In de Pieterskerk vinden - vanzelfsprekend - kerkdiensten plaats van de Waalse gemeente, des zondags om half elf in het algemeen, zij het dat in de zomer de frequentie is gehalveerd.
Bekend is ook de Adventsbijeenkomst, die vooruitgrijpt op het Kerstfeest, en waarbij niet alleen de geest gevoed wordt, maar ook het lichaam.
In de Heilige Week voor Pasen zijn er drie diensten in de Deken- en de Noorderkapel, die op Stille Zaterdag uitlopen op een samenzijn in de Crypte.
Heel indrukwekkend!

Daarnaast zijn der kerkdiensten van de Christian Scientists, en van de Werkgroep Kerk voor de Mensen.


Rond Allerheiligen wordt de nabestaanden van hen wier as rust in het Columbarium in de Crypte een moment van meditatie en verbondenheid aangeboden.

Ook wordt de kerk regelmatig verhuurd voor bruiloften (niet altijd voor partijen), doopplechtigheden en examens, terwijl de Beroepinscommissie daar regelmatig zitting houdt.

De acoustiek van het gebouw brengt mee dat het zeer in trek is voor concerten, die soms ook via de radio en/of televisie te volgen zijn.
Daarbij gaat het niet (alleen) om orgelconcerten (zo geweldig mooiis ons orgel niet meer), maar een grote varieteit van liederenrecitals en intieme clavecimbelconcerten tot grootscheepse dramastukken kent de Pieterskerk als achtergrond.

's Zomers is de kerk opgenomen in het project Kerken Kijken in Utrecht, waarbij men tegen betaling door professionele krachten wordt rondgeleid.
Kerken Kijken in Utrecht gaat uit van de plaatselijke VVV.