03-11-2023 aangepast.

2 november 2023. Een paar dagen geleden was ze er nog vrolijk bij (links), maar vandaag viel ze lelijk van de trap: oma Kratz. 
Gelukkig was ze niet alleen, maar ze zou zaterdag een paar weekjes naar Spanje gaan, wat een pech!
Alle (klein)kinderen en bekenden vinden het erg jammer voor haar en wensen haar Beterschap!!!

28 october 2023. Vandaag worden ze 25 en 24 jaar! En dat gaan we vieren met thee en taart. Alvast van harte gefeliciteerd, Cathy, Tisha, Carlos en Alessandra. Een fijne dag en veel liefs en moois. Bless you all.
We begonnen op de Vlieland, en dat was erg gezellig. We misten Tyme en Charlotte, (die werken moest) maar verder werd er naar hartelust gepraat, gesnoept, gelachen en bijgepraat... En zelfs gezongen. Tegen kwart voor zes gingen de meesten in groepjes naar de Oceaan, om daar te eten. De sfeer zat er goed in, en we zaten aan een L-vormige tafel. Volgens mij hadden ook de jarigen een leuke dag! 
Ze staan positief in het leven, vertelden ze. 

De vacantie is weer voorbij. En Cathy en Tisha gaan weer studeren (plus werken) Carlos is met Neelem op vacantie geweest, ergens op de Canarische eilanden, en later ging Carlos met een vriend nog een weekje naar Pa en Ma. Daar ging Alessandra ook vacantie houden met haar Quido, en van de anderen weet ik het al niet eens meer. 
Maar nu is alles weer in het gareel. Op dit moment is het warempel in Nederland zelfs een fractie warmer dan in Catalonië... 

Zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023 was het voor Cathy en Job carnavallen geblazen, want ja, hij komt uit Limburg. Ze hadden het naar hun zin, zo te zien. Een kleurrijk koppeltje. Dat is wel even iets anders dan laminaat leggen... (Waar tante Laetitia overigens ook heel veel aan bijgedragen heeft.) ;-) 

Zaterdag 29 october 2022 was het feest in Nieuwegein! Op het terrein van Jeugdland ontvingen Betty en Ferry familie en vrienden om samen de verjaardagen van hun kwartet te vieren. Ze waren er allemaal, en het was er prachtig weer voor. Ook al ging de zon al om half zeven onder, er werden geen muggen gemeld, en binnen en buiten was het gezellig. Cathy was er met Job (en diens familie). Tisha met Thyme, Carlos met zijn Neelem, en Alessandra met Quido. Foto's morgen. (Misschien)...

28 october 2022 Cathy wordt 24, en Tisha, Carlos en Ales worden 23. Vieren doen we morgen! Deo volente  :-) Carlos kreeg vandaag bezoek van zijn ouders, Ales gisteren van de hare, Tisha kwam met de ouders deze week eten bij Cathy en Job. Zo hadden ze allemaal hun privé moment! (De vriend van Tisha heet Thyme, zonder n en met een h... maar dat wist ik toen nog niet.) Zo, rechtgezet. 


30 october 2021. Voor heel de familie gooit het verkeer roet in het eten... Maar hoe dan ook: 

28 october 2021. Vandaag dus 23 en 22 jaar. Samen 89. Ze gaan het nog samen vieren met de hele familie. Maar van harte gefeliciteerd, en allemaal met een liefje. :-)

28 october 2020. Vandaag wordt Cathy 22, en Tisha, Carlos en Ales worden 21. Hier op de rij af...

Een bijzondere dag, die helaas niet nu gevierd wordt. Later... :-) Maar wel van harte gefeliciteerd, grote lieverds! Veel geluk, liefde en zegen in jullie verdere leven...

5 october 2020. Soms lijkt er niet veel te gebeuren, soms gaat alles snel. 
In augustus heeft Alessandra haar tentamen gehaald, en als het lukt wordt ze nu binnenkort opgeschaald van leerling naar verkoopster, als ik het goed begrepen heb. 
En ze heeft een vriend. Een aardige jongen, als ik op de foto's mag afgaan. ;-) 
Meer nog, over een paar dagen gaat ze verhuizen naar... Den Haag, en dan gaat ze op kamers in het zelfde huis als haar grote zus Tisha. 
Maar niet alleen dat... Carlos hoopt donderdag zijn handtekening te zetten voor een plek in Dussen. Bij Hank dus. ;-) Hun 21st verjaardag mag de drieling van de minister niet samen vieren, naar het schijnt. Het leven is vol verrassingen, gekke, nare en mooie. 
Zo zie je maar... Veel geluk, allemaal...

6 juli 2020. Vandaag toonde Tisha de ‘gouden’ pen die ze had gekregen voor het beste geschreven artikel van Toegepaste Psychologie jaar 1. Ze heeft het jaar nog niet afgerond, dus er moet nog hard worden gewerkt, maar ze is wel lekker bezig. Soms pronken trotse grootmoeders met geleende (ganzen)veren. ;-D

12 november 2019. Vandaag kregen ze dan hun verjaardagscadeau van de ouders: lekker met zijn allen uit eten. Deze grootmoeder was ook uitgenodigd, maar die kon alleen maar hoesten en proesten. Niet zo geschikt voor een uitje. Maar het was lekker en gezellig, las ik. Fijn!
CTCA dus. 
En de volgende generatie(s). ;-)

28 october 2019. 81 jaar worden ze vandaag. Van harte gefeliciteerd, Cathy 21 en Tisha, Carlos en Alessandra 20. Bless you all.
Maar gevierd hadden ze het zaterdag al. Met gek doen en zo. Zó dus:
 Cathy is nu volwassen... je ziet het verschil. ;-) Bless you all. 

19 augustus 2019 Na een prettige vacantie, waarbij Cathy een tijdje met een vriendin in Spanje ronddartelde, onder ouderlijk toezicht, en Tisha ijverig op zoek was naar een kamer in (de buurt van) Leiden, Alessandra naar Disneyland bij Parijs ging met een vriendinnetje (de eerste vacantie zonder ouderlijk toezicht) en Carlos met zijn auto een stukje Frankrijk introk (idem), beginnen de scholen en de opleidingen weer. Tisha is al volop met haar introductieweek bezig. Spannend! K(leine k)inderen worden groot! :-) 

11 juli 2019. Vandaag werd ik weer opgehaald om naar Nieuwe Gein te gaan. Dit keer haalde Cathy zelf mij op, in haar eigen propere autootje. Alessandra was er ook bij, en later kwam de rest van de familie. Cathy heeft de MBO opleiding technologie afgerond, vrij makkelijk, op één onderdeel na. Maar ze heeft prachtige cijfers. 
Ze werden stuk voor stuk toegesproken, 
daarna mochten ze het diploma ondertekenen (intussen was er een aantal foto's van deze groep op een scherm te zien),
en toen alle papieren doorgelezen en getekend waren, kregen ze nog een rode roos toe!
Hier zien we een stralende afgestudeerde! 
De school had voor fris en bier gezorgd, en er kwam ook nog iemand langs met lekkere, kleine, hapjes. 
Jammer genoeg kwam ze maar één keer langs, daarom hebben we thuis nog maar even goed gegeten! 
Het was een feestelijke dag, ook al vond Cathy dat ze niet genoeg geleerd had. Ze gaat in september iets anders doen! Succes!

