terug naar het startblad

laatst bijgewerkt: 20-12-2021 

 

20-12-2021. Toetsweek! Tot en met vrijdag, dus dat wordt wel even volhouden. Vandaag heeft Charlotte Scheikunde en Nederlands. Succes, lieverd. 

 

10 october 2021. Het is herfstvacantie. Nu ja, eigenlijk sinds vrijdagmiddag, natuurlijk. Dat wordt even genieten... 

 

Begin september mocht Charlotte weer naar school. Het is haar eindexamenjaar! Dit jaar niet meer tweetalig, dat scheelt in elk geval weer wat stress, om maar eens een goed Nederlands woord te gebruiken. ;-) 

 

8 juli 2021. Charlotte gaat welgemoed de vacantie tegemoet. Ze heeft het sterke vermoeden dat ze wel over zal zijn. Nog een dag naar school om de boeken in te leveren, dat is volgende week, en dan... vacantie! Ze gaat leuke dingen doen, o.a. helpen bij het plaatselijke 'Fladderen'! (Alleen dat fladderen ging niet door, vanwege crorona... jammer!)

7 juli 2021. De toetsweken zijn best zwaar, dit jaar. De ene keer n toets per dag, de andere dag twee, dat vraagt veel concentratie. Deze week moet Charlotte toezicht houden bij een sportdag van de 'kleintjes'. Het gaat om cricket, dus natuurlijk kan je dan niet roepen dat ze potverdriedubbeltjes een beetje moeten opschieten, of iets dergelijks, maar dan zal het in de richting gaan van 'attention, gentlemen, please'! (Theoretisch, dan.)

12 mei 2021. Vanmiddag heeft Charlotte op Pieters nieuwe longboard mogen 'rijden'. Dat ging eigenlijk best goed, dus Charlotte was er wel enthousiast over. :-) Moeder Laetitia is jarig, en ze kreeg echt leuke cadeaux. Ook van haar kinderen. Charlotte was speciaal (met haar vriendje) naar Utrecht gegaan om een echte LP te kopen van AC DC. Daar houdt ze zelf ook van, en Pieter kan het ook waarderen. Dat komt mooi uit. ;-) Oma kwam vanmiddag ook nog. : - D  Gezellig. Charlotte gaat nu om de dag naar school. Pieter maar 2 dagen. :-( 

6 mei 2021. Charlotte had - al was het vacantie - toch een 'proof' te maken. Want zoals je weet volgt ze een tweetalige opleiding, en dat betekent dat ze af en toe ook aparte proefwerken moet maken voor het Engelse curriculum. Het ging - als ik het goed onthouden heb - over staatsinrichting, maar dan van het V.K. Moeilijk vond ze het niet.   Piece of cake, om in stijl te blijven. Ik ben wel erg trots op al mijn kleinkinderen. Ze hebben allemaal verschillende mogelijkheden, maar ze doen er vaak mooie dingen mee. 

 

3 mei 2021. Vacantie, en vandaag werden er pannekoeken gegeten. Daarna werd er opgebeld, juist toen Charlotte in een debat met haar vader verwikkeld was over de geliefde die morgen wel of niet zou mogen... oeps! Oma belde net toen Charlotte moordneigingen had. (Ouders zijn onbegrijpelijke wezens!) Maar de vraag was toen of ze even meeging naar Oma, voor een cadeautje. Nu, dat kan leuk zijn. 
Het cadeau was een heel fijn turkoois kettinkje. Antiek intussen. Daar was Charlotte wel mee ingenomen. Ze mocht nog bollen 'wol' uitkiezen om te breien of te haken, dus ze ging later heel tevreden weer mee naar huis. Een fijne dag morgen, schat! 

 

25 april 2021. Vandaag is de pizza-oven in gebruik genomen. Het was koud maar zonnig en gezellig. De komende week heeft Charlotte alvast mei - vacantie. Ze heeft leuke plannen. :-D 

5 april 2021. Tweede Paasdag was voor Charlotte en de rest van het gezin tamelijk opwindend, want de pizza-oven die via via hun kant op was gekomen, moest via de steeg hun tuin in worden gekruid op een pallet-kar. Er was al een stuk van de poort gesloopt in de afgelopen week, want anders was het nooit gelukt, nu ging het nog bijna mis, maar dankzij een behulpzame buur, die zich toch verveelde, en die kwam helpen, en dankzij een goede vriend, kwam het allemaal net goed. Sensatie dus. ;-D 
Morgen mag Charlotte naar school, maar de rest van de week niet, want dan zijn er besprekingen over de leerlingen. Charlotte slaapt grg even extra uit. ;-) Dat heeft ze de afgelopen twee dagen ook met veel genoegen gedaan. 

25 maart 2021. Intussen mag Charlotte weer om de dag naar school, en dat vindt ze wel erg prettig. Alleen dat ze nu 3x in de week om zes uur op  moet staan... dat is echt minder. Een ochtendmens is ze niet echt. ;-) 

 

27 januari 2021 Charlotte is 17 geworden!!! Zondag mag er een vriendin komen. Maar... 
Aangezien Charlotte en haar moeder toch in de stad waren vandaag, gingen ze onverwacht langs bij haar grootmoeder, die haar niet verwachtte, en ook niet had verwacht haar te zien, vanwege de corona-maatregelen. Ze had geen cadeautje, maar dat vond de jarige minder vervelend dan Oma V... Het was gezellig om samen een kopje thee te drinken. Dat voelde wel jarig. Dat cadeau komt nog wel!

 

1 januari 2021 Een heel vers en nieuw jaar om van te genieten. Benieuwd wat het wordt. In elk geval voorlopig niet naar school! 

 

 

 

voor 2016-2020 klik hier:

Voor 2006-2015 klik hier:
Voor de eerdere foto's klik hier:

    Op 27 februari 2004 werd Charlotte Elisabeth Veldman geboren. We zijn er allemaal blij mee!