Terug naar het Hazenhonk!Pieter Alexander Veldman 


laatst bijgewerkt: 08-05-2022 

8 mei 2022. Morgen gaat Pieter met school i.p.v. een uitwisseling met Spanje en een schoolreis naar Engeland, die vanwege Corona niet doorgingen, 2 nachtjes naar Arnhem met als doel daar allemaal Engelse dingen te doen, en al die tijd onder elkaar Engels te spreken. Die High Tea en zo zal er wel in gaan, en er moest ook iets typisch Overzees op sportgebied gebeuren. Lachen!! Creatief toch, als de Westerburen erg lastige Covid-eisen stellen. We wish you a lot of fun!!!

23 maart 2022. Gelukkig, vandaag had Pieter weer eens een 'gewone' schooldag. Vorige week en deze week had hij allemaal toetsen. Hij doet het wel redelijk hoor, had goede cijfers... Alleen was hij voor Aardrijkskunde eigenlijk te laat op school. (Hoe zou dt nu komen?) Maar hij kreeg de toets nog net binnen de tijd klaar, dus geen probleem. ;-) En nu zijn de mondkapjes ook van de baan... voor dit moment. Joepie! 

12 maart 2022. Deze familie heeft een boel verjaardagen in deze tijd van het jaar. Vandaag vierde Amber haar 20ste verjaardag (maar Pieter steekt nog een kop boven haar uit) ;-) en Oma Voerman haar zoveelste. En die van Opa, en de trouwdag... allemaal samen in de Oceaan. 

Zondag 27 februari 2022 vierden Pieter en Charlotte hun respectieve 15de en 18de verjaardag. Er waren vrienden van Pieter en Charlotte, een grootmoeder, een neef en nichten, en andere familie(vrienden). Verder, in goede traditie, eigengebakken taarten, brownies, een reuzetas chips en noten, en van alles te drinken. Pieter ging nog even kijken of hij met zijn kistjes mt 46 uit de voeten kon op het longboard, maar dat viel tegen. Dan zijn sneakers handiger! Naast enige bijdragen voor de volgende computer(update) werd Pieter verblijd met een t-shirt van Rammstein, type Engel. 
Later trok hij het ook aan, maar het lukte zijn grootmoeder niet om er een goede foto van te maken. 
In elk geval heb je zo een idee. ;-)

22 februari 2022 wordt Pieter 15 jaar. Een fijne verjaardag, Pieter Alexander! We zien je snel. 
Eerst is hij even met een stel vrienden aan het rondhangen op City-Plaza. Ook een manier om je verjaardag te vieren. ;-) 


12 october 2021. School is volop begonnen, en net als zus Charlotte drie jaar geleden, ging Pieter met zijn klas naar Ieperen, om te leren over de slag om Ieper en de vreselijke verliezen aan menskracht in de eerste wereldoorlog. Een leerzame dag, al was die vanwege de coronamaatregelen in Belgi wel een paar uur korter. Wel gevolgd door een 'vrije' dag...

23 augustus 2021. Ja, natrlijk was Pieter overgegaan. Niet dat hij het had laten weten. ;-) Hij heeft het grootste deel van de vacantie doorgebracht met een heerlijk dolce far niente, zoals de Italianen, die daar alles van af weten, het uitdrukken. Vorige week was de familie in Twente op vacantie, op een camping in Lattrop aan de Duitse grens. Dus bijna op vacantie in het buitenland. Niet dat Pieter daar iets om geeft. Al die regen was wel heel vervelend, maar Mama Lae had een uitje geregeld met een soort cross fietsen, waarmee ze ook over wat minder gebaande wegen konden. Dat was een groot succes. Eten koken daar was een minder groot succes, dus tot Pieters grote genoegen werd er veel buitenshuis gegeten. Volgende maand begint de school weer. Hij komt de tijd wel door... ;-) 

7 juli 2021. De toetsweek ik voor Pieters gevoel wel goed verlopen. Vandaag hebben ze weer een gym'toets'. Gisteren moesten ze cricket spelen. Of dat in het kader van het tweetalig onderwijs is, heb ik niet gevraagd. Wie weet, misschien moest zus Charlotte wel scheidsrechteren, dachten ze. Lachen, toch? Maar nee, dat was niet het geval. Vandaag was het iets anders, deze grootmoeder heeft alweer vergeten wat. In elk geval een actie-spel waarbij je de ander met een soort lichtzwaard moest laten afvallen. 

