Terug naar Af. U ontvangt géén 200 euro... Cherche la paix et poursuis-la. Insigne Internationale Militaire Bedevaart 2019

Zondag 16 januari 2022. De tweede zondag na Epifanie bekeek ik in bed de dienst in de Hamburgerstraat (een oude bekende ging voor), toen een nichtje opbelde. Gelukkig kon ik de rest van de dienst later terugkijken. Daarna ontbijten, en ik bekeek op de Spaanse zender TVE: Ingeniería Romana een aflevering over het oude Tarragona, (Tarrago nu) en de zichtbare en onzichtbare resten van de Romeinse tijd. Zo'n rustig praat-programma met plaatjes (en filmbeelden) is redelijk te volgen, zelfs met mijn beperkte woordenschat. Maar toen was het wel weer even genoeg voor vandaag. Buiten is het grauw en mat, maar minder mistig dan de laatste dagen. Er loopt toch veel volk buiten rond, maar meest in redelijk tempo. Het ziet er koud uit. Ik blijf lekker binnen. Tot morgen ;-)

15 januari 2022. Vanmiddag had ik (eindelijk) de afwas in de keuken gedaan, en zelfs gekookt. Na het eten ging ik even liggen, en uren later, terwijl de TV nog steeds door-blaatte, werd ik pas wakker. Maar we gaan vooruit. "-) 

14 januari 2022. Die prik heeft er ingehackt hier. Ik deug al dagen nergens voor, en houd mijn ogen maar met moeite open. Het bed is het best. Daar ga ik weer heen. Morgen beter, hoop ik. Komt goed, een keer. Vast.

12 januari 2022. Vandaag liep ik naar de Jaarbeurs (en terug) voor de boosterprik. Ik kreeg niet de Pfizer, die ik verwachtte, maar de Moderna. Dat was me niet verteld, voordat het zover was. Ondanks mijn protesten dat het niet goed voelde, oordeelde een erbij geroepen arts dat er geen reden was om te wisselen, terwijl de pfizer wel aanwezig was. Grrr. Nu ja. Ik had geen zin om onverrichter zake terug te gaan. Ik heb wel een tijd zitten duizelen, eindelijk kon ik de aandacht van een EHBO-er trekken, die me een opwekkende Cola bracht, en op de grond naast me ging zitten, totdat ik weer wat helderder werd. Ik kwam veilig thuis, er is voor een week eten, dus dat is prima. Nu wil ik alleen nog maar naar bed, maar... ik kreeg een telefoontje dat mijn schoonzuster M. is overleden. (Eigenlijk Tons schoonzuster, maar we deelden haar de laatste 55 jaar al.) Zacht en onverwacht ingeslapen.  

11 januari 2022. Er stond hier al een hele tijd een mandje met bloeiende plantjes voor mijn oudste kleindochter. Iedereen was druk, dus vooruit, ik sprong vanmiddag op de fiets, met in de fietstas goed verpakt tegen de kou de bloemenmand. Hoewel ik de route had afgedrukt, begon ik al snel verkeerd, en daarna ben ik nog drie keer verkeerd gewezen, zodat ik hele stukken terug moest fietsen. Ik deed er 50 minuten over, en koud dat het was!!! Het onthaal was hartverwarmend, en mijn schoon-kleinzoon haalde zelfs een bos witte bloemen voor mij. Heel attent, en ook fijn omdat de mijne nu wel erg uitgebloeid waren. Hij was zo vriendelijk om een stukje met me terug te fietsen, totdat ik op bekende wegen kwam. Toen deed ik er nog maar 20 minuten over. (TomTom had - mét een flinke omweg - 12 fietsminuten berekend.) Morgen weer een interessante dag, maar nu ga ik eerst maar eens oud papier bij elkaar zoeken. :-)  

