Gebruik s.v.p. het rekeningnummer 45.68.03.459 van de ABN AMRO! 
Giro
nummer 249868 is vervallen

 

12-11-2018 Intussen is er té veel gebeurd. Na Leila Hamrat kregen we Michel Badry als predikant. Het koor is verstikt. En nu is het Consistoire opgestapt. Een college wijze mannen vanuit de PKN fungeert met de predikant als Consistoire, en een aantal mensen uit de gemeente is aangesteld als waarnemend ambtsdrager tot midden volgend jaar. 
Zo kunnen de diensten doorgaan. Hoe dan ook, het komt goed. De predikant is voor drie maanden van zijn plichten in Utrecht ontheven. 
In februari verwacht men een gemeentedag te organiseren met hoor en wederhoor. 

7 augustus 2013. Het hof van cassatie heeft bepaald dat het nu eindelijk afgelopen is met de streken die onze vorige kosteres ons leverde. Zij heeft ons onnodig heel veel geld gekost. En waarom? Alleen zij weet het. Het is wel iemand om voor te blijven bidden. 

Juli 2013. De commissie voor Bezwaren en Geschillen heeft het Consistoire voor een groot deel in het ongelijk gesteld t.a.v. organist en dirigente van het koor. Zij krijgen een bescheiden vergoeding. 

31 maart 2013. Onverwacht voor de gemeente de laatste dienst van ds. Hamrat. Zij verdween naar Zwitserland.

30 october 2012. Bid voor onze zuster Victoire Ingabire, die vandaag tot 8 jaar cel is veroordeeld in Rwanda. De eis was levenslang, op grond van een wet die verbiedt Hutu's en Tutsi's als zodanig te benoemen. Een wet die internationaal gezien wordt als een aanfluiting in welke rechtstaat dan ook. Helaas heeft de Nederlandse regering boter op het hoofd: op verzoek van de Rwandese regering heeft men hier in Zevenaar het huis van Victoire  doorzocht, en alles wat mogelijk incriminerend was opgestuurd. Hoezo, Nederland rechtstaat?
Bid voor Victoire. Ze zag er een paar jaar geleden, toen ze gevangen genomen werd, al slecht uit. Ze heeft onze steun hard nodig.

Sinds sept 2010 is de nieuwe predikant ds. Leila Hamrat. 
Deze foto is van 2012. Zij is geboren in Romans sur Isère op 25-4-1957, en heeft gestudeerd aan de Protestantse Faculteit van Parijs. Zij heeft eerder gewerkt als predikant in Paris-Plaisance, bij de Aumônerie des Grandes Ecoles en in de Paroisse française te Londen. Daarna stond zij in de Église Réformée de Batignolles. Computer en internet maken een wezenlijk deel uit van haar werk, en ze hoopt zich in Utrecht nuttig te kunnen maken voor de eerste en de derde jeugd, zoals de Fransen dat zo charmant weten uit te drukken. 

3 augustus 2010. Vanmorgen in alle vroegte overleed in Brasov, in Roemenië, de oprichter en directeur van het bejaardenhuis in Sacele: dr. Mija. 
Een man die zwaar heeft geleden in heel zijn leven, die zich desondanks heeft ingezet voor de ander, en vooral voor de zeer kwetsbare ander. 
Moge God hem verwennen in het Vaderhuis, waar hij eindelijk vrij van pijn en ziekte mag opleven, en moge Hij zijn vrouw en alle medewerkers en bewoners van het huis troosten en nieuwe moed geven voor de weg die voor hen ligt. 
Voor wie Roemeens begrijpt: http://roncea.ro/2010/08/03/dr-teofil-mija-in-randurile-sufletelor-de-eroi-moartea-noastra-spirituala-nu-o-pot-stapani-chiar-daca-noi-fostii-luptatori-anticomunisti-vom-muri-toti/ 

Wat een verdriet: eind juni hebben we afscheid genomen van onze zeer gewaardeerde predikant: ds. Geneviève Massé. 
Haar pastorale warmte en betrokkenheid zullen we zeer missen. 
 
Een opvolgster is ook al gevonden, ds. Leila Hanrat, die tot nu toe stond in Paris-Batignolles, en op 22 augustus 2010 vervult ze een preekbeurt die door ziekte was komen te vervallen. Een dienst om niet te missen dus!
En een hartelijk welkom vanaf deze plaats... 
Mevrouw Hanrat is 25-4-1957 geboren in Romans sur Isère. Haar studie theologie deed ze aan de Protestantse Faculteit van Parijs. 
Ze heeft ruime pastorale ervaring: als predikant in Parijs, en ook in Londen, waarbij ze veel activiteiten op poten heeft gezet. Natuurlijk spelen computer en internet een grote rol in haar werk, en verder deelt ze haar huis met haar kat.  

Bonne année 2010

.................................

2008 was een kostbaar jaar. Sommige mensen kunnen fantastisch toneelspelen. Chapeau. Een jaar om snel te vergeten....  
We hopen op een rustiger jaar in 2009. 
Wel hebben we het geluk gehad dat onze nieuw gekomen broeders en zusters van verre zich zo hebben geïntegreerd, dat een van hen ook lid is geworden van het Consistoire, en dat verscheidene mensen allerlei hand- en spandi9ensten verrichten. Een verrijking van de gemeente. Ook anderszins is het Consistoire uitgebreid, en dat is goed voor de toekomst.  

2008 eindigde met een bijzonder Fête d'Avent en een heel mooie kerstdienst. Wie daar niet was heeft iets gemist. 
.....................

Het bezoek aan Utrecht is zeer gewaardeerd. We hebben bijzonder aardige brieven ontvangen. :-)

Pinkster 2007.

Onze vrienden uit Roemenië zijn hier. Lees hier verder: klik

Op 5 october 2006 vertrok er een delegatie naar Brašov in Roemenië, waar op zondag 8 october de kerk van de Orthodoxe gemeente waar we contacten mee hebben zeer plechtig zal worden ingewijd. Ook wij hebben een flintertje bladgoud bijgedragen...

De directeur van het bejaardenhuis, dr. Mija, was met twee begeleidsters een weekje in Nederland en ging samen met Ds. Massé, de voorzitter van het consistoire, en nog een aantal gemeenteleden terug naar Roemenië. Niet iedereen vertrok van Utrecht, anderen voegden op Schiphol zich bij de groep...

Ds Voerman, in het midden, behoorde tot de uitzwaaiers...

Op 25 juni 2006 vierde de Waalse gemeente dat ze 350 jaar het voorrecht heeft gebruik te maken van de Pieterskerk! De dienst begon zoals te doen gebruikelijk om half elf. En het was een groot feest!!!

Bovendien was er een fraaie tentoonstelling op het hoogkoor, die tot open-monumentendag duurde.
Ook is het 'Hoque' tussen de torens opnieuw ingericht.