12 mei 2021. Pieters moeder is vandaag jarig. Hoera! Eigenlijk had hij wol voor haar zullen kopen, maar het werd toch iets anders. Gereedschap is hier altijd welkom. ;-0 Maar hoe dan ook, gisteren is eindelijk het eigen longboard gearriveerd! Hij heeft er al heel wat extra krasjes op gemaakt, maar dat is niet erg, want het is nu van hm! Vanmiddag zijn Charlotte en hij samen nog even gaan crossen daarop, nadat hij Oma had laten zien hoe je er mee stuurt en hoe je er bochten mee maakt. Pieter is een goede leraar, want zelfs Charlotte is niet omgevallen vandaag. :-) 

3 mei 2021. Vandaag bracht Pieters moeder hem en zijn zus naar Oma V. in Utrecht. Ze had een cadeau voor hem. ??? Het transport was een probleempje, had zijn grootmoeder hem gezegd, waarop Pieter grootmoedig zei dat ze het altijd kon overmaken. Tja, dt ging even niet gebeuren. Om tijds- en klimaatredenen reed moeder L. de 'kinderen' naar Utrecht, waar ze hartelijk werden verwelkomd, maar wel op afstand. ;-) (En Oma had een maskertje op) Pieters cadeau had te maken met het geweer dat hij wilde gaan maken, van hout: een zwaar boek, niet dik, maar het voelde wel als een blok hout, en een snij-mes en een uitsteek-mes. Plus wat hout. Er moet nog geslepen worden en nog wat gelezen (daar heeft Pieter minder zin in, maar er zijn wel veel foto's) dus Pieter kan de rest van de vacantie wel bezig blijven. De stevige tas met de Underground van Londen (uit 1960 ongeveer) waarin alles kan worden bewaard, was ook interessant. 

Bovendien heeft hij nu een longboard (te leen) waarmee hij met zijn vrienden de fietspaden in de buurt onveilig maakt. Hij heeft er zin in! :-) 

25 april 2021. Vacantie! Nu, daar heeft Pieter altijd wel zin in! Vandaag is de pizza-oven in gebruik genomen, die staat buiten. Het duurt wel lang voordat die warm is, maar... de pizza\calzones waren lekker. Pieters vader was zo slim er ook maar een aan de buren te brengen, dan zouden ze vast niet gaan klagen over rookoverlast. Slimme gast, die vader van Pieter! En nu: 

26 maart 2021. Pieter heeft officieel maar n dag school vanwege al die corona-toestanden. Maar er is een vak waarvoor hij wel extra naar school moet, en dat is: muziek! Tja, dat gaat echt niet lekker via Zoom en zo. Dus mocht Pieter deze week weer op de fiets stappen, om muzikaal bijgepraat en bijgewerkt te worden. Dat was wel goed voor hem. Lekker er even uit!

22 februari 2021. Pieter had een gezellige verjaardag! Het is vacantie, en hij kon met een paar vrienden van zijn basisschool uitgebreid longboarden. (Dat is skaten op een langer skateboard, legde hij mij uit. Een van zijn vrienden heeft er twee, dus die mocht Pieter lenen, de andere vriend had er ook een, dus dat was leuk.) Samen hebben ze een halve taart naar binnen gewerkt, dat was ook memorabel. ;-) Een paar tuinklompen, dat hij voor zijn verjaardag kreeg, maat 45! - moest meteen worden geruild voor een maatje meer. De jongeman leeft op grote voet! Hij steekt intussen ook (bijna) boven zijn ouders uit. 

21 februari 2021. Morgen wordt Pieter-Alexander 14 jaar. Gefeliciteerd en een fijne dag! Corona gooit roet in het vieren, maar we hopen dat je toch een heel fijne dag hebt!  