10 januari 2022. Er was een controle gepland in het Diaconessenhuis vanmiddag, maar ik werd vanmorgen weer opgebeld: het ging opnieuw niet door, de bewuste persoon was nog steeds ziek. Ik mocht bij de gratie Gods dan wel later komen voor een tien-minuten-afspraak met de specialist, maar ik lag niet op mijn knieën van dankbaarheid, dus de afspraak is ruim verplaatst. (Tja, dat krijg je als je niet zo vrolijk wakker wordt...) 
Vanmiddag ben ik braaf aan het opruimen getogen. Daarbij ging een en ander mis, zodat ik eerst een reparatie moest verrichten, voordat ik de stoel, waar ik een en ander op neergelegd had, kon gaan ordenen. Het werden 3 stapels, een flinke stapel in de papierbak, een flinke stapel met dingen die ik later moest ordenen, en een behoorlijke stapel naast de PC met dingen die ik moet uitzoeken en bekijken. Dat kost veel tijd, en de totale hoogte van die drie stapels is volgens mij een stuk meer dan de oorspronkelijke. O, wat zijn wij heden blij! <Grrr> En ondanks de verwarming zijn mijn handen koud. </Grrr> Ik ga maar weer braaf verder. Met makkelijke dingen, vermoed ik. Wel heb ik tussendoor wat postzegels afgeweekt en gedroogd. :-D 

Zondag 9 januari 2022, de eerste zondag na Epifanie. Vanmorgen werden we (toch) verwacht in de Waalse kerk. Daar was wat verwarring over geweest. Een prima voorganger, vond Ton ook. We kerkten in de Dekenkapel, met 11 mensen all in was dat veilig op afstand te doen. Ook de koffie na de dienst genoten we in 2 kleine groepjes, dus ja... prima. In de Lutherse kerk kon ik nog wat cartridges ophalen, die de predikant voor mij had achtergelaten. (Niet allemaal erg nieuw, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat.) Bij het installeren, bleek mijn paspoort zich al die tijd te hebben schuil gehouden tussen de bladen van de scanner. Ach, eerder had ik die toch nog niet nodig gehad. ;-)  
Dankzij een van die cartridges kon ik nog de ontbrekende bladzijden van vier Brichtenbladen afdrukken, dus morgen nieten, vouwen, snijden, en dan heb ik een kleine voorraad. Het eerste Berichtenblad kwam al onbesteld terug: adres is opgeheven. En ik kreeg een vriendelijk mailtje van een ambtsdrager dat ik het niet meer hoef te sturen. Dat zijn de kleine teleurstellingen. Als de andere bladen dan maar gelézen worden. Deze is zo dun, dat moet lukken... ;-) 

8 januari 2022 is best nat. Ik deed wat klusjes, haalde groente, schreef achterstallige financiën in de PC - maar haalde nog niet eens de helft. Wel heb ik wat postzegels afgeweekt, dat kost weinig tijd, en terwijl ze drogen, kun je weer andere dingen doen. Maar intussen heb ik van mijn te-doen-lijstje nog niet een derde gedaan. Veel tijd verdeed ik met zoeken, en er is iets dat ik echt voor morgen vinden moet. Dat ga ik dan maar doen, op weg naar de slaapkamer. Een mooie zondag morgen. Dan is het 143 jaar geleden dat Tons moeder werd geboren. Echt waar: 9 januari 1879. Ik vergat een gebakje te kopen, of een chique cake. Want zij was wel van chique. In Utrecht was er een heel dure zaak waar je schaak cake kon kopen, de plakjes zagen eruit als een schaakbord. Netjes recht. Ik heb me altijd afgevraagd hoe ze dat deden. Vermoedelijk vierkante repen kleur om kleur op elkaar geplakt, maar... het viel niet uit elkaar op je bordje. Waar eens mens het hoofd al niet over kan breken. Die afspraak voor de boosterprik is ook nog niet gelukt. Help. Nu ja. Morgen is vroeg genoeg. Heb een mooie en gezegende zondag. (O ja, nog éven iets vertellen: Joke had vanuit Engeland mij een pakje gestuurd op 10 december, vanwege de Kerst. Deze week belde ze op: of het niet was aangekomen. Nee, dat was het niet. Vandaar dat ik gisteren eens ging kijken of het bij de Primera lag. En ja hoor: vandaag belde mijn 'eigen' postbode aan met een klein pakje (dat natuurlijk niet door de brievenbus kon. Het pakje van Joke. Het had er vier weken over gedaan...

