terug naar het startblad
laatst bijgewerkt: 26-03-2021 

31 december 2020. Op naar een beter jaar met nieuwe mogelijkheden, hopen we!

30 november 2020. Vandaag stonden Charlotte en Pieter al om half zeven met hun cadeautje met bibberende stemmetjes (want het was zo vroeg) 'Lang zal hij leven' te zingen, want vader Barend was jarig. Ze hadden een waterkoker voor hem, die hij graag wilde hebben. Zo graag, dat hij het had voorgeschoten. Maar dat komt straks wel goed. 
Zo begonnen ze de dag echt samen, en dat was heel gezellig. Wel gefeliciteerd!

2 september 2020. Vandaag gaat Charlotte weer 'echt' naar school. Het weekje 'zomerschool' heeft wel geholpen om de losse eindjes op te pakken. Succes, en ja, ook veel plezier, Charlotte! 

22 augustus 2020. De vacantie zit er voor Charlotte echt wel op, en dus werd het huis met de bezemen gekeerd zoals dat schijn te heten. Iedereen moest zijn eigen kamer tiptop netjes maken, stofzuigen etcetera. Nu ja, wat moet, dat moet) soms'. Mama L. werkte het hardste. Dus... ;-) 

20 augustus 2020. Na een hele zomer bijna zonder uitstapjes, was Mama Laetitia op het briljante idee gekomen om haar moeder een tripje naar zee te verzorgen. Die was daar echt (al jaren) aan toe! Of Charlotte en Pieter misschien mee wilden? Vooral omdat het vrijwel zeker de laatste zomerse dag zou zijn, lieten ze ze zich dat niet ontgaan. Wel moesten ze vroeg op en vroeg klaar staan, want anders was het strand misschien al te vol. Zucht. En zo kwamen ze een kwartier eerder dan afgesproken bij Oma, die haar schoenen nergens kon vinden, en ook nog een lik kwark naar binnen schrokte als ontbijt. Charlotte vond in elk geval een paar afgetrapte sandalen op zolder, die prima van pas kwamen. :-) 
Onderweg naar Wassenaar begon het te regenen, maar ach... heel in de verte, richting Westen, was een klein blauw gaatje. En ja hoor, het was warm en bewolkt, met een zweempje blauw toen ze uit de auto stapten. Dan is het uitpakken en richting strand... Toch? Maar... Pieter zei, met driekwart van de bagage al buiten de auto: 'Ik voel nattigheid'. Hij was niet de enige! Dus alles weer in de auto, inclusief de levende have. ;-D Na 20 minuten probeerden ze het weer, en ja... op wat spetters hier en daar bleef het droog. Om 12 uur lagen er genoeg handdoeken en twee volwassenen op het strand, terwijl Pieter en Charlotte aan de rand van de zee  een tijd hl actief waren met een frisbee! 
Later kwamen de telefoons met filmpjes natuurlijk tevoorschijn, en intussen moesten ze hun lunch verdedigen tegen de jonge en oude zilvermeeuwen, die zich als ware Maffiosi gedroegen.
Pieter kon zijn broodje maar ternauwernood veilig stellenIn afwachting van het veilige tij, hebben ze lekker geknoeid met water en zand, en dat groeide uit tot een ware zeemeermin, met bijna alles er op en er aan...

Goede samenwerking!
Het kunstwerk. En de kunstenaars!

Maar toen het vloed werd, mochten ze ook het water in. 
Later werden er nog wat finesses aan toegevoegd, zoals handen. ;-) 
En omdat Pieter meent dat hij groter moet wezen dan zijn grote zus, hing hij zwr op haar schouder... Het lijkt net echt. 

Maar het was een leuke dag. Uiteindelijk waren er toch nog wat lichtrode randjes, maar dat gaat wel weer over. 

Volgende week moet (of mag) Charlotte nog een weekje Zomerschool doen om zich voor te bereiden op het nieuwe schooljaar... 

Het komt vast goed! Ze is slim genoeg! 

14 juli 2020. Charlotte is over en gaat naar de vijfde klas van het Athenem. Gefeliciteerd en een fijne vacantie!

2 juni 2020. Charlotte mocht vandaag weer naar school. Voorlopig anderhalve dag per week. Ze had er zin in... Het was wel okay liet ze weten. 