20 februari 2021. Vacantie! En het is lekker weer. Pieter ging lekker chillen met een vriendje, maar hij moest op tijd thuis zijn, want op zaterdag kookt hij. Dat is begin dit jaar ingegaan. Charlotte kookt op zondag. Het voordeel is dat ze dan zelf mogen bepalen wat er gegeten wordt. Vandaag werd het een broodje knakworst met zuurkool 'New York Style'. 

30 november 2020. Vandaag stonden Pieter en Charlotte al om half zeven met hun cadeautje met bibberende stemmetjes (want het was zo vroeg) 'Lang zal hij leven' te zingen, want vader Barend was jarig. Ze hadden een waterkoker voor hem, die hij graag wilde hebben. Zo graag, dat hij het had voorgeschoten. Maar dat komt straks wel goed. Zo begonnen ze de dag echt samen, en dat was wel gezellig. Gefeliciteerd!

20 october 2020. Pieter is lekker bezig. Hij heeft zijn moeder geholpen met het construeren (en later met afbreken) van een steiger, en hij staat op school voor alles voldoende. :-) Zijn laatste cijfers waren boven de zeven: Wiskunde en Aardrijkskunden. 
Dat klinkt goed. Fijn dus! :-)

2 september 2020. Begin van het nieuwe schooljaar voor Pieter. Hij gaat naar de tweede klas, en hij doet de tweetalige cursus. Nederlands en Engels. Net als zijn grote zus. ;-) Veel plezier, Pieter!

20 augustus 2020. Na een hele zomer bijna zonder uitstapjes, was Mama Laetitia op het briljante idee gekomen om haar moeder een tripje naar zee te verzorgen. Die was daar echt (al jaren) aan toe! Of Charlotte en Pieter misschien mee wilden? Vooral omdat het vrijwel zeker de laatste zomerse dag zou zijn, lieten ze ze zich dat niet ontgaan. Wel moesten ze vroeg op en vroeg klaar staan, want anders was het strand misschien al te vol. Zucht. En zo kwamen ze een kwartier eerder dan afgesproken bij Oma, die haar schoenen nergens kon vinden, en ook nog een lik kwark naar binnen schrokte als ontbijt. 
Onderweg naar Wassenaar begon het te regenen, maar... heel in de verte, richting Westen, was een klein blauw gaatje. En ja hoor, het was warm en bewolkt, met een zweempje blauw toen ze uit de auto stapten. Dan is het uitpakken en richting strand... Toch? 
Maar... met driekwart van de bagage al buiten de auto zei Pieter: 'Ik voel nattigheid'. Hij was niet de enige! Dus ging alles weer in de auto, inclusief de levende have. ;-D Na 20 minuten probeerden ze het weer, en ja... op wat spetters hier en daar bleef het droog. 
Om 12 uur lagen er genoeg handdoeken en twee volwassenen op het strand, terwijl Pieter en Charlotte aan de rand van de zee  een tijd hl actief waren met een frisbee! 
Later kwamen de telefoons met filmpjes natuurlijk tevoorschijn, en intussen moesten ze hun lunch verdedigen tegen de jonge en oude zilvermeeuwen, die zich als ware Maffiosi gedroegen.

Pieter kon zijn broodje maar ternauwernood veilig stellen. 
Deze jonge vlerk probeerde het kaasbroodje uit Pieters handen te grissen!


In afwachting van het veilige tij, hebben Pieter en zijn zus lekker geknoeid met water en zand, en dat groeide uit tot een ware zeemeermin, met bijna alles er op en er aan...

Goede samenwerking!
Het kunstwerk. En de kunstenaars!

Maar toen het vloed werd, mochten ze ook het water in. Lekker was dat!
Later werden er nog wat finesses aan de zeemeermin toegevoegd, zoals handen. ;-) 
En omdat Pieter meent dat hij groter moet wezen dan zijn grote zus, hangt hij hier zwr op haar schouder... Het lijkt net echt. 

Maar het was een leuke dag. Uiteindelijk waren er toch nog wat lichtrode randjes, maar dat gaat wel weer over. 
Op de terugweg kreeg Pieter allemaal berichtjes van een paar vrienden, die zich verveelden. Hij verveelde zich niet. ;-) Echt niet. 