7 januari 2022. Weer een arbeidsintensieve dag. Het bezoek aan de dermatoloog was afgezegd wegens ziekte, maar ik moest toch op pad, tussen de buien door, want er was mij een pakje toegezegd voor de kerst, vanuit Engeland. Aangezien postnl tegenwoordig geen papiertje schijnt te kunnen leveren als je niet thuis was wanneer ze langs komen, ging ik maar naar de IBB om te kijken of ze daar toevallig iets voor me hadden afgeleverd bij de Primera, want tot nu toe kwamen mijn pakjes daar gewoonlijk terecht. Noppes. Maar ik moest toch een paar boodschapjes doen bij de J. daar, dus dat kon ik combineren. Niet dat ik droog thuis kwam, maar wel met een warm gevoel, vanwege die aardige, iets oudere, cassière. :-)
Warm drinken deed me goed, maar lokte wel tot iets te lang kijken naar iets onbelangrijks op de TV. ;-/
Later ging ik braaf aan het werk, er moesten nog een paar kaarten weg, buitenland, en de inhoud van het Berichtenblad moest nog naar het wereldwijde web. Daar ben ik mee bezig geweest tot vanavond laat. Ik moest nog kijken of het via een andere weg er ook goed uitziet, anders komt het gladstrijken morgen wel. De dag is om en ik ben op. Maar nog steeds blij en tevreden. :-) 

6 januari 2022. Een fijne dag. Want a) Tonio was jarig, en zijn mooiste cadeau bleek een booster van het Rijk te zijn. 
b) De Berichtenbladen zijn voor het grootste deel vandaag nog in de brievenbus beland. Gisteren en vandaag hebben er mensen al een ontvangen, dus ik ben heel tevreden, en ook heel erg moe. Tonio zou zijn verjaardag vanavond met vrouw en kind vieren met een gebakje, dus ging ik dat ook doen. AH had iets lekkerders dan een gebakje: een klein ijstaartje. Dus geen gezonde groenten en eiwitten vanavond, maar alleen platte calorieën (wel veel, en ik werd er blij van) en  nog een Frans kaasje toe. Heerlijk onverantwoord. :-) Ik viel dan ook tijdens het journaal in slaap, en sliep door heel de Slimste Mens heen. De verlichte ster voor het raam kreeg nog een paar verse batterijtjes, en misschien laat ik al die (ver)lichte vrolijkheid wel tot Betty's verjaardag hangen. 
De meeste bloemen van 10 december zijn nu wel weg, behalve die paarse bloem bij Tons portret zal het meeste het weekend niet halen. Mijn huis is een chaos, ik moet opruimen en de inhoud van het Berichtenblad op het web van de Stichting Het Evangelie in Spanje zetten, maar nu niet meer. Mijn ogen vallen dicht. Als de Heer niet komt, is er morgen weer een dag. Maranata! 