8 juli 2019. Vandaag kreeg Tisha haar Diploma. Het Calscollege had er weer een hele happening van gemaakt.
Helaas had ik mijn fototoestel vergeten mee te nemen, en mijn mobiel lag nog op mijn fiets. Maar dit zijn de mobiele foto's van haar moeder. :-) 
De inleider...
Hier krijgt Tisha haar diploma. Net achter de lezenaar... 
Er werden foto's geprojecteerd van de gediplomeerden... foto's van toen ze aankwamen op school, zoveel jaar geleden. 
Hier gaat Tisha naar haar mentor toe, om onder haar toeziend oog haar handtekeningen te gaan zetten. Zo te zien had de mentor al een stoel voor Tisha op het oog, maar mijn kleindochter had haar oog op een andere laten vallen. ;-) 

En ja, ze straalde! Nu nog een kamer in (de buurt van) Leiden, en ze kan beginnen met het serieuze deel van haar leven. Succes, lieve schat! 

12 juni 2019. Tisha is geslaagd!!!!!!!!!!!!!! Geweldig. Gefeliciteerd!!!! :-) Zij niet alleen, maar ook Cathy!!! Ook zij kreeg vandaag de uitslag, begrijp ik. Wat een dag!!! 

15 mei 2019. Na het Engels gisteren, mag Tisha zich vandaag werpen op het Frans. Succes dus!

14 mei 2019. Het is volop eindexamentijd, maar de een heeft er meer last van dan de ander. Cathy is in feite klaar met het theoriegedeelte, en is nog bezig met haar laatste stage. Ze hoopt volgend jaar iets heel anders te gaan doen. Meer human management. Personeels-dame, dus. Carlos moet nog een toets doen, twee heeft hij er al achter de rug, en ook hij wordt in de practijk getest. Tisha heeft een overmaat aan examenstress, want ze is echt behoorlijk laat begonnen met héél hard werken. Vorige week had ze Wiskunde A, hetgeen niet goed ging, zodat ze een heleboel compensatiepunten nodig heeft, gisteren was Geschiedenis aan de beurt, en ze is benieuwd hoe dat gegaan is. (Uitleggen... niet helemaal 'haar ding'...) En vanmiddag wordt het Engels. Dus duim maar, steek een kaarsje aan, of ga meteen naar de Hoogste Baas, met een gebedje. ;-) 
Alessandra zou met een cursus van haar werkgever beginnen. :-)

28 october 2018. Ze zijn jarig vandaag! Cathy wordt 20 jaar, T. C. en A. worden 19. Samen 77 jaar levenservaring. ;-D 
Vlnr ATCC :-)
Hier blazen ze de kaarsjes uit op de taart... CATC 

Die taart was erg lekker, en de andere taarten mochten er ook zijn! Later kwamen er zoutjes en salades op tafel, allemaal heel gezellig en lekker. Vriendjes en familie van alle leeftijden verhoogden de feestvreugde, en ook de cadeautjes ontbraken niet. :-) 
Het was een echte feestdag. 

15 september 2018 Niet alleen op eigen benen,  maar op zelfstandige (maar nog niet eigen) wielen, gaat onze oudste. 
Ja! Cathy heeft in één keer haar rijbewijs gehaald. Geweldig! 
(Carlos was de eerste, maar hij had het niet laten weten, dus dat geldt niet. ;-) )

2 september 2018. Een van de vogeltjes is uitgevlogen.
Cathy heeft gisteren op haar eigen adres voor zichzelf gekookt. Zegen en alle goeds op je nieuwe levenspad, schat! De jongste gaat een jaartje werken, en de twee anderen moeten weer naar school en naar de opleiding. Het gewone leven begint weer.
Succes! 

22-08-2018 Het kwartet begint uit elkaar te vallen... Cathy is de eerste die op eigen benen gaat staan. Ze heeft een kamer gevonden, niet in Utrecht, maar in de eigen woonplaats. Ze gaat door met haar opleiding, maar kijkt wel uit naar aanvullende mogelijkheden... Tisha, die tot ieders verbazing over gegaan was, gaat verder met het VHWO, Carlos heeft een aanvulling nodig op zijn opleiding in de autobranche, daar wordt aan gewerkt, en de jongste... tja, die wéét het niet. Lief is ze wel. ;-)
Na de vacantie zien ze er allemaal zo lekker bruin en gezond uit... mooie mensen!

28-10-2017. Vandaag worden ook de laatste drie bij Betty theoretisch volwassen. Cathy wordt 19 jaar, en Tisha, Carlos en Alessandra bereiken de schone leeftijd van 18 jaar. Net als Cathy vorig jaar is Alessandra gisteren bij ons gekomen om een juweeltje uit de 'schatkist' te kiezen. Het is leuk, om het ze zelf te geven. Ze zocht dierbare dingen uit. Tisha komt morgen, en Carlos binnenkort. Maar vandaag vierden ze hun verjaardag. 
Drie weken geleden vierden ze het feest van de bruiloft van achterneef Michiel en zijn Agniezska, en toen maakte Diana deze foto's (een beetje bewerkt) 
Vlnr: Tisha, Carlos, Cathy en Alessandra.

26-7-2017. Het is alweer een paar weken vacantie, en daar genieten we allemaal van. Even geen school, even geen leren. 
Na de vacantie gaat Cathy dezelfde opleiding doen, maar dan op MBO niveau, ze had het er wel moeilijk mee, maar ze kan altijd nog doorstromen. Carlos gaat verder met autotechniek, maar dit jaar doet hij de meer practische leergang, waarbij hij vier dagen werkt (en een beetje verdient) en één dag naar school gaat. Tisha heeft een ander studiepakket gekozen, omdat ze een andere richting op wil, en doet dus 5 VWO over, en Alessandra maakt de HAVO niet af, maar gaat een beroepsopleiding volgen voor dierverzorgster. Dat wil ze al héél lang! 
Maar nu... nog even genieten. Carlos' grote liefde was ook een paar weken te logeren bij hen, maar haar ouders wilden haar ook nog zien, deze vacantie. Dus hebben ze samen een slotje aan een hek gehangen, en de sleutel ver weg gegooid. ♥♥ 
:-) Nog even genieten, en dan moeten ze weer aan het werk. Leve de zomer! 