21 april 2020. Het is vacantie, en het ws de bedoeling om over een paar dagen naar Spanje af te reizen, maar helaas... Charlotte en Pieter zitten al weken opgehokt, en dan is het heel lastig om toch je huiswerk te doen... Vooral wanneer je het gevoel hebt dat er niet zo erg naar gekeken wordt. Ze moeten het wel inleveren, dat wel. En warempel, vorige week had Charlotte ook een repetitie. Maar nu is het vacantie, en dat betekent: u i t s l a p e n!!!!!
En.... vandaag kreeg Charlotte eindelijk haar nieuwe telefoon thuisbezorgd. Die had ze heel zorgvuldig uitgezocht, en die moest ook iets minder groot dan die van Pieter zijn... maar dat waren maar wat millimeters, constateerde haar vader. Haar verjaardagsgeld en haar spaargeld is er wel aan op gegaan. Veel plezier ermee, Charlotte! 

29 februari 2020. Een schrikkeldag! Een mooie dag om twee verjaardagen te vieren. 

Charlotte genoot van het bezoek van haar nichtjes, en van ooms en tantes, en andere dierbaren. Ook Carlos kwam later nog. Gezellig. En ja, de grote wens is wel heel dichtbij gekomen! 

27 februari 2020. Vandaag wordt onze Charlotte 16 jaar. Ze is beeldschoon, en het is niet alleen haar trotse grootmoeder die dat vindt. ;-)
Het kwam wel goed uit dat ze vandaag jarig was! Zo kon ze in alle rust en met plezier haar pakjes uitpakken. Die gaan haar leven nog kleurrijker maken. ;-) Vandaag had Charlotte ook nog het voorrecht te mogen koken. Had ze daar om gevraagd? Nou... nee. Maar Pa moest nog voor het sluiten van de winkels iets ophalen, en Ma was nog niet thuis, en Piep zei Pieter in het voorhuis. ;-) Hoe dan ook: Charlotte heeft pittige kip afgeblust met cocosmelk, (dat klinkt al heel professioneel, nietwaar?) en daarbij rijst en spercibonen geserveerd. 
We zien haar vast snel. Nog een fijne avond, Charlotte! :-) 


4 november 2019. Met wat pilletjes hier en daar zit Charlot opeens weer veel lekkerder in haar vel. Fijn is dat! Nu gaat het leren ook weer makkelijker. 

2 october 2019. Na een paar weekjes kwakkelen is Charlotte nu grondig door haar moeder 'gegrond'. Gewoon tot het weekend minstens in bed blijven, vitamine C en al die andere dingen die bij een griepje horen, dat niet over wil. Beterschap, schat!

18 september 2019. School is weer begonnen, en voor je het weet zit je in het oude ritme. Maar niet in de oude kleren, want Charlotte heeft een grote groeispurt doorgemaakt. Toen zij er met haar moeder ernstig naar keek, bleek het merendeel te klein. En creatieve mensen willen wel eens iets anders, dus dachten ze: Laten we gaan shoppen in Haarlem. :-) Dat deden ze, met succes. Daarna leek het de ouders een goede zaak om de kids te tracteren op iets pedagogisch in het weekend, en dat werd: het Teylers museum. Gratis omdat het Open Monumentendag was, dat kwam goed uit. Zo liepen ze ook nog even door het Haarlemse stadshuis. Dat was ook niet onaardig. En voor ze naar huis gingen, was er natuurlijk wel iets lekkers. ;-) 
O, en die kittens? Die zijn nu katjes, en ontdaan van hun voortplantingsorganen... dus het blijft bij deze twee. Mama is er nog steeds niet blij mee, maar Charlotte vindt ze z 'cute'!!! 

27 augustus 2019. Vandaag kwam Charlotte met haar ouders mee, en zo heeft ze zich zeer verdienstelijk gemaakt met het ordenen in Granny's schuur. ;-) Ze heeft aardig wat kracht in haar armen! Haar haar zit nu heel leuk, het staat haar pittig. 