15 juli 2020. Pieter is bevorderd naar de tweede klas. Mooi! Nu kan de vacantie echt beginnen. Veel plezier!

4 juni 2020. Ja, Pieter is naar school geweest en hij vond het 'redelijk leuk'. Vooral weer een paar klasgenoten zien was positief. :-) 

2 juni 2020. Als het goed is mocht Pieter vandaag ook weer naar school. Lekker een eind fietsen, dat doet een mens goed. En als het vandaag niet was, dan is het morgen. :-) 

20 april 2020. Pieter en Charlotte zijn vanwege die kronen-toestand al weken veel te veel thuis. Balen dus. Huiswerk moet, en ls Pieter eindelijk er aan begint, dan maakt hij het intussen ook meestal wel tijdig af. Maar vrolijk wordt hij niet van die hele toestand. 
Om zichzelf op te peppen heeft hij - zijn zus zat in het complot - tegen de zeer uitdrukkelijke wens van zijn moeder in, op de dag voor Pasen zijn hoofd laten millimeteren door zijn vader. Gek, mama stond niet te juichen. Terwijl Pieter al veel langer had gezegd dat hij dit graag wilde. (En zijn moeder uitdrukkelijk haar misnoegen over dat plan had uitgedrukt.) Ouders? Onbegrijpelijke wezens. 
Pas vandaag was was er weer ruimte om samen in n keuken te staan. Het was een langdurige en leerzame bijeenkomst, want dat het klaarmaken van een lekkere maaltijd cht uren en uren kan kosten, dat was onverwacht. 
24h kitchen gaf een ander beeld! Maar leuk was het wel, en lekker ook! 


29 februari 2020. Een koude schrikkeldag, maar niemand die daarvan schrok. Al vlogen de dakpannen wel door de lucht. Pieter heeft net als zijn grote zus (die haar zestiende verjaardag vierde vandaag) zijn zegeningen zorgvuldig geteld. Die nieuwe smartphone is wel heel dichtbij gekomen. ;-) En verder was het natuurlijk gewoon gezellig met familie en vrienden, met taart en fris... Een prima verjaardag, wat Pieter betreft!


.........................................................................................
22 februari 2020. Vandaag is Pieter 13 jaar geworden. 
De verjaardag wordt nog gevierd, samen met die van zijn zus, en als je op de middelbare school zit, dan zijn er geen feestjes meer met je vriendjes, want dan heb je vrienden. Of mensen die je kent van school. Maar natuurlijk was er wel een silver lining: het toetje bestond uit een heerlijke Pecan Pie. En daar is van gesmuld. 


Voor Sinterklaas schijnen Pieter en zijn zus al te groot te zijn, en nu krijgen ze cadeaux met Kerst. Tja. Gelukkig vierden ze wel de verjaardag van Tante Parel, zodat we elkaar allemaal nog even zagen. Gezellig. Pieters haren beginnen alweer gezellig te groeien. Weer voor het goede doel. Ik ben wel trots op hem. :-) 

2 october 2019. Pieter is vandaag weer terug gekomen van het schoolkamp. Ergens richting Limburg dacht hij. Hij was te moe om naar bed te gaan, vanavond. (Voor zijn grootmoeder heel herkenbaar, maar niet-aanbevelenswaardig!)

18 september 2019. Tja, die Pieter! Elke dag op en neer naar school... dat is toch een heel stuk. Volgens TomTom is de fietsroute 11,4 km lang, en doe je er (optimaal) 34 minuten over. Ja, ja! Pieter had een nieuwe fiets voor volwassenen, maar dit zat niet lekker, en dat schuurde, en zo was Mama Laetitia dagen bezig als onbezoldigd fietsenmaakster. Maar ze rijden nu prima, allebei. Mt een gloednieuw kettingslot. 
Afgelopen zondag waren ze naar het Teylers museum in Haarlem, en dat was toch wel interessant! Niet al die ****** schilderijen natuurlijk, maar wel de elektriseermachines, en al die andere verzamelingen... 