28 october 2016. Onze grootste kleinkinderen zijn jarig vandaag. Cathy wordt 18 jaar, Tisha, Carlos en Alessandra 17. 
Echt vieren doen ze het pas zondag, want dan is iedereen vrij... Maar nu alvast onze gelukwensen! Heel veel moois en zegen in het komende jaar.
Knuffel van Opa en Oma

6 juli 2016. Op het nippertje, en met gierende banden (nee, niet de onze) waren we op tijd voor de diploma-uitreiking van Cathy op het Cals college. Ook daar hadden ze er veel werk van gemaakt. Een stuk cabareth van de leerkrachten bracht iedereen in de stemming, een wedstrijdje docentenkennis leverde drie prijswinnaars op: ieder een lollie. L.O.L. Na de ook wel geestige speech van de rector werden de diploma's uitgereikt. 

Cathy kreeg terechte complimenten, en we zijn heel trots op haar en Carlos, dat ze hun diploma in dit zware jaar toch maar gehaald hebben. 
Even trots zijn we op Alessandra en Tisha, die over zijn! Zij waren ook aanwezig, net als hun ouders, natuurlijk. :-)

5 juli 2016. Vandaag was de diploma-uitreiking van Carlos. Helaas konden we er niet bij zijn. Dat hadden we wel graag gewild. Het was niet te combineren, en Charlotte had ons het eerst gevraagd om te komen naar haar 8e groep musical, dus ja... Maar nu heeft Carlos even heel erg vacantie!!!! Geniet er van! 

16 juni 2016. Cathy en Carlos hebben vandaag te horen gekregen dat ze hun eindexamen hebben gehaald. Zonder her-examens! Cathy had zelfs ergens een acht voor. Over een paar weken krijgen ze hun bul, en dan wordt het spannend: Cathy wil electrotechniek doen, en Carlos gaat auditie doen voor een vervolgopleiding in het audio-gebeuren. 


5 juni 2016. Eindexamen galabal. Sommige dames laten zich brengen met limo's, op zijn Amerikaans, maar Carlos maakte de blits door achterop een Quad en begeleid door de motoren van Wheelie Times naar school te komen. 
En... strak in het pak! Hier bedankt hij zijn geleide. :-) 


7-11-2015. Wat zijn we trots op deze grote jonge mensen! :-) 

28 october 2015. Cathy en Alessandra, Carlos en Tisha worden vandaag 17 en drie maal 16 jaar. 
Wat een leeftijd! Cathy heeft vandaag haar eerste schoolonderzoeken voor het a.s. eindexamen, Carlos morgen. Succes jullie! De verjaardag wordt pas in het weekend gevierd, dat is logisch, maar vanavond gaat de hele familie wel lekker samen uit eten. En... zonder de telefoons erbij, want dat is regel in huize Kratz: geen telefoons aan tafel. Wel gefeliciteerd allemaal. :-D

11 juli 2015. Vandaag moest Carlos nog wél even 10 uur sociale stage doen... oh oh! Maar gelukkig kon dat op een muziekfestival, en muziek is wel 'zijn ding', dus een straf was het zeker niet. San en Tisha gingen er vanavond ook van genieten, dus ze kunnen samen naar huis. En Cathy is vanmorgen vroeg al met twee vriendinnen naar Terschelling gegaan. 

10 juli 2015. Hoera, ze zijn allemaal over. Wel gefeliciteerd! Wat een mooie dag. 
Ze hebben nog mooie rapporten ook, van gemiddeld voldoende tot ruim voldoende, en zelfs zeer ruim voldoende. Mooi zo! 

8 juli 2015. De proefwerkweek zit er op voor alle vier, en het is wel vrij zeker dat ze overgaan. Alessandra, die vorig jaar doubleerde, heeft nu unaniem een HAVO-advies gekregen. Dat wordt wel hard blokken, maar dat gaat, met moeders hulp, wel goed komen. Ze gaat dus naar 3 HAVO. Carlos gaat naar 4 VMBO, dat wordt volgend jaar eindexamen doen. Tisha schuift van HAVO door naar 4 VWO, dat is ook een heel mooi resultaat waar ze voor geknokt heeft, en Cathy gaat naar 5 HAVO, hetgeen betekent dat ook zij volgend jaar het eindexamen mag doen. 
Wat worden ze opeens groot, als je ze even niet ziet!!!!

9-12-2014 Vandaag is Cathy bij de specialist geweest die haar heeft geopereerd. Hij vond het resultaat wel in orde, er zijn nog hechtingen uit pols en enkel gehaald, en nu moet ze via fysiotherapie weer leren haar hand correct te gebruiken. Omdat ze die verkeerd hield protesteert nu een andere pees. Maar het komt zeker goed! 

25-10-2014 Vandaag viert het viertal de verjaardagen! Cathy wordt 16 jaar, Tisha, Carlos en Alessandra 15. Grote wensen hebben ze niet, wel héél grote wensen... zo is Cathy nu al aan het sparen voor haar rijbewijs. Verstandig meisje. Carlos is veel bezig met muziek... voor mij is het meer geluid dan muziek, als ik eerlijk ben... 
Hoe dan ook: het zal vast een heel feestelijke dag worden! :-) Dinsdag a.s. zijn ze echt jarig. Maar dat zal de pret niet drukken.
En ja, dit zijn de jarigen v.l.n.r. Veel plezier allemaal!!!

19-10-2014. Nu is Cathy haar gips kwijt, maar ze heeft er een spalk voor terug gekregen. Dat is wel lichter, maar die spalk duwt weer tegen haar duim, zodat ze haar hand nóg niet gewoon gebruiken kan. (Het kàn zijn dat dit ook de bedoeling is...)

5-10-2014. Vandaag was Opa 60 jaar dominee, en hij had Cathy gevraagd of zij ook een stuk wilde voorlezen in de kerkdienst. Ze vond het wel een beetje spannend,  maar ze heeft meteen 'ja' gezegd, en ze las het stuk voortreffelijk. Heel rustig en verstaanbaar. Hoed af! 

11-9-2014. Pijn heeft Cathy inmiddels niet meer, maar lastig is dat gips rechts wel, want ze schrijft rechts. Ze maakt veel huiswerk samen met een vriendin, soms tikt ze een tijdje links, maar dat is wel vermoeiend. Er wordt veel overlegd met de leraren... 