27 juli 2019. Charlotte heeft haar mooie, heel lange haren laten afknippen. Voor het goede doel misschien? Het korte kopje laat opeens zien hoeveel ze lijkt op haar een na oudste nicht van moeders kant. Twee druppels, toen zij op ongeveer dezelfde leeftijd opeens met heel kort haar rond liep. Het is in elk geval lekker luchtig met de zomer. En zomer is het wel op dit moment!!! (En inderdaad is het mooie haar gedoneerd.) :-) Weer een paar mensen gelukkig. :-) 

13 juli 2019. Vandaag is de hele familie naar het asiel gegaan, waar twee kittens zijn opgehaald. Die zijn intussen al zindelijk, dus dat is erg prettig. De ene - een zwart vrouwtje - heet Negra, en de andere is bruingrijs met verspreide witte vlekken, en de naam (Neko) is nog een bespreekgevalletje. De kinderen hebben een andere visie dan papa... ;-) In elk geval wordt er genoten van de speelse katjes. En Charlotte heeft in feite al een weekje vacantie! Over 3 of 4 dagen is het officieel... Charlotte geniet van de luie ochtenden... :-D 

10 juli 2019. Oei! Charlotte's eventuele overgang is een bespreekgeval geworden. Dus nu is het de vraag of ze naar de vierde klas gaat, of de derde klas nog een keertje over mag/moet doen... Maar ze heeft er alle vertrouwen in! 

28 april 2019 Nadat ze gisteren gezellig uit eten waren gegaan, stond vandaag een rit naar Amsterdam op het programma. Een neef van Mama had een zoontje gekregen, en aangezien Mama een erg mooie deken voor hem had gemaakt, die Charlotte ook heel erg leuk vond, ze houdt wel van handwerken, gingen ze er heen. Oma werd ook nog opgehaald uit Utrecht, dus achterin de auto zat Charlotte wel een beetje krap. Heerlijk dat ze zo slank is! ;-) 
Het kindje was wel lief, Charlotte deed even of Pieter hr kleintje was, en kietelde hem...
Charlotte en Pieter mochten baby Lucas ook even vasthouden, 
en verder hebben ze elkaar vermaakt.
 
Toen ze in Utrecht kwamen, vroeg Oma Charlottes hulp, omdat die een stuk langer is. Maar eigenlijk kwam Charlotte een centimeter tekort, om het laatste stukje goed af te werken. Maar van buiten zie je daar niets aan. Het gordijntje hangt weer. Oma blij. ;-)

21 april 2019. Wat heerlijk dat het zulk mooi Paasweer is! Charlotte geniet er wel van. 

14 april 2019. Alles is weer rustig in Houten. De Spanjaarden zijn thuis, en Charlotte moet weer hard aan het werk. 

8 april 2019. Charlotte is met het bezoek de Domtoren op geweest. Een heleboel treden zijn dat! 465. De toren is 112 meter en 32 cm hoog is. Charlotte zag ook het huis van haar grootouders liggen, maar op de foto die ze maakte viel dat nt weg. Wel leuk dat ze een foto maakte en opstuurde! :-) 

6 april 2019. Intussen is het tegenbezoek ook gearriveerd. Het is een meisje met een naam die ik niet weet te schrijven, dus ik laat haar maar ongenoemd. De Spaanse gasten hangen 's avonds graag wat rond op een pleintje verderop, zoals ze thuis ook zouden doen, en zo zijn er meer culturele verschillen die zich voordoen. Dit weekend gaan ze in elk geval naar de Efteling! En dat is in elk geval typisch Nederlands. Wat internationaal genoemd mag worden, is het feit dat ze steeds dingen kwijt raken. Charlotte was in Spanje haar rugzak kwijt, maar kreeg die weer terug, en nu waren de bezoekers van alles kwijt, zodat er uitgebreide telefoonrondes nodig waren, om alles weer op z'n plek te krijgen. Spannend is zo'n uitwisselingsprogramma zeker. En ja, er wordt ook Engels gesproken. :-)

9 maart 2019. Vandaag liet Charlotte haar moede voeten rusten op een bankje in het Retiro in Madrid. Niet dat ze daar is om haar Spaans bij te spijkeren, al heeft ze wel een paar beleefde woordjes geleerd t.b.v. het gezin waar ze logeert, maar de uitwisseling is met een Spaanse middelbare school waar ze ook tweetalig onderwijs hebben met Engels als tweede taal. Het is dus de bedoeling dat al die kinderen Engels met elkaar gaan spreken. :-) 