27 augustus 2019. Helemaal aan het eind van de vacantie, is Pieter meegegaan met het Fladder-kamp. Ze begonnen met een lange fietstocht. En dat in deze hitte! Maar het is vast goed gegaan, anders hadden we het wel gehoord. Volgende week moet hij ook elke dag een aardig eindje fietsen naar het Cals in Nieuwegein. Een leuke binnenkomer dus. 
Zijn moeder heeft het ophalen van de boeken op zich genomen. Wel aardig, h!!! 

16 juli 2019. Dat Pieter over zou gaan was geen kwestie. Hij is aangenomen om na de vacantie, net als zijn zus Charlotte, tweetalig onderwijs te volgen aan het Cals in Nieuwegein. 
Vandaag was de eindmusical, en Pieter had verschillende rollen. Er waren 11 kinderen die afscheid namen van de school, dus we zagen hen allemaal in verschillende rollen. 
Pieter is bijna de langste van de klas, en hij had verschillende rollen. Heel grappig. 
  Pieter in het midden met het colbert aan. Links van hem een jongen met een gilet, dat moeder Laetitia had gemaakt. (Drie stuks, en tweezijdig te dragen, hetgeen ook gebeurde. Plus stropdassen.) 
Hier is Pieter regisseur, de tante van de catering was ook door Laetitia aangekleed... 
Deze bril staat Pieter van geen kant, maar dat was k een rol...
Deze wel, want nu is hij een filmster. Ook dat ging hem goed af. ;-) 
Na afloop van de musical gingen de kinderen nog eens terug naar hun eigen klas, waar ze o.a. een ingelijste klassefoto kregen. Daarna was er drinken en waren er zoutjes, olijven, zoute stengels en snoeptomaatjes. 
Nu was de popcorn een belangrijk onderdeel van de film geweest, en we zagen Pieters hand met grote regelmaat verdwijnen in doosjes, schalen en grote dozen popcorn. Hij was nog niet misselijk! Dus ja, hij wilde thuis nog wel een zak frites 'met een liter ketchup'! 

13 juli 2019. Tegen de zin van Mama is het gezin uitgebreid met twee kittens. Nu zullen Pieter en Charlotte wel voor Nera en Neko moeten zorgen. Laten we hopen dat heel lang het goed gaat... 

28 april 2019. Vandaag een ritje naar Amsterdam, en onderweg Oma ophalen uit Utrecht. Ze moesten echt helemaal aan de rand van Amsterdam zijn. Pieter mocht de baby, die bekeken moest worden, familie van familie, ook vasthouden, maar hij vond dat wel een zware klus, na een minuut of vijf. Hij vond het best dat Charlotte hem vasthield. 

Verder hebben ze wat gedold en wat gespeeld. Ze kwamen de tijd zo wel door. ;-)
 

18 april 2019 Pieter vond die toets echt erg makkelijk. Het was niet de officile CITO-toets, maar iets vergelijkbaars. 
Hij mag naar dezelfde school als Charlotte, en dan doet hij k het tweetalig onderwijs. Hij is nu in Engels al veel beter dan de Spaanse kinderen die voor de uitwisseling in Nederland waren, vond hij. ;-)

16 april 2019. Vandaag begint ook voor Pieter de CITO-toets. Hij ligt er niet echt wakker van. Nog niet. ;-)

24 februari 2019. Vandaag hebben Pieter en Charlotte samen gevierd dat niet meer / bijna jarig waren. Pieter is 12, en railrunner af, Charlotte wordt woensdag 15. 

Het was een klein gezelschap, en het was net te fris om naar buiten te gaan, dus Charlotte en Pieter dolden maar samen wat, ze waren wat melig... 
en toen al die grote mensen hun welkome cadeautjes hadden afgegeven, en vooral met elkaar aan het praten waren, gingen Pieter en Charlotte ook maar wat spelletjes spelen. Maar de taart was lekker, en de electronica was ook vermakelijk. 

22 februari 2019. Pieter wordt al 12 jaar! Hij moet natuurlijk wel naar school, nog n keer tracteren, en in het weekend zal hij zijn verjaardag uitgebreid gaan vieren. Vanmiddag gaat hij met vijf vriendjes trampolinespringen, en zondag viert hij het met de familie. Alvast heel veel plezier, Pieter! 