1-9-2014. Vanmiddag heeft Cathy een lichter gips gekregen. Het verwijderen van het oude gips deed veel pijn, want dat zat aan de hechtingen vast. Vanmorgen is ze toch al naar school geweest, voor de schoolfoto en nog iets nuttigs. Mama heeft het heen en weer, want die heeft taxidienst. Ze doet het met liefde. Woensdag begint de school echt voor alle vier. Succes, allemaal. :-)

30-8-2014. Cathy is weer thuis, maar ze heeft nog wel veel pijn. De rechterarm zit tot boven de elleboog in het gips. Maar ze is moedig, hoor! 

29-8-2014. Na een vacantie in Spanje is iedereen weer thuis, en volgende week beginnen de scholen weer. De oudste drie zijn over, en Alessandra mag een nieuwe basis leggen voor haar toekomst. Vandaag is Cathy geopereerd aan haar pols. Die wàs al erg flexibel, maar na een vervelende val vorig jaar is het niet meer goed gekomen, dus nu is er een pees uit haar linkervoet gehaald, en die moet dan zorgen dat de botten van de pols een beetje bij elkaar blijven. Aangezien Cathy al heel lang veel pijn had, is dit de enige oplossing. Wel pech vlak voor het begin van het schooljaar, want ze zit minstens drie maanden vast aan revalidatie. Bovendien is zij heel erg misselijk op dit moment. Zeg maar een gebedje voor haar. 

10 - 4- 2014. Ook Alessandra doet met een uitwisselingsprogramma mee. Carlos en zij hadden samen geschreven, Carlos was op het idee gekomen, en Santje deed mee, maar nu is Carlos uitgeloot, en Alessandra is ingeloot. Het kan raar lopen. Deze week zijn de kinderen van de Franse school in Nederland, dus Alessandra kan haar Frans aardig oefenen. Gelukkig gaat het niet alleen om serieuze zaken. Morgenavond is er een feest, dus daar hebben ze allemaal zin in. En in mei hoopt onze jongste naar Dijon te gaan. 

Maart 2014. Kleine kinderen worden groot! Cathy gaat via een uitwisselingsprogramma helemaal naar Estland. Ze heeft er veel zin in! Daarna komen de Esten ook naar Nederland. Een drukke tijd. 

28 october 2013. Vandaag zijn ze allemaal echt jarig. Het stormde hard, net zo hard als in de nacht dat Cathy geboren werd. Maar omdat het code rood was, en ze dus niet naar school mochten fietsen, dachten de kinders dat ze wel vrij zouden hebben. Helaas! Cathy wilde zich op school wel erg graag laten feliciteren door bepaalde personen, en toen was Papa zo goed om hen allemaal in de auto te stoppen en naar school te brengen. Ze hadden toen de eerste twee uur al gemist, maar de rest van de dag was de drieling iets minder blij met hun grote zus... 

26 october 2013 was niet helemaal de geboortedag, maar het was een prachtige dag om de verjaardagen van a.s. maandag te vieren. En dat deden we dus! Er kwam veel bezoek, de spaarpotten werden stevig aangevuld, de snoeppotten ook, (tante Laetitia had een heel bijzondere winkel ontdekt) en er waren allerlei creatieve cadeaux voor kinderen die niet echt wénsen konden formuleren. Maar, had Cathy gezegd, als mensen voor ons naar onze verjaardag komen, dan is dat al heel bijzonder! 

Tisha, Cathy, Alessandra en Carlos genieten van het leven. 
De herfstvacantie is voorbij, maar de verjaardag is nog in volle gang. 

1 september 2013. Na een heerlijke vacantie op een camping in Spanje is de familie gisteren terug gekomen. Een heel lange rit, maar ze haalden het binnen een (heel lange) dag. De kinderen hebben zich best vermaakt: er waren Nederlanders, maar ze hebben ook hun Engels en Frans kunnen oefenen. Het Spaans komt nog niet echt boven het niveau van 'dos helados por favor', maar goed, dan heb je al waar voor je geld. En morgen... ja, dan moeten zij weer naar school. Nog niet een hele dag, maar wel boeken kaften en al dat soort dingen. Succes, jullie! 

12 juli 2013. Een heugelijke dag, want alle kinders zijn over. Ze hebben er allemaal hard voor moeten werken, maar dat is dan wel beloond, zodat ze opgewekt de vacantie ingaan. Cathy gaat de eerste twee weken alvast haar 30 uur 'maatschappelijke stage' doen. Dat is een onderdeel van het derde leerjaar, en zo houdt ze het komend jaar de zaterdagen vrij. Goed gedaan! 
Cathy gaat door naar Havo- technasium 3 
Tisha gaat naar Havo-VWO 2 (brugklas)
Carlos en Alessandra gaan naar Havo-TL 2

28 october 2012. Vandaag zijn ze allemaal jarig. Cathy wordt 14 jaar, en Tisha, Carlos en Alessandra 13. Het wordt vast een geweldig feest... De zon schijnt in elk geval... Gefeliciteerd, lieverds! 
En feest was het. Er liepen teveel  mensen rond om goede foto's te maken, al wilden Carlos en Tisha wel even poseren. Heel veel lekker hapjes waren er, zakken snoep, cadeaux, een leuk spel, neven en nichten... echt reuze gezellig. 

28 augustus 2012. Mooi weer en Tisha had nog geen huiswerk. YES riep ze... ;-)

27 augustus 2012. Deze week gaat het hele kwartet naar de middelbare school. Vandaag gaat Tisha, morgen Cathy, naar het Cals-college. En Carlos en Alessandra gaan ook in Nieuwegein op school. Een heel nieuwe fase... En gezond, al dat fietsen...

1 augustus 2012. Sporten is gezond, zeggen ze. Dus was Cathy aan het skaten, en hoe dat nu ging... 
In elk geval had ze gisteren een dagje ziekenhuis: ze had haar rechter pols gebroken met skaten. Haar pols werd eerst eerst met behulp van gewichtjes weer op lengte gemaakt. Het botje zat helaas niet gelijk weer goed, dus de dokter moest het tot zijn en Cathy's spijt ook nog op zijn plek duwen. Het was maar een klein stukje, maar het deed echt pijn. Daarna vond ze hem wel weer aardig, hoor. Volgende week kijken ze of het allemaal goed is blijven zitten en dan krijgt ze nieuw gips.

3 juli 2012. Er was vandaag een musical in het theater in Vianen, een musical die door de Achtstegroepers van de Wiekslag werd verzorgd. Het was echt heel erg leuk!!!!