6 maart 2019. Charlotte is vandaag naar Spanje vertrokken met haar school, het Calscollege in Nieuwegein. Ze spreekt al wel een paar woorden Spaans, dus dat komt wel goed. Wat fijn dat die kinderen zulke mogelijkheden in de schoot geworpen krijgen!!! :-) 

27 februari 2019... Ja, op deze stralende en zachte dag werd Charlotte jarig! J Ze is met haar moeder lekker samen op stap gegaan, ze zijn echt moeder-dochter-dingen gaan doen. Eerst naar een speciale winkel in Wassenaar, waar ze zich te buiten gingen aan shampoos en zeepjes en zo, daarna hebben ze een stuk langs het strand gelopen - lekker uitwaaien, al viel er niet zoveel wind waar te nemen. De zee bleef mooi! Door naar Leiden, want voor mensen met auto's zijn er in Nederland geen afstanden... ;-) Pieter en Barend voegden zich daar bij hen. Charlotte weet nu dat Leiden ook een echte burcht heeft gehad! En de pasta carbonarea in het Italiaanse restaurant was verrukkelijk. Om half tien moest ze alweer naar bed, maar het was een hrlijke verjaardag geweest. J

24 februari 2019. Vandaag hebben Pieter en Charlotte samen gevierd dat niet meer / bijna jarig waren. Pieter is 12, en railrunner af, Charlotte wordt woensdag 15. 

Het was een klein gezelschap, en het was net te fris om naar buiten te gaan, dus Charlotte en Pieter dolden maar samen wat, ze waren een beetje melig... 
en toen al die grote mensen hun welkome cadeautjes hadden afgegeven, en vooral met elkaar aan het praten waren, gingen Pieter en Charlotte ook maar wat spelletjes spelen. Maar de taart was lekker, en de electronica was ook vermakelijk. 

Charlotte had haar haar heel kunstig gevlochten, het stond haar leuk! En met de nieuwe make-up die ze van deze en gene had gekregen, heeft ze zich heel fraai opgemaakt. Dat ziet er mooi uit... En nu krijgen ze vacantie. Dat is ook plezierig! 

25 augustus 2018. Charlotte en Pieter zijn vandaag met hun vader meegegaan naar Spa-Francorchamps, in Belgi, waar de kwalificatieronden van de formule 1 voor de grote wedstrijd morgen zouden worden gereden. Oefenwedstrijden dus. Maar ach... ook daar was het vreselijk slecht weer, en dat was niet zo best op die baan. Dat viel wel tegen, maar het was toch een leuk dagje uit. Er waren deze week nog meer uitjes geweest, dus het was nog druk maar leuk, zo aan het eind van de vacantie! 
Op naar de derde klas!

17 augustus 2018. Er was ng een stukje vacantie: vandaag zijn ze teruggekomen uit de Ardennen. Vanmorgen regende het, maar toen gingen ze toch weg. Wat Charlotte betreft: het was een plezierig eind van de vacantie. Nog een weekje rustig voorbereiden, en dan begint aan het eind van de vacantie de school weer.

5 augustus 2018. Charlotte en Pieter hebben met hun moeder gekampeerd in Zeeland. Ze hadden twee tenten mee, de grote, en mama's oude, die Charlotte had ingepikt. Handig, want toen het maandag hl erg hard regende bleef die wl droog. Maar het was wel genieten, ondanks de hitte. Strand, lui liggen lezen, van alles wat. Op de laatste dag kreeg Charlotte een spannend boek voor onderweg, 600 bladzijden dik, maar de volgende dag, thuis, had ze het al uit. Jammer, dat ze mama niet had kunnen overhalen om een volgend deel ook te kopen. ;-)

11 juli 2018. Goed nieuws! Gisteren kreeg Charlotte een telefoontje van school... ze was over! Geweldig fijn. Van harte gefeliciteerd... :-)

4 juli 2018. Het schooljaar is bijna voorbij, nog anderhalve week. De repetitieweek is al geweest, en nu is het wachten op de cijfers. Omdat Charlotte haar tijd nogal verdeeld had over allerlei activiteiten, waarbij het huiswerk niet altijd de hoogste prioriteit had, wordt het nog spannend of ze er met een taak of twee af zal komen, of dat ze nog een jaar krijgt om volwassen te worden. We zullen het snel genoeg weten!