5 januari 2022. Hier werd ik niet heel erg blij van. Ik had nieuwe toner besteld, gisteren al vroeg. Gewoonlijk belt de Postnl mij heel vroeg uit bed, maar de toner-mensen bleken het met DHL gestuurd te hebben. Die gaven aan dat het tussen 14 en 18 uur zou kunnen aankomen. Daar kun je niet op wachten natuurlijk, dus vanmorgen begon ik maar een ingewikkelde exercitie op de inktjetprinter. Eerst moest die weer printklaar worden, want zaterdagavond gaf die het op, dus daar ging wat tijd inzitten. Na 20 boekjes was de printer wat warm geworden (denk ik), zodat het papier vastliep. Grrr. Intussen kwam de besteller van de DHL iets vroeger dan verwacht, hoera! Twee nieuwe toners erin, intussen drie, en tegen vijf uur stopt de laserprinter van de Stichting, en eist een nieuwe overloopfles. Hallo!!! Vorig jaar heb ik er nog eentje ingezet. Dat deed de vorige (zelfde merk, zelfde type) maar één keer in vijf jaar! Grrr... gelukkig had mijn eigen laserprinter vrijdag j.l. de zelfde eis op de computertafel gelegd. Dus die had ik tegelijk met de toner voor het Evangelie in Spanje besteld. Nu blijkt dat ik 'm in feiten tóch voor de Stichting had besteld. Daarboven houdt Iemand de boel in de gaten. :-) Maar het vervangen van een overloopfles is een precies en lastig karwijtje, dat ik eigenlijk het liefst niet in het donker of bij lamplicht doe. Ik móét nog minstens 55 boekjes uiterlijk morgen versturen. Zucht. Daarna kan ik de boekjes wel maken die ik in Utrecht zelf kan bezorgen. Printen, rapen, nieten, vouwen, snijden, het is allemaal arbeidsintensief en vermoeiend. Maar tot hier toe heeft de Heer ons geholpen. Dat wel. :-) 
Die vervelende kuch is ook weer terug. Morgen maar eerst eens even testen dan... Dat kan er ook nog bij
Ik probeerde het nog even met de inktjetprinter, die ene, waar ik wel inkt voor heb, maar ik moest 'm wel weer even dresseren... dat ging een paar boekjes goed, en toen hapte hij niet één vel, maar minstens 30, dus liep hij vast. Zo vast, dat ik het niet meer los kon krijgen, en er een verdere buurman bij moest halen. Hij had de kracht wel. Maar nu is de transporteur suboptimaal. 
Morgen komt er weer een dag, waarschijnlijk. Dan is mijn eigen koningskind jarig. Voor zijn verjaardag krijgt hij van de regering een boosterprik. Gefeliciteerd, Tonio. En een heel fijne dag. :-) 

4 januari 2022. Dankzij mijn ijverige meelezers kon ik vanavond toch beginnen aan het afdrukken van het Berichtenblad. Maar bij beginnen bleef het, want pas bij de eerste afdruk zie je wat er allemaal mis kan gaan. Printers hebben hun eigen stiekeme instellingen, waar je niet altijd bij kunt, en die je tekst en je indeling proberen te veranderen, terwijl je daar zo ijverig aan geschaafd hebt. Dus dan ben je zomaar een paar uur verder voordat je de eerste bladzij echt kunt afdrukken. En pas dan zie je wat er toch niet zo gelikt uitziet als je had gedacht. :-D Ach, al doende leer je. Nu ga ik weer eens even verder. (Ik moest de laserprinter even laten afkoelen, om het apparaat te ontzien.) Intussen zijn er 29 enveloppen gevuld maar nog niet gezegeld. En het is alweer woensdag. De tijd vliegt. Morgen vroeg op. Straks dan. Dus. ;-) 

3 januari 2022. Vandaag kwamen er mensen langs om alle scheuren in het huis te fotograferen, zodat we niet kunnen klagen als de gemeente hiertegenover met grof geweld aan het werk gaat. (Ik was vergeten dat ze zouden komen, maar ik werd verhinderd om op stap te gaan zodat ik er toch was.) Met enig geluk krijg ik die foto's dan ook. Toen werd het te laat om iets naar mijn kleindochter te brengen, het leek me ook dat de 12 minuten waarvan TomTom dacht dat ik daarin 3,9 km kon fietsen zwaar overdreven was. Dus dat heb ik maar niet meer geprobeerd. Ik heb verder heel hard gewerkt aan het Berichtenblad, de adreslabels liggen nu klaar, maar de dag is ook al voorbij, en mijn meelezers moeten nog beginnen... of ik dit allemaal gedaan krijg voor overmorgen om is, ik heb er een hard hoofd in. En dan moet ik de inhoud weer wijzigen, ik was ervan uitgegaan dat ik in de kersttijd dit versturen kon. Help. 