Er was veel actie, Tisha en Alessandra hadden verschillende momenten van optreden, en Carlos zag je af en toe ook, wanneer hij niet bezig was met belichting en geluid. Spellen hebben ze daar niet geleerd, maar dit soort dingen: geweldig! We hebben er van genoten. 
(Rechts Tisha in de schone stad Pisa....)
Tante Parel was er ook, dus dat vonden de kinderen geweldig. Mijn foto's waren niet om aan te zien: een te grote afstand. Dit is nog het beste. Maar het geheel was geweldig leuk. We werden al ontvangen door stewardessen in uniform, die ons de programma's uitreikten. En meer van dat soort details. Enig. 
Een waardige rite de passage. 

9-6-2012. Nu, dat keten is wel gelukt. Alle drie kwamen ze doodmoe en supersmerig thuis. Ze wilden nog maar één ding: onder de douche en in bed. :-) 

8-6-2012. We zijn intussen een heel stuk verder, en het staat nu vast naar welke scholen de drieling gaat. Dat geeft rust, al was het niet helemaal wat ze allemaal precies hadden gedacht. Maar vandaag is het een leuke dag: ze gaan vandaag en morgen op kamp, die achtstegroepers die straks van school gaan. En reken maar dat ze gaan keten! Tisha had op haar facebookpagina al gevraagd of er nog iemand suggesties had. 

9-2-2012. Gelukkig, deze hobbel hebben ze weer genomen. Twee van de drie met een goed gevoel, maar de jongste is altijd wat onzeker. In elk geval konden ze daarna nog heerlijk gaan schaatsen. Feest!

7-2-2012 Vandaag hadden de drieling de eerste cito-toets, morgen en overmorgen ook nog. Ze dachten het wel redelijk gemaakt te hebben, alleen vond Sannetje de spelling lastig. Er komen nog een paar rondes, en pas tegen de zomer krijgen ze de uitslag. Ze hebben allemaal wel geschaatst op slootjes in de buurt en de bosbaan. 

19 november 2011. Tisha en Cathy waren naar IJsselstein op de fiets, en hadden haast om terug te komen. Helaas raakten daarbij hun sturen in de war... Politie, ambulance, het kon niet op. En toen kwam Mama ze ophalen, omdat er niemand anders kon... Tisha's fiets is scheef, haar heup en elleboog doen gemeen pijn, en Cathy's enkel voelt beroerd aan. 

28 october 2011. Vandaag zijn ze jarig. Ze worden 13 en 12 jaar... Van harte gefeliciteerd... 49 jaar samen... Ik had nog foto's van Cathy zullen krijgen, maar dat lukte kennelijk niet. 

24 sept 2011. Gister had  Cathy  een try-out in IJsselstein van de musical waarin ze optreedt. Mooie wolven heet die, en gaat over loverboys. Vanavond is de première. Maar gister ging het al goed, dus nu zal het ook vast heel goed gaan. We zijn trots op haar, dat kun je nagaan...

23-8-2011. Onze oudste kleindochter had een leuke dag. Haar tweede schooldag begon met een speurtocht, en daarna gingen ze met de héle school zwemmen... Vanmorgen was het wel erg nat... maar vanmiddag waren het andere spetters die de aandacht vroegen. 

15-8-2011. De meerderheid moet vandaag weer naar school. Alleen Cathy heeft nog een weekje extra...
Dit jaar is er niets gekomen van een vacantie ver weg, maar uit met de boot is op zich ook wel erg leuk. Alleen viel het weer wat tegen. Maar in Amsterdam hebben de Cathy, Tisha, Carlos en Alessandra een vreselijk leuke en interessante dag gehad in het museum Nemo. En zo waren er nog een heleboel dingen om met plezier op terug te kijken. Alleen vond papa opeens dat ze teveel tv keken, en teveel aan het internetten waren. Die stekker ging er dus uit. Saai!!! Dan is het wel weer leuk om naar school te gaan...

10-7-2011. En nu hebben ze allemaal vacantie. Vandaag varen ze met de boot naar Amsterdam. Eergisteren gingen ze met papa van de eigen woonplaats naar Wijk bij Duurstede. Dat was ook een heel eind: wel 75 km. Maar het was toen mooi weer, dus ze hadden er wel zin in. Cathy is nu van school af. Het wordt spannend hoor: in september gaat ze naar de middelbare school, dat is een hele overgang. En dan ook nog iedere dag een eind fietsen, in weer en wind... 
De rapporten? Ach, die waren zoals bij ze past.... :-) En Cathy heeft eigener beweging al een paar weken geleden de Cito-site opgezocht om oefenstof te vinden... Nu maar hopen dat ze het in de vacantie ook vol houdt, al is het maar een ochtend in de week. 

5-3-2011. Opa werd 90 vandaag, Oma ook iets, en ze waren al 46 jaar getrouwd, dus het was feest op De Vlieland! Ook het kwartet deed erg zijn best met zingen en grapjes, en verder met plezier hebben, eten en snoepen. De dames hielde op de terugweg een giga-boodschappentas voor zich, voor het geval het eten de reis apart wilde maken. Het was gelukkig niet nodig. Kun je wel nagaan hoe melig ze waren!

31 december 2010... Tussen de (baby)vuurpijlen, rotjes en bijtjes door wenst het viertal iedereen een happy new year, en een prachtig 2011. Zij zijn er klaar voor. 


28 october 2010. Hoera, en van harte gefeliciteerd! Alle vier jarig, en samen 45 jaar. Dat werd gevierd op school met het uitdelen van heel verschillende tractaties, van stroopwafels tot stokjes met marsh-mellows en snoeparmbandjes. Stralend kwamen ze thuis. Alessandra was erg in haar nopjes met een tekening die iemand speciaal voor haar had gemaakt. En Cathy toonde trots de nagellak die ze van een vriendinnetje had gekregen, en die ze meteen op haar nagels had gedaan... ;-) 
Er waren cadeautjes die erg in de smaak vielen, vooral het dekbedovertrek van Carlos was spectaculair, maar de andere mochten er ook zijn. Helemaal wat ze graag wilden. En Opa en Oma Voerman kwamen ook nog met digitale aanvullingen op hun verlanglijstjes... Zaterdag komt de rest van het feest... en dan natuurlijk ook nog de feestjes met kinderen uit de klas. Wat een geluk dat het geduld van mama rekbaar is, en dat papa ook mee werkt om zijn kinderen gelukkig te maken. 

25 october 2010. Vandaag mochten ze weer naar school, wat een opluchting! De hele herfstvacantie waren ze druk bezig geweest met het opnieuw behangen en inrichten van hun kamers. Natuurlijk was er weer eens gewisseld. Nu hebben ze allemaal een eigen hokje, en dat is wel even prettig, wanneer je ruzie hebt, nietwaar? En dat komt in de beste families voor, zelfs in deze... ;-) Maar ze kunnen elkaar ook niet missen... En al heel gauw... nog maar een paar nachtjes slapen, dan worden ze samen 45. Al een hele leeftijd, nietwaar? Maar ze vieren het pas zaterdag, hoor. 