27 februari 2018. Een koude feestdag! Charlotte is vandaag 14 jaar geworden, midden in de vacantie. En dat vieren ze op een heel bijzondere manier, en een heel bijzondere plek. Wat en hoe? Dat moet nog heel even geheim blijven! Wel-gefeliciteerd, Charlotte! 

18 februari 2018. Vandaag hebben Charlotte en Pieter alvast hun verjaardag gevierd. Dat was heel gezellig, want neef en nichten waren ook gekomen. en tantes en zo. Van Papa en Mama kreeg Charlotte een supercadeau: een paar sets met lichtjes om in haar Lego-gebouwen te integreren. Oma bracht wat make-up spulletjes mee, dat was haar ingefluisterd. Maar... Charlotte was allang volop opgemaakt. 
Maar nieuwe voorraad kun je altijd gebruiken, als je wat wilt experimenteren, nietwaar?  

20 januari 2018. Het gaat wel moeilijk op school... Charlotte weet ook niet waar het aan ligt. 


Een nare kerst dit jaar, want Ambers grootvader is dood gegaan. De dag voor Oudjaar is hij begraven. Gelukkig hoefden de kleinkinderen niet in de rij te staan, zij hadden een taak bij de tafels met koffie en thee, cake en ander lekkers. Broodjes waren er ook. De kleinkinderen brachten de kist naar buiten, en na de begrafenis gingen ze met oma naar huis. Geen leuk einde van het jaar. Maar met Oudjaar was er wel mooi vuurwerk. 

26 juli 2017.  Vandaag kwamen we Charlotte tegen met haar moeder. Zomaar in de stad. Ze is over naar de tweede klas, gelukkig bestaan er compensatiepunten, zei ze. Twee 5-en werden gecompenseerd door twee 7-s, die netjes in de zelfde groepen stonden. En verder nog wat zessen en zevens. Maar ze is over! :-)  En ze is enorm de hoogte in geschoten, want ze is een stuk langer dan haar grootmoeder. De vorige keer was dat nog maar een klein stukje. Nu viert ze vacantie. Heerlijk toch! Ze heeft zelfs haar kamer keurig opgeruimd. (Want ja, ze verveelde zich een beetje... ;-)

27 februari 2017. Hoera, Charlotte wordt 13 jaar vandaag. Ze heeft het zaterdag al gevierd met de familie, traditiegetrouw samen met Pieter, en op haar verzoek had mama ook nog een appelkruimeltaart gebakken, naast een gewone appeltaart en een pompoentaart. Dat was smullen! 
's Avonds kwamen ze op het idee om Opa  nog een stukje taart te brengen dat speciaal voor hem gebakken was (zonder kaneel, want daar kan hij niet tegen!) Hij vond het enig! Gelukkig heeft de jarige vacantie, dus het was niet erg, dat het al laat was. 

5 december 2017. Charlotte doet het goed op school, en ze heeft er veel plezier in. Dat neemt Sinterklaas vst mee in zijn overwegingen. Pieter en Charlotte zijn z braaf geweest... ;-)

4 september 2017. En dan is het weer tijd om op de nieuwe school te beginnen. Dat is toch wel een heel eind fietsen elke dag. Maar Charlotte heeft er zin in! Vooral dat onderwijs in het Engels (niet te verwarren met de lessen Engels!) lijkt haar spannend. 

19 augustus 2016. Het was een fijne vacantie in Zweden, al hadden ze op de heenweg wel veel regen... Maar Charlotte geniet tijdens de lange autorit van haar luisterboeken. Een slim meisje. En omdat ze slim is wilde ze ook niet gaan fladderen dit jaar. Ze was er vorig jaar doodmoe van thuisgekomen, dus - hoe leuk het toen ook was geweest - dit jaar wilde ze het maar rustig aandoen. Want volgende week gaat de school beginnen. Ja, Charlotte gaat naar de middelbare school, en dat doet ze in Nieuwegein, waar ze op dezelfde school als haar nicht Tisha komt. Alleen gaat Charlotte een tweetalig curriculum beginnen, waarbij de lessen ook in het Engels gegeven worden. Ze heeft pit! Succes, Charlotte!

8 juli 2016. Dat kamperen is zo goed bevallen, dat Charlotte en Pieter vannacht weer in de tent hebben geslapen. Charlotte heeft uitgeslapen tot half twaalf, toen Mama Pieter ging halen van school... 
Charlotte heeft aan het eind van haar lagere-schoolbestaan geen rapport gekregen, maar ze heeft er zelf een geschreven! Zo gaat dat op de Montessori-school! En nu vacantie!