Zondag 2 januari 2022. We vierden Epifanie in de Lutherse kerk hier in Utrecht. Officieel is dat op 6 januari, Tonio's verjaardag. Maar de keuze voor vandaag behoorde ook tot de mogelijkheden. Dus als je wilt kun je hier klikken en kijken. Dankzij Martijn (orgel) en Femke (zang) was het een feestelijke dienst. :-) (Het begin mag je even doorspoelen...) Nu moet ik gaan opruimen, want ik heb veel overhoop gehaald voor deze dienst. ;-D 

Ja, dat was ik van plan. Maar ik heb lekker gekookt (er moest veel echt op, want door de onverwachte kerstmaaltijd vorige week was er een en ander blijven liggen)... en ook lekker veel, en veel lekkers, gegeten. Toen sufte ik bij de TV in, en mijn hand ging steeds weer naar de roomfondantsterretjes... Nu is ook dat zakje leeg, en we hebben een mooi Scrabblewoord. Ik wilde echt nog iets gaan doen, maar... ach, ik ben deze week flink wat slaap tekort gekomen. Morgen moet ik als een idioot gaan werken aan het Berichtenblad. Echt. Hoe dan ook: het was een fijne dag, en als de Heer wéér niet komt binnen de komende paar uur, is er morgen weer een dag. Wat zijn we toch een gelukkige mensen... :-) (Ik in elk geval wel) Bless you.

1 januari 2022.  Deze nacht kon ik niet slapen, alles wat er nog moest gebeuren, bleef door mijn hoofd malen. Slecht begin. 
Er was ook van alles mis gegaan met een belangrijke file die ik had doorgestuurd aan iemand, dus ik zat al voor mijn ontbijt aan de PC, de duvel had het maar druk met zijn pesterijtjes. Maar we gaan rustig door. Vandaag was Barry jarig, en dus ook van hieruit: van harte gefeliciteerd. Ik wens iedereen overal een mooi en gezegend jaar. :-)  
Hier in Utrecht is het jaar knallend en gillend begonnen. Dus nu is het aan ons om er iets moois van te maken. ;-)
Bless you all. 
Vaarwel 2021. Welkom 2022, breng veel goeds en breng God onder de mensen. :-)Voor het nieuws van 2021 kan men klikken op nieuws_2021

Voor het nieuws van 2020 kan men klikken op nieuws_2020

Voor het nieuws van 2019 kan men klikken op nieuws_2019

Voor het nieuws van 2018 kan men klikken op nieuws_2018

Voor het nieuws van 2018 kan men klikken op nieuws_2018

Voor het nieuws van 2017 kan men klikken op nieuws_2017

Voor het nieuws van 2016 kan men klikken op nieuws_2016

Voor het nieuws van 2015 kan men klikken op nieuws_2015 

Voor het nieuws van 2014 kan men klikken op nieuws 2014

Voor het nieuws van 2013 kan men klikken op nieuws 2013

Voor het nieuws van 2012 kan men klikken op: nieuws 2012

Voor het nieuws van 2011 moge men klikken op: nieuws 2011

Voor het nieuws van 2010 moge men klikken op: nieuws 2010

Voor het nieuws van 2009 bevelen we aan te klikken op: nieuws 2009

Voor het nieuws van 2008 verwijzen we naar nieuws 2008

Voor 2007 mag men klikken op nieuws 2007

Voor 2006 op nieuws 2006

Voor 2005 op nieuws 2005

En de rest is oud nieuws...