2 september 2010. Vanmorgen mochten ze uitslapen: pas om half elf hoefden ze op school te zijn. En het kamp was geweldig, hoorden we. Ze kijken nu al uit naar volgend jaar! 

30 augustus 2010. De school is al weer even begonnen, maar vandaag zijn ze op kamp gegaan in Loon op Zand. Via de buienradar kun je kijken hoe hard het daar nu regent. ;-) (Iets boven Tilburg en links van Den Bosch)
Het thema van de komende drie dagen hangt samen met Vianen 750 jaar stad, en dus is er een schildknaap en een stel Viaanse jongedames met één van de vooraanstaande edele vrouwen naar het kamp getrokken, om daar te genieten van de frisse buitenlucht. 

25-7-2010. Na een lekker lange vacantie in Spanje zijn de dames en hun broer weer thuis. Het was heet, er was een zwembad, het was enig. Nu is het wel even huiveren, maar brúín dat ze zijn....!

24 juni 2010. Hier heb ik het wel erg bij laten zitten... Excuses. Vanavond hebben de kinderen - en een ouder - de Avondvierdaagse voltooid. De 4 x 10 kilometer zit er weer op, en dat is toch een aardig eind. De een loopt wat makkelijker dan de ander, maar ze houden rekening met elkaar, vooral als daar van hoger hand op gewezen wordt. ;-) 
Vorige week hadden ze hun rapporten al, en die waren voor zover wij konden beoordelen, redelijk tot goed. De jongeman die redelijk scoorde, kan veel beter, maar heeft een steuntje in de rug nodig. (Of een ..... onder de .....) Hij zal beide wel krijgen, volgend schooljaar. 

De schoolfoto was er ook weer. Dit keer erg retro, met een schoolbord, en een schrift met een pen. Nog net geen kroontjespen of ganzeveer. 

7 februari 2010. Vandaag heeft Cathy na lang meetrainen haar eerste echte wedstrijd gespeeld. En nu mag mama meteen de voetbalkleren van 16 meiden wassen. 't Is wat. Maar ze hadden allebei veel lol. Alleen geen fototoestel in de hand. Jammer, maar dat komt nog wel.

28 januari 2010. Gister hebben de kinderen met hun school een faincy fair gehouden ten bate van een project op Haïti, en ze hebben heel wat opgehaald. Iedereen had zich ingezet en moeite gedaan, de een had koekjes gebakken, de ander verkocht de geliefde knuffels, twee dametjes overreedden verschillende mensen tot een 'make-over' (met mama's make-up?), kortom: het was erg vermoeiend maar hartverwarmend, en er is naar verluidt heel wat geld opgehaald. Dat zal zeker goed terecht komen, omdat het direct wordt besteed aan een project ter plaatse. 

1-11-2009 Het was reuze vol vandaag, en er waren heel wat mensen op de lekkere taarten afgekomen. Daarvan hebben ze samen de kaarsjes uitgeblazen. 


Natuurlijk waren er ook cadeautjes, en daar waren ze ook blij mee. Maar het leukste was dat al die mensen voor hen gekomen waren. 

28-10-2009 - Jammer dat de verjaardag niet aan het eind van de vacantie gevierd kon worden, maar afgelopen zondag was bijna iedereen bezet. Nu wordt het volgende zondag. Maar Opa en Omamama komen vandaag wel, die moeten zondag werken. 
En het is mooi weer. Dat is erg prettig. De kinderen hebben van hun ouders mooie kleren mogen uitzoeken, en die hadden ze vandaag natuurlijk aan. Ze krijgen ook nog elk een grote puzzel, en er is post, die zeer wordt gewaardeerd, en dan hebben de grootouders ook nog een kleinigheidje meegenomen voor de grote dag. De kinderen zijn er verguld mee... Hieronder wat foto's. 

16-8-2009. De kindertjes zijn aan het krabbenvangen in het Grevelingenmeer. Natuurlijk is het huis welbewaakt, en worden de katten gekoesterd, maar Cathy en Aleesandra hebben vandaag een basiscursus duiken gedaan in  het plaatselijke zwembad. Dat vonden ze heel spectaculair. Ik zou er pas tien jaar later voor in aanmerking gekomen zijn, zoal... de tijden veranderen. Maar ze hebben veel plezier met weinig, en dat is extra leuk. Het hoeft niet altijd duur of ver te zijn. Ook een lang weekend weg is fijn in eigen land... :-)

12-7-2009. Vacantie! Hoera! Nu nog wat mooier weer, en dan...

25-6-2009. Ook dit jaar heeft het dappere viertal de Avondvierdaagse uitgelopen, onder aanvoering van hun al even dappere moeder, die gehinderd werd door een blessure aan het been. Alessandra had het de eerste avond het moeilijkst, maar ook zij heeft zich er vrouwmoedig doorheen gesleept. En dit jaar liepen ze 4 x 10 kilometer, dat is een heel eind. Overmoedig geworden riepen ze, toen ze het kruisje hadden, dat ze volgend jaar 15 kilometer wilden lopen. Eerst maar oefenen, zei mama droogjes. 

10-5-2009. Ik loop wat achter, zie ik. Vandaag hadden ze een heerlijke dag op en aan het water, en omdat het Moederdag was, hadden ze tekeningen, een gedicht en nog iets aardigs voor hun moeder gemaakt. Gister brachten ze voor hun grootmoeder een heel lieve agenda mee, met mooie bloemenplaten. Héél attent. We zagen elkaar bij (tante) Laetitia die jarig was. Gezellig!

1 mei 2009. Het is mei-vacantie voor het grut. Ze genieten er best van. 

20-1-2009. Cathy ging vandaag met school schaatsen. Dat was leuk!!!

17-1-2009 Het afgelopen weekend heeft ons kwartetje eindelijk het beloofde verjaarscadeau gekregen: een paar dagen Disneyland in Frankrijk. Iedereen kan begrijpen dat dit de mooiste dagen van hun leven tot nu toe zijn geweest. Mama had gezorgd voor warme kleren, en zo konden ze de rijen van drie kwartier goed de baas. The tower of terror vond Carlos het allergeweldigst. We laten een paar foto's zien hier, dan kun je zien hoe koud het was, maar wel erg leuk! De mooiste draaimolen van heel Europa staat hier... 


10-12-2008. Alessandra heeft nu ook haar C-diploma bij elkaar gezwommen. Dat deed ze erg goed, en ze was er terecht erg trots op. (Achter haar Carlos, die meegekomen was.) Mama denkt dat ze nu een uurtje in de week vrij zal hebben, maar dat is vast een vrome illusie. 