(Na de trampoline kwam nog een lekkere pizza aan de beurt. Het was een leuke verjaardag!!!)

1 januari 2019. Een heel gelukkig nieuwjaar! Gisteravond heeft Pieter genoten van het vuurwerk! 

25 augustus 2018. Vandaag - als afsluiting van de vacantie - is Pieter met zijn vriendje Max en zijn zus Charlotte hun vader meegegaan naar Spa-Francorchamps, in Belgi, waar de kwalificatieronden van de formule 1 voor de grote wedstrijd morgen zouden worden gereden. Oefenwedstrijden dus. Maar ach... ook daar was het vreselijk slecht weer, en dat was niet zo best op die baan. Max Verstappen kwam ook nog brandstof tekort, omdat hij zuinig had getankt, en in die nattigheid had hij meer gebruikt dan hij in de tank had. Pech... uiteindelijk moest hij het doen met een zevende plaats. Maar het bleef natuurlijk wel een spannend uitje, en omdat ze onderweg aten, kwamen ze ook lekker laat thuis. Pieter was nog dood-op van het fladderen, dus hij slaapt vast het klokje rond! 

23 augustus 2018 Pieter is uitgefladderd! Toen zijn moeder hem halverwege de middag op kwam halen was hij volkomen uitgeput. Ze waren tot 2-3 uur 's nachts opgebleven, en daar zal men met het ontbijt geen rekening mee gehouden hebben. Hoe dan ook: bad en bed was het enige middel om Pieter terug te brengen tot de mensheid. Hij heeft zelfs nog even een oog open gedaan om te eten, na een paar uur, maar daarna was hij weer vertrokken. Een heerlijk rustig kind vandaag. ;-) 

17 augustus 2018 Vandaag kwamen de Veldmensen alweer terug van vacantie! Ze hadden nog een paar dagen in de Ardennen doorgebracht, en de berglucht gaf Pieter energie voor drie! Als de anderen al buiten adem waren, rende hij nog rond als een berggeitje. Nu, die energie kan hij volgende week nog inzetten, want dan gaat hij van maandag tot donderdag naar het Fladderkamp! De maandag daarna moet hij weer naar school, dan kan hij even uitrusten. ;-)

5 augustus 2018. Charlotte en Pieter hebben met hun moeder gekampeerd in Zeeland. Ze hadden twee tenten mee, de grote, en mama's oude, die Charlotte had ingepikt. Handig, want toen het maandag hl erg hard regende bleef die wl droog. Maar Pieter vond het ook wel erg gezellig samen met zijn moeder in de grote tent. Hij is aan het lezen geslagen, lekker voor het slapen gaan allebei hun eigen E-boek. Verder was best wel genieten, ondanks de hitte. Strand, lui liggen lezen, van alles wat. Pieter had nog wel wat willen blijven. ;-)

10 juli 2018. Pieter is ook over. Hij gaat naar groep acht. En dat zal best lukken. Gefeliciteerd, Pieter. Een heel fijne vacantie!

2 april 2018. De afgelopen week heeft Papa nog wat geld ter beschikking van Pieter gesteld, zodat hij de gruwelijk mooie lego-grot, waarvoor hij bij zijn verjaardag van verschillende mensen geld kreeg,  kon kopen via internet en dus met veel korting. De grote doos is gearriveerd, en Pieter is vlijtig aan het bouwen geweest. Samen met een vriendje. Maar Mama was zo verstandig om hem aan te raden niet achter-elkaar-door te werken, en er wat langer plezier van te hebben. En ja, hij heeft naar haar geluisterd! :-) Het is wel een super-vet-gaaf-cool cadeau. Met allerlei electronica, zodat je lichtjes aan en uit kunt laten gaan, etc. Ik moet het maar eens in het echt gaan bekijken. 
Afgelopen Goede Vrijdag werd ook een heel goede vrijdag voor iemand anders. 
Pieter is naar de speciale kapper geweest, die zijn mooie lange lokken heeft 'geoogst'! Daarvan kan een 'haarwerk' worden gemaakt voor iemand met kanker. Pieter zal nu niet meer voor een meisje uitgemaakt worden, maar het is iedere keer als jij langs een spiegel komt wel even schrikken. Hij ziet er z anders uit!!! 
We zijn allemaal erg trots op hem. 

