terug naar het startblad
laatst bijgewerkt: 22-03-2024 

22 maart 2024. Het duurde even, maar vanavond houdt Charlotte thuis een verjaardagsfeest voor vrienden van heinde en ver. En 'als Mama nu ergens anders slaapt vannacht, dan is er een slaapplaats extra!' ;-) 
Mama is gezellig uit, dus dat komt in orde :-D 
Veel plezier, Charlotte! 

27 februari 2024 is Charlotte 20 geworden! Een fijne verjaardag, lieverd! En een heel kleurrijk jaar!
Maak er iets moois van!

25 februari 2024 was een deel van de familie (van beide kanten) over de vloer. Helaas lag mama Laetitia met een denderende migraine in bed, maar dat vingen Charlotte en Pieter netjes op. Mama had al 3 taarten klaar, dus dat was geen probleem. :-) Af en toe serveerde ook de vader des huizes wat etenswaar, dus het liep goed, en het was op een rustige manier gezellig. Maar het was Pieters feestje! Dinsdag viert Charlotte haar verjaardag op haar eigen manier. Ze heeft al wat cadeaus gekregen maar nog niet open gemaakt. :-) 

22 februari 2024 is haar 'kleine broertje' (dat letterlijk twee kop boven haar uit steekt!) 17 geworden. Met de familie wordt dat later gevierd. Of Charlotte dan óók iets vieren gaat? Ze zal er over nadenken. Ze is pas over 5 dagen jarig, dus ze heeft de tijd!!! ;-)

6 februari 2024 begon Charlotte alweer met veel enthousiasme aan haar derde blok vaan de studie begonnen, het gaat goed, en ze heeft er zin in!

6-9-23 Vandaag is ze begonnen met haar studie. Een introductiecursus dus. 
En de afgelopen weken, waarin ze geďntroduceerd werd in het studentenleven, is haar heel goed bevallen. Ze heeft er al weer een paar vrienden en vriendinnen bij. 

1 september 2023. De familie ging naar Eindhoven voor een Very Heavy Metal Sessie. Het was een knalfeest!


Charlotte is met haar vader vacantie gaan houden in Zweden. Het weer was niet optimaal, maar ze hebben wel veel leuke dingen gedaan. 

4 maart 2023. Charlotte werkt tussen de pizza's en de cola's. Het verdient, en daar gaat het nu even om. Ze heeft veel vrienden en vriendinnen... een tussenjaar... 

27 februari 2023. De officiële 19e verjaardag van Charlotte was echt heel koud. Maar ze heeft vast kans gezien er iets moois van te maken, al was de helft van de familie intussen vertrokken. Een heel fijne verjaardag alsnog, lieverd! En een mooi, inspirerend en succesvol jaar. Veel en moois! 

19 februari 2023 vierden Charlotte en Pieter hun 19e en 16de verjaardag alvast. Komende tijd hebben ze andere dingen te doen. ;-) Gisteren had Charlotte een verjaardag van een vriend te vieren, tegen de tijd dat het bezoek kwam, was ze nog wel een béétje suf, maar dat overwon ze door met Pieter, Esther (diens vriendin) en MamaLaetitia een potje halma te spelen. Van de laatste had Charlotte een Nijntje oogbedekking en een beeldige kruik gekregen. Voor dat soort momenten. Van Pieter kreeg ze een bijpassende theepot, waar ze heel erg blij mee was, en later van een vriendin van haar moeder ook nog een paar Nijntjeskopjes. Ze is helemaal 'in Nijntje' op dit moment.
Omdat ze ook een boek had gekregen over de edele kunst van het Cocktails mixen, heeft ze een geslaagde poging gedaan om voor haar moeder (en voor wie maar wilde) iets met aardbeien, rum, suikerwater en limoen. Maar dat was voor de decoratie.

14 december 2022 was tante Parel jarig, en Charlotte was aanwezig. Haar zieke moeder had haar gereden, want zij wilde haar zus ook wel zien, en even ontsnappen aan het 'ziekenhuis' in H. waar de bronchitis stevig had toegeslagen. Charlotte was vandaag zo fit als een hoentje, en ze vond het zo leuk, dat ze bleef logeren. Dat kon want vanavond hoefde ze niet te werken. Inderdaad, sinds de laatste twee maanden heeft ze een baantje, voornamelijk in de avonduren, niet zo ver van huis, en meestal rijden ze samen op, als collega's. 

30-11-22 Charlotte's vader is jarig vandaag. Wel gefeliciteerd!!! :-D 

Hoera, vandaag heeft Charlotte haar Diploma uitgereikt gekregen, met een aardige speech, een zonnebloem, een Jaarboek, en een leuk programma, dat de docenten van het Cals college met zorg in elkaar hadden gezet. 
Op haar cijferlijst prijkte zelfs een 9! En de rest was voldoende voor haar toekomst. :-)
Natuurlijk moest het diploma getekend worden. Niet meer, zoals vroeger, stuk voor stuk op het podium bij de mentor en de andere docenten, maar nu allemaal tegelijk aan het tafeltje bij de eigen familie, zodat die ook niet meer allemaal door de zaal heen naar voren hoefden te rennen, en elkaar verdrongen... 