28-10-2008. Vandaag worden ze echt 9 en 10 jaar. Samen 37, dat is al een hele leeftijd! Welgefeliciteerd!
37 jaar samenZe kregen nog aardig wat cadeautjes, en die pakten ze met veel plezier uit. 
Héél beleefd bedankten ze... 

24-10-2008. Alvast gefeliciteerd lieverds! En een fijne feestelijke dag! Voor Cathy een kroonjaar! Carlos zei het gaat niet om de cadeautjes, maar het gaat er om in het middelpunt van de belangstelling te staan. We wensen jullie van beide veel toe... Mama schreef later: Het was heel gezellig, de kinderen zijn heel lief geweest en hebben er ook van genoten. Ze zijn weer schandalig verwend, en ze weten het op waarde te schatten.

20-10-2008. Nog maar 8 nachtjes slapen, en dan worden ze 10 en 9 jaar.... Spannend hoor!
De verlanglijstjes tonen een behoorlijke individualiteit in de wensen. :-) 
Vanwege een en ander vieren ze het al vrijdag... dat wel. Nóg minder nachtjes slapen...

28-8-2008. Vandaag kwamen Betty en haar kinderen gezellig naar Utrecht. Ze waren nog mooi bruin en hebben lekker zitten knutselen. 
cathytishacarlosalessandra
vlnr Cathy,         Tisha,                   Carlos,            Alessandra

17-8-2008. De kinderen zijn weer veilig terug. Ze zitten vol verhalen, want er waren veel leuke dingen, en één klein meisje dat niet zo leuk was. Maar ja, zo is het leven. Als ze er nu van zouden hebben geleerd hoe het wel moest...  in elk geval hebben ze heerlijk aan het strand gedarteld...

5 augustus 2008. Het is helemaal vacantie, en de kinderen waren bezig een show in te studeren. 
Lol voor iedereen dus als die wordt opgevoerd....

1 augustus 2008. Het grut had ik gister stuk voor stuk aan de telefoon, en je kunt er steeds interessantere gesprekken mee hebben. En wat ik nog niet wist, door een SMS-je dat niet is aangekomen (dat gebeurt kennelijk ook) is dat Alessandra intussen is geslaagd voor haar zwemdiploma B, en Carlos voor C. Wat zullen ze daar een plezier van hebben, in de vacantie. Als het tenminste goed weer blijft. Cathy vertelde dat ze niet veel last meer heeft van haar arm, behalve als ze er teveel mee doet, zoals heel veel keren een handstand. Voor alle kinderen geldt dat ze dol zijn op lezen. Je snapt niet dat ze dan nog tijd hebben om zo'n troep op hun kamertjes te maken. (Zeker familie....)

25-7-2008. Heerlijk! Eindelijk vacantie, en lekker weer. De kinderen genieten. Zondag heeft Opa kunnen zien dat Cathy's arm al weer een stuk beter is, want ze deed een paar keer een handstand tegen de muur, en dat zou hij echt niet kunnen. Cathy wel. Knap hoor!

3-7-2008. Betty schreef: Met Cathy’s arm gaat het wisselend. De ene dag beter dan de andere. Verder heeft ze nog last van de naweeën van narcose. Veel huilen en onzeker. Maar dan kan ze daarna ook weer ineens superlief en attent uit de hoek komen. .... Op zich geneest haar arm goed. We hoorden afgelopen maandag echter pas van de chirurg dat haar kapsel in de elleboog verrekt was o.i.d. Ze mag dus niet naar fysiotherapie, hij was boos dat we dat gedaan hadden. Nou, ik snap het niet, hoor. Ze mocht alles zolang het geen pijn deed. En haar hele elleboog is van binnen één stuk litteken. Wisten we ook niet. Hij had al die keren heel luchtig er over gedaan. Nu snap ik wel dat ze vaak pijn heeft. Ik heb zelf een keer een kapseltje in mijn voet gekneusd. Dat is natuurlijk niets vergeleken bij haar arm. Nou, ja, het zal allemaal wel goed komen mettertijd… Dat hopen we dan maar... 

1-7-2008. Ze hebben het weer gehaald dit jaar: de avondvierdaagse! Alle vier! Knap hoor! 
Mama had al een hele tijd regelmatig met ze geoefend op de vijf kilometer, en daar hebben ze nu dan ook een gouden  plak voor gekregen.
Maar volgend jaar willen ze de 10 kilometer halen. Ze gaan nú al oefenen...

7-6-2008. We zijn even naar Vianen gehaald omdat we Cathy wilden zien. Ze zat zelf in de auto, dat was gezellig! En met een jonge leeuw was ze erg blij. De anderen ook. Maar pijn had Cathy nog wel in haar arm, en erg fit was ze ook niet. Een lange vinger sloeg ze echter niet af. 
Tot overmaat van ramp kreeg Tisha een zonnesteek. Te lang buiten in de zon gespeeld, zonder petje of zo. Ze was er erg naar van, en vond het niet eerlijk dat ze niet meer naar buiten mocht, toen ze weer wat opknapte. 

6-6-2008. Cathy is vanmorgen weer onder het mes gegaan. Ze had vreselijke pijn aan haar arm, dus de pin moest er echt uit. Helaas was ze vreselijk ziek van de narcose. Ze had zeker een beetje extra gekregen... Word maar snel beter, lieve meid! Suggestie: ze vindt welpies van onze nationale verwenner erg leuk!

23-4-2008. Er loopt een Streepje minder in de tuin. Ze hebben haar allemaal samen begraven in de tuin waar ze zo graag speelde... :-(((  De kinderen waren wel heel erg verdrietig, maar niet alleen zij... 

17-4-2008. Vandaag was Mik jarig, en alle kinderen waren op de Vlieland gezellig aan het spelen... Pooh-erger-je-niet vond ook het Kwartetje erg leuk... 
carlos kijkt om cathyalessandra jarige mikcarlos met een van de heerlijke cakes die tante parel had gebakken cathy speelt heel voorzichtig met miks boot. de arm doet nog pijn.tisha en carlos met walkie-talkie  cathy alessandra op rug en tisha met mik aan het spelen

 

8-4-2008. Cathy heeft haar arm gebroken, de arme meid... Ze is wel heel dapper, hoor!
Van de klas kreeg ze een héél erg uitgebreide kaart met beterschapswensen... :-)

10 februari 2008. Papa is crossen met Cathy en Carlos, en Alessandra en Tisha zijn met Mama op bezoek bij Opa in Utrecht. Alessandra snijdt de cake aan, onder het wakend oog van Tisha, en ze genieten er wel van. Vooral als de mandarijntjes er zijn uitgevist. Tisha zegt meestal netjes 'U' tegen haar grootouders, die dat nu eenmaal prettiger vinden, maar Santje vindt dat maar gek. 
Ze hadden een mooie zelfgemaakte kaars meegenomen, heel knap gemaakt. Natuurlijk hebben Opa en Omamama die meteen aangestoken. Er lag een paar boekjes waar Mama zelf nog uit gelezen had, en die vond Tisha wel heel spannend! Oki en Doki werden op de voet gevolgd! Rummikub met letters hadden ze nog nooit gespeeld, maar Mama en Omamama hielpen wel een beetje. Het was erg leuk, vond iedereen.