6 juli 2016. Deze nacht gaan Charlotte en Pieter samen in de tent slapen, in de tuin, om te kijken hoe kamperen bevalt. En of dat zonder strubbelingen gaat... ;-D Het wordt een koude nacht, dus we zijn benieuwd!!!

5 juli 2016. Vandaag was de groep-acht musical op de school van Pieter en Charlotte. Ze voerden een eigen versie van de musical Grease uit, hetgeen af en toe behoorlijk hilarisch was! Charlotte had ook een aantal teksten en liedjes, en dat ging heel goed. 

Inderdaad, de pijl wijst naar onze zeer volwassen ogende Charlotte! 
Na afloop was er nog een afscheid van de eigen juffen in de eigen klas, en daarna was er wat te snoepen en te drinken. We waren blij dat we het mee mochten maken. De aula van de school was afgeladen. :-) 

19 juni 2016. Charlotte en Pieter waren met hun ouders in Utrecht, omdat het (groot)vaderdag was. Gezellig hoor. Toen mama en Oma naar boven verdwenen ging Charlotte ook maar eens kijken, en ze hield er een lief hangertje aan over. (Dat had ze ook gekregen als ze beneden was gebleven, hoor.) ;-)

8 juni 2016 was de schoolfotograaf weer in Houten. Onze knappe jongste kleindochter stond er heel vlot op! 
Ze had er duidelijk plezier in. 

23 april 2016. Volgende week krijgen Charlotte en Pieter een heel royale vacantie! Het begint met Koningsdag, en dan hebben de juffen studiedagen, daarna volgt 2 weken 'meivacantie', waarna het Pinksteren is, en de Pinkstermaandag is ook vrij natuurlijk, dus dan gaan ze de dinsdag 16-5 pas weer naar school. (In Noord-Holland kenden we vroeger ook nog een derde Pinksterdag, dan was de grote veemarkt in Krommenie!) Al met al hebben ze bijna drie weken vrij! :-D 

21 april 2016. Gisteren en eergisteren is Charlottes kennis getoetst. Haar school gebruikte de IEP-test, en die vond Charlotte echt heel makkelijk. Het waren maar vier uren, verdeeld over twee dagen, waarin ze getest werd. De vragen waren heel overzichtelijk, vond ze, niet meer dan 5 op een bladzij, en het ging vooral om de vakken taal, rekenen, spellen en begrijpend lezen. Helaas was ze even vergeten hoe je ergens de inhoud van uitrekent. Nu weet ze het natuurlijk wel, dat gaat altijd zo. Maar verder vond ze het een makkie! Als voorbereiding op de middelbare school was het waarschijnlijk t makkelijk. Maar goed... we zijn blij dat het geen stress-dagen waren voor ons liefje. 

9 april 2016. Groot nieuws: Charlotte is toegelaten voor de tweetalige afdeling van de middelbare school. Op het Calscollege in Nieuwegein, waar ook twee nichten zitten, Cathy en Tisha, wordt er in een paar klassen extra veel Engels gegeven, en ook wordt er in het Engels les gegeven in een aantal vakken. Charlotte heeft er veel zin in. Leuk!!!

27 februari 2016. Vandaag is Charlotte 12 jaar geworden. Naast een boel Lego heeft ze ook andere leuke dingen gekregen, zoals een vogelhuisje dat ze zelf in elkaar kan zetten. En nog meer, maar dat kon k niet onthouden. Het was vandaag heel druk, maar ook erg gezellig, en Charlotte vond het heerlijk om iedereen het huis te laten zien. Haar kamer was bijna netjes, alleen het bureau, daar was ze niet meer aan toe gekomen. 
Door de griep waren sommige mensen niet gekomen, dat was wel jammer, vond Lotje. En morgen gaat ze eerst uitslapen!!!!!!!!!!!!!!! 
En dan genieten! Veel plezier, Charlotte (en Pieter, want zijn verjaardag werd ook gevierd!)


20 februari 2016. Charlotte had vandaag alvast haar verjaarsfeestje voor vriendinnetjes van school, want volgende week, als ze jarig is en twaalf jaar wordt, is het huis vol met familie. Het was een nig kook-feestje, en ze mochten alles lekker zelf opeten. Ze hebben Mexicaans gegeten, met taco's en dat soort dingen... 
Mama en Papa weten altijd wel heel leuke dingen te verzinnen, vindt Charlotte. 