Na afloop van de feestelijke uitreiking splitste de familie zich. L+P gingen naar Nijmegen, voor een portie 'Kultur'. Rammstein!
Charlotte ging met haar grootmoeder aan de rosé en de kaaskoekjes, Papa was de BOB. 
 
Deze foto heeft haar vader gemaakt en opgestuurd. :-) Zo  had ik gisteren toch nog een foto op de dag zelf...
Op de drempel van de toekomst...

Hij reed ze naar Amsterdam, waar gezellig werd getafeld in de Oceaan, die vanzelf het hart van onze familiegebeurtenissen is geworden.
Charlotte liet tante Parel het Jaarboek zien, en ze giechelden gezellig om de vermelding van Charlotte daarin. ;-) 
en C+B reden grootmoeder naar 

Voor Charlotte is het nu vacantie vieren (daar was ze al intensief mee bezig), en een baantje vinden. En dan nadenken over later... Bless you my dear!!!

9 juni 2022. Met veel plezier kunnen we melden dat Charlotte is geslaagd voor haar VHWO - diploma. Zowel bij haar thuis als hier hing de vlag uit. 
Wel heel gezellig dat ze daarvoor nog even bij haar grootmoeder kwam brunchen. ;-) 
Het duurde wel lang voor ze bericht kreeg, en daarna ging het hele gezin naar school, waar ze haar cijferlijst kreeg. En nu? Nu gaat ze doen wat ze de afgelopen weken ook al deed: genieten. ;-D Gefeliciteerd, Charlotte!!!!

26 mei 2022. Charlotte heeft Hemelvaartsdag gevierd met een groot gevoel van bevrijding. Gemiddeld heeft ze het vermoeden dat ze met enig geluk het eindexamen zou kúnnen halen. Dat weet ze pas 9 juni. Misschien moet ze in de week daarna nog wat herexamentjes doen... we zullen het zien. Nu zit ze er even niet mee. ;-D

17 mei 2022. Al had ik het wel opgeschreven, ik kan het niet vinden, maar ik meen dat Engels in elk geval een van de onderdelen is waarop Charlotte vandaag aan de tand gevoeld wordt. Piece of Cake, natuurlijk. ;-) Succes, schat.

11 mei 2022. Uitgerekend op haar moeders verjaardag moet Charlotte aan haar Eindexamen beginnen. Om half twee moet ze een Nederlandse tekst gaan verklaren, en daar zit ze tot vijf uur aan vast. Gelukkig weet ze nú al dat er taart is als ze thuis komt. ;-) Vrijdag wordt het Filosofie en Biologie, tamelijk veelomvattende onderwerpen. Succes! 

23 maart 2022. Charlotte zit weer midden in de toetsen voor het eindexamen. Het begint nu ernst te worden. Maar vorige week had ze een mooie opsteker: een dikke acht voor Nederlands :-) Frans wilde ze té goed doen, en toen werd het een rommeltje. Jammer dus... maar de luistertoets Frans was weer wél goed gegaan. Tja. 

15 maart 2022. Vanavond is Charlotte voor het eerst gaan stemmen. Dat voelde toch wel goed.

12 maart 2022 vierde nicht Amber haar twintigste verjaardag in de bekende Oceaan. Charlotte moest helaas werken, maar ze kreeg wel een pizza mee voor de helft van de prijs. Haar vader at gezellig een stukje mee, hij was eerder thuis dan de anderen, die oma naar huis brachten. Zij was ook jarig geweest, de week ervoor, en kreeg nu haar cadeaux. Handig, toch! 
Zondag 27 februari 2022 vierden Charlotte en Pieter hun respectieve 18de en 15de verjaardag. Er waren vrienden van Pieter en Charlotte, een grootmoeder, een neef en nichten, en andere familie(vrienden). Verder, in goede traditie, eigengebakken taarten, brownies, een reuzetas chips en noten, en van alles te drinken.
Het was een moment om de taart aan te snijden die ze van Dagmar had gekregen, en die wilde ze best delen, dus ze bood die gracieus aan. ;-) 
en het was het moment om (te proberen) een fles champagne te openen. 
18 jaar, dat betekent dat ze nu eindelijk officieel aan de alcohol mag. Er was een fles goede champagne, die mama zorgvuldig had bewaard. Het openen viel de jarige nog wat tegen. Dáár moest haar moeder aan te pas komen, maar die had ook meer geoefend. ;-)
Charlotte had het heel gezellig met vrienden uit binnen- en buitenland, en later ook met haar neef en nichten. 
Leuk, dat ze speciaal voor haar gekomen waren!!! 
 


Op 27 februari viert Charlotte haar 18de verjaardag!!! Een nieuwe bladzij in haar leven.  Ze hoopt het met man en macht te vieren. ;-) Gefeliciteerd, schat.  


  Vorige afleveringen van haar leven tot haar 18de verjaardag kun je vinden door hier te klikken.  

voor 2016-2020 klik hier:

Voor 2006-2015 klik hier:
Voor de eerdere foto's klik hier:

    Op 27 februari 2004 werd Charlotte Elisabeth Veldman geboren. We zijn er allemaal blij mee!