten er nog een paar rondgebracht worden, maar niet met dit weer, dus nu kan ik verder met de digitale versie. Er is licht aan het eind van de tunnel. (Als je goed en hoopvol kijkt!) 

2 januari 2024. Vroeg op, voor mijn doen, en om 11u52 deed ik de eerste 47 Berichtenbladen op de post. En dat moet nog tig keer. Maar de ene printer doet de omslag, de andere de inhoud van het (dunne) boekje, terwijl ik niet en vouw en snijd, en de enveloppen vul. Hoera, ik ben nog steeds een werkende vrouw! ;-D Aan  het werk dus!
Tot het eind van de dag heb ik hard gewerkt. (En een hele tijd gekletst met mijn verre dochter!) :-)
De meeste enveloppen zijn f weg, f gevuld. Buiten raast storm 'Henk' over het land, ik ga maar niet meer naar buiten!

1 januari in het jaar onzes Heren 2024. Weet je gezegend! Sterkte voor de zieken, vrede en gezondheid voor wie dit leest. En hartelijke gelukwensen aan zwager Barry en zijn gezin!

Tot ver in de nacht ben ik aan het knutselen geweest met een onwillige (en een gewillige, maar hl trage printer. De tekst is klaar. Morgen hoop ik de eerste 50 Berichtenbladen in de brievenbus te kunnen frummelen, mits de kleppen dan al open zijn... Hoe dan ook: een gezegend 2024!!!Voor het nieuws van 2023 kan men klikken op nieuws 2023

Voor het nieuws van 2022 kan men klikken op nieuws_2022

Voor het nieuws van 2021 kan men klikken op nieuws_2021

Voor het nieuws van 2020 kan men klikken op nieuws_2020

Voor het nieuws van 2019 kan men klikken op nieuws_2019

Voor het nieuws van 2018 kan men klikken op nieuws_2018

Voor het nieuws van 2018 kan men klikken op nieuws_2018

Voor het nieuws van 2017 kan men klikken op nieuws_2017

Voor het nieuws van 2016 kan men klikken op nieuws_2016

Voor het nieuws van 2015 kan men klikken op nieuws_2015 

Voor het nieuws van 2014 kan men klikken op nieuws 2014

Voor het nieuws van 2013 kan men klikken op nieuws 2013

Voor het nieuws van 2012 kan men klikken op: nieuws 2012

Voor het nieuws van 2011 moge men klikken op: nieuws 2011

Voor het nieuws van 2010 moge men klikken op: nieuws 2010

Voor het nieuws van 2009 bevelen we aan te klikken op: nieuws 2009

Voor het nieuws van 2008 verwijzen we naar nieuws 2008

Voor 2007 mag men klikken op nieuws 2007

Voor 2006 op nieuws 2006

Voor 2005 op nieuws 2005

En de rest is oud nieuws...