18-2-2018. Vandaag hebben Pieter en Charlotte de verjaardagen alvast gevierd met bijna heel de familie. Dat was echt heel gezellig, er ging veel geld in de Lego-spaarpot, en het mooiste cadeau kreeg Pieter van zijn ouders, want... hij kreeg een echte moderne telefoon. Hij was er superblij mee, en hij kon de hele wereld wel zoenen. Hij begon maar bij zijn ouders. ;-)  Die ook blij! :-) 


De rest van de middag was hij vooral bezig zijn nieuwe kostbaarheid in te richten.  Oom Barry geeft advies. 

Na de begrafenis heeft Pieter aan de familie verteld waarom hij zijn (mooie) haar zo lang laat groeien: dat is voor iemand met kanker, dan kan er een pruik van gemaakt worden. Maar het moet nog een paar maanden groeien, had de speciale kapper gezegd. Het is nog net niet lang genoeg... 
Dit is een foto die Charlotte al eerder had gemaakt...

Excuses, ik heb deze bladzij niet erg bij gehouden, omdat Pieters grootvader zo ziek was. De dag voor Kerst is hij gaan hemelen...

28 september 2017 Het is weer kinderpostzegeltijd! Wie wil er nog wat van Pieter kopen? Vanavond is hij met mama naar Opa en Oma in Utrecht geweest, en Pieter heeft alles netjes voor Oma ingevuld. Alleen haar handtekening hoefde ze nog maar te zetten! Natuurlijk vonden Opa en Oma het reuze gezellig om Pieter weer eens even te zien. Jammer genoeg praatte iedereen te vlug en te zacht voor Opa, die meer dan een beetje doof is, en toen viel hij bijna in slaap. ;-) 

september 2017. De school is weer begonnen, maar ook dan zijn er nog wel leuke dingen! Pieter is met zijn vader naar de formule-1 races geweest, hij heeft Max Verstappen zien vlammen, echt waar. Het leek nog mis te gaan, want de dag ervoor was hij ziek, echt beroerd. Maar gelukkig was hij de volgende morgen een beetje opgeknapt. En van zoveel opwinding word je vanzelf beter, toch?

26 juli 2017. En ja, ook Pieter heeft vacantie, en hij is natuurlijk niet blijven zitten, wat dacht je? Nu is het genieten. Lekker bij vriendjes spelen, en met tevredenheid rondkijken in zijn keurig opgeruimde kamer. (Hoe lang?) Natuurlijk heeft mama 90% gedaan, maar Pieter best trots op zijn aandeel. En nu maar hopen dat hij eindelijk eens blokfluit mag spelen, want dat wil hij al jaaaaaaren. In elk geval maanden.  Het komt vast goed. ;-)

27 februari 2017. Omdat wij afgelopen zaterdag niet konden komen om de verjaardagen van Pieter en Charlotte te vieren, net als de helft van de genodigden helaas, kwamen Pieter en Charlotte vanavond opa nog een apart stukje taart brengen. Zo lief!
Pieter had zijn nieuwe geweer mee genomen, daar hadden allerlei mensen aan meebetaald, en hij vindt het geweldig! Zijn pacifistische moeder wat minder. ;-/


22 februari 2017. De tijd vliegt! En vandaag wordt Pieter 10 jaar. Hij wordt echt groot en zijn gezicht is helemaal aan het veranderen. We hopen dat je een heel fijne dag hebt, Pieter-Alexander! Knuffeltje!
Die dag was heel fijn, hoorden we, want vanmiddag had Pieter een verjaarsfeestje met wel twaalf vriendjes, en zijn grote zus was natuurlijk ook van de partij. Eerst thuis, maar daarna gingen ze carten in Maarsen, en dat was ontzettend leuk. Als goed gastheer heeft Pieter gezorgd dat hij niet de allerbeste was, dus het was voor iedereen heel prettig. Hij heeft genoten! Daarna was het lekker snacken, en ja, op een gegeven moment moest ook de jarige naar bed. Heel tevreden! 

Eerdere berichten vind je op Pieter-Alexander-10