1 januari 2016 Een gelukkig Nieuw Jaar voor iedereen, wenst Charlotte!


27 december 2015. Derde kerstdag... gezellig samen aan tafel met Opa en Oma. Mama heeft nog allerlei lekkers. Charlotte en Pieter laten Oma het huis zien. Nu ja, eigenlijk doet Papa dat, maar zij helpen mee. En omdat Opa de trappen niet opkan, maken Charlotte en Pieter in kibbelende harmonie een serie foto's met Oma's fototoestel. Leuk hoor! Oma had nog een kerstbal meegenomen, die Pieter en Charlotte zelf in de kerstboom mogen hangen. Ze hebben een hele mooie boom! Later gaan ze ook nog even iets lekkers te eten halen. Een fijne dag dus. :-) 

28 november 2015. Lotje is lekker met Mama naar de Lapjesmarkt geweest, en daarna zijn ze naar een quilthappening gegaan. 
Samen kunnen ze heel goed handwerken, en ze hebben er veel plezier in. 
Trouwens, samen zijn ze ook gaan winkelen, dus nu heeft Charlotte een heel stoere combinatie: een (nep)leren jasje op een spijkerbroek. Helemaal jaren 70, zegt mama. (En die kan het weten, toen is ze geboren.) Het meisje dat vroeger haar vriendinnetje was en nu pestgedrag vertoont kon er niets op aanmerken. Nou ja, anders had Charlotte gewoon haar schouders opgehaald. Al is het niet leuk. Ze staat er boven. Puh!
Over een half jaartje gaat ze lekker naar een andere school. Ze wil naar het Atheneum, heeft ze bedacht. Dat de leerkracht er anders over denkt gaat haar niet aan. Toch? We zullen het wel zien. Ze is in elk geval goed bezig, en werkt zelfstandig aan haar werkstuk over Egypte. 

23 november 2015. Vandaag is Sint Nicolaas ook in Houten aangekomen. En ook al was het guur en onplezierig weer, het heeft de jeugd niet verhinderd om en masse op te dagen. Ook Pieter (die opeens weer bijna durft geloven) en Charlotte waren aanwezig. Kijk maar!
De foto is genomen door Richard Borsbomm. 

Je kunt zien dat Sinterklaas het net zo'n leuke ontmoeting vond als Pieter. En wat lijkt Charlotte, recht van hem, op haar moeder!

21 october 2015. Het is herfstvacantie en dat is leuk! Charlotte en Pieter kunnen wel lekker spelen op het veldje in de buurt, maar echte vriendjes en vriendinnetjes hebben ze daar nog niet. Vandaag hebben Papa en Mama Charlotte en Pieter meegenomen naar Legoland in de Jaarbeurs! Dat was zo geweldig groot en veel en leuk!!! Hoge bergen lego om zomaar mee te spelen, en allemaal leuke dingen om te zien en, helaas, te kopen. Maar ze kwamen echt niet met lege handen thuis hoor! Posters en folders en kleine pakjes lego... na afloop gingen ze nog even Opa en Oma langs. Die vonden dat heel gezellig. En daarna... HAMBURGERS eten. Maar wel ver-ant-woord, zei Papa. In de Schoutenstraat. Dat was toch weer een heel eind lopen, dus het was al laat toen ze thuis kwamen. Wat een dag! 

15 september 2015. Vandaag gaan Charlotte, Pieter en hun ouders in het nieuwe huis wonen! Wat spannend! We hopen en bidden dat jullie er heel gelukkig zullen zijn!

1 september 2015. Vandaag is Charlotte een nieuwe kamer rijker geworden. Pieter en zij mochten kiezen in hun nieuwe huis, waar ze vanmiddag voor het eerst naar binnen mochten. Spannend! Eigenlijk vonden Pieter en zij de kleuren leuker in de kamer van de ander, maar ruilen wilden ze niet, want ze waren allebei op slag verliefd op hun nieuwe kamer. Er is nog een speelkamer voor hen samen ook! (En mama denkt dat ze nu hun slaapkamer wel netjes zullen houden. Hahaha!) Er is een muur met een heel mooie blauwe kleur, en die mag zo blijven van Charlotte, liefst had ze alle muren die kleur gegeven. En ze wilde ook wel allemaal vissen op de muur schilderen, maar dan 'zou ze alleen maar naar de muur kijken, en geen huiswerk maken'... Nog een maand en dan wonen ze daar. Dat hoopt Charlotte tenminste! 

20 augustus 2015. Charlotte is mee geweest naar het Fladderkamp in Driebergen. Kijk maar onderaan op https://www.facebook.com/fladderen 
(Niet dat je Charlotte daar ziet hoor.) Maar het is heel erg leuk geweest, en ze was ontzettend moe toen ze thuis kwam. Morgen wil ze alleen maar niets doen en met het tablet spelen... (Of is het 'de'?) Nog een paar dagen en dan begint de school weer...

1 augustus 2015. Het is volop vacantie, en Charlotte geniet er intens van. Vandaag is ze met het hele gezin naar het Henschotermeer geweest, en het was een geweldige mooie dag. Gelukkig heeft ze haar ruzie met mama uitgepraat, want het is helemaal niet leuk om te puberen, waarom gebeurt zoiets nu? Maar ja, leg dat maar eens uit als het je overkomt. Nu schijnt de zon, en morgen wordt het helemaal een stralende dag. Vast! 18, 19 en 20 augustus gaan ze weer fladderen. Daar hebben Pieter en Charlotte zich al voor ingeschreven. :-)

4 juli 2015. Vandaag vierde Charlotte haar elfde verjaardag ng een keer. Ze was natuurlijk gewoon op 27 februari jarig, maar toen lukte het niet om de verjaardagen te vieren. Pas op Hemelvaartdag hebben Pieter en zij hun verjaardag gevierd, samen met Mama, die ook al een weekje achter liep. Dat was heel gezellig, maar een partijtje voor de vriendinnen, daar was het nog niet van gekomen. 
Vandaag wel. Vandaag zijn ze met zijn allen naar het Henschotermeer gegaan. Het was heel erg warm, maar ze konden heerlijk in het water spelen, en ze kregen ijs genoeg om af te koelen. Het was echt een super gaaf feestje! 

1 juli 2015. Het is ontzttend warm, maar daar hebben Charlotte en Pieter geen last van. Ze hebben een zwembad in de tuin, en Mama heeft een heleboel parasols neergezet... (Opa en Oma komen ook langs, en die hebben nog een verjaarscadeau voor iedereen, allemaal een boek, en nu zorgt Mama dat ze in de schaduw kunnen zitten.) Charlotte en Pieter hebben een parasol zo neergezet, dat ze er een huisje van kunnen bouwen op een hoek van het zwembadje. Met handdoeken en knijpers maken ze een ronde hut, waar ze heel veel plezier hebben samen. Ze kunnen goed samen spelen, dat is te merken. En de aardbeien in de tuin zijn rijp. Die zijn lekker zoet. In de koelkast staat een grote bak met aardbeien uit de supermarkt. Die wordt erbij gehaald, dan kan oma het verschil proeven. En Charlotte ook. En Pieter... alleen Opa mag niet mee doen, want hij wordt ziek van aardbeien. Dat vindt Charlotte wel zielig voor hem.

14 mei 2015 Hemelvaart... Pieter en Charlotte zijn vandaag in de zevende hemel, want ze vieren hun verjaardag, en die van Mama ook meteen. 
Dat was ook nog niet gebeurd. Jammer dat tante Betty met de kinderen in het buitenland was, en Opa en Oma in Frankrijk, (Mama heeft ze gisteravond naar de bus gebracht) maar verder was iedereen er, en het was echt heel erg leuk en gezellig. Mama had voor een boel lekkers gezorgd, en Pieter en Charlotte kregen echt heel leuke cadeaux. Die mochten niet groot zijn, had mama gezegd, want... over een half jaar wonen ze in een ander huis! En dus moet er verhuisd worden, en dan moet alles wat mee moet ingepakt... 
(Gelukkig heeft niet iedereen naar mama geluisterd, want Charlotte heeft prachtige dingen gekregen!)

 

Voor 2006-2015 klik hier:
Voor de eerdere foto's klik hier:

    Op 27 februari 2004 werd Charlotte Elisabeth Veldman geboren. We zijn er allemaal blij mee!