................................................

20-12-2007 Het was de laatste schooldag van dit jaar voor de kinderen, en 's avonds was er een echt kerstdiner op school. Ze gingen allemaal in kleine grote-mensenkleren. En de meisjes mochten een beetje lip-gloss op. Dat maakte het nog echter. Maar aan Mama's lippenstift mochten ze niet komen. Nou ja, dat komt toch maar in je eten terecht, nietwaar? Het was een bijzondere avond, en nu is het vacantie! Maar waar blijft die sneeuw? Dit is niet genoeg voor sneeuwballen gooien...

5-12-2007. Sinterklaas had warempel een zak op de verkeerde trein gezet, en zo kwam die niet op de Vlieland, maar in Vianen terecht, bij Oma, die 'm netjes kwam brengen. Ze kwam voor de gezelligheid ook maar 'een bakje doen'. Dat vond iedereen reuze fijn. 

's Avonds gingen de kinderen met Mama naar een bijzondere voorstelling, en laat... Sinterklaas daar nu ook zijn!
Zo werd het wel een heel bijzondere Sinterklaasviering dit jaar... Links mag T iets uit de grote zak grabbelen, achter haar de jongste met een karakteristieke handhouding. Zoonlief geeft zich uit voor hoofdpiet en de oudste zit bij Sinterklaas. 


2-12-2007. Al weer op de Vlieland vandaag! Want Sint kwam niet meer in Vianen langs, dat haalde hij niet, maar hij combineerde een aantal bezoeken voor een boel kinderen tegelijk in het theater van de Vlieland. Ieder kind kreeg maar één cadeautje. Dat was natuurlijk wel eerlijk, maar...
Maar toen Sint weg was, en de buurkindertjes ook, toen bleek er nog ergens een zak achtergelaten te zijn voor Mik en zijn neven en nichten. Het kwartet was door het dolle. Ze belden later hun grootouders op om te vertellen hoe leuk het was, en wat ze allemaal gekregen hadden. Ze hadden eigenlijk toch een beetje het gevoel dat dít een hulp-Sint was. Tja, die moeten er natuurlijk ook zijn... 

24-11-2007. Vandaag hadden de kinderen zo'n leuke dag! Ze hadden van Tante Parel en Oom René nog een verjaarscadeau tegoed. Dus mochten ze gisteravond al komen slapen. Dat was natuurlijk feest. Slapen op de boot: die wiegt een beetje heen en weer, en je hoort het steeds klotsen. Maar als je lang ligt te luisteren val je vanzelf in slaap. Vanmiddag gingen ze eerst naar een voorstelling in een jeugdtheater, en daarna naar NEMO, het wetenchapsschip voor kinderen, en daar hebben ze geweldig van genoten. 

15 november 2007. Het was stralend weer en de verjaardag van de kleinkinderen had nog geen aandacht gehad.  Opa moest nodig lopen, dus hebben we onze (onlangs) jarige helft van de kleinkinderen even bezocht met een cadeautje dat erg in de smaak viel. 
Hier vlnr Tisha, Alessandra en Betty met Opa. 
Mama Betty heeft fiets na fiets na fiets voorzien van de nieuwe fietscomputers. En ook de tekenspulletjes vielen in de smaak. Cathy kleurt heel erg netjes, dat mag wel vermeld worden!

  Cathy knuffelt hier met een speelgoed Dino die beurtelings bij de kinderen van haar groep mag 'logeren'. Compleet met eigen voederbak en een rood koord zodat hij niet weg kan lopen. Een soort Tamagotchi dus.  Ze had er veel plezier in. 
   Opa ook, zoals je kunt zien... 

28 october 2007. Het is vandaag gelukkig redelijk weer, en heel het kwartet is jarig. Ze worden respectievelijk 9 en 8 jaar. Kun je het je voorstellen? 
Het was vreselijk druk vandaag, en ach, de verjaarspret werd behoorlijk gedempt toen het een verjaardag werd met een naar staartje!!! De jongste moest zo nodig ongehoorzaam zijn en sprong op de treeplank van een wegrijdende auto, waar ze prompt afviel. Nogal beroerd, zodat haar alerte moeder terecht oordeelde dat ze naar het ziekenhuis moest. Een lichte hersenschudding, zeiden ze. En nu ligt ze in haar bed.  Arme Santje...

Ton versierd door CTCA23 september 2007. De kinderen zijn met school naar een vacantiekamp. Hun moeder is ook mee, maar die vangt wel een andere groep op, prettiger voor iedereen. Er wordt veel buiten gespeeld, maar ze hebben ook binnen van alles te doen. Zo hebben ze vrolijk gekleurde papieren slingers gemaakt, om de feestvreugde te verhogen. Mama heeft er een meegenomen naar Opa in het ziekenhuis. Die was er maar wát verguld mee... 

De kinderen hebben een heerlijke vacantie gehad in Spanje. Het regende wel, maar ze hebben toch veel plezier gehad.
En natuurlijk zijn ze lekker bruin. Nu nog even genieten voordat ze weer naar school moeten.

Het is vacantietijd, en de kinderen zijn lekker naar zee geweest. We kregen er een mooie foto van! 
A             T               C               C!
Ja, dat zou je kunnen denken, maar uiteindelijk is het 'gewoon' een schoolfoto, die vorige maand ergens is genomen. Tegen een achtergrondje... Maar leuk is het wel. 

17-7-2007. De kinderen hebben hun rapporten, en die mogen gezien worden. We waren er reuze trots op. Vandaag kwamen ze om het ons allemaal te laten zien en lezen. Want tegenwoordig is een rapport een heel boekwerk, dat behalve objectieve aanduidingen over het vermogen bepaalde kunstjes te doen als lezen en rekenen, ook van alles vertelt over het sociale gedrag en affectieve opstelling. Een deel van het rapport stellen ze ook zelf op, en het was bijzonder om te zien hoe een andere leerkracht het plezier van een kind in school gigantisch kan verbeteren. Een juf met meer aandacht... 
Na wat tekenen en (voor)lezen vond Alessandra het tijd om te zingen. Opa kon immers piano spelen! Ja hoor. Maar op het gehoor komt hij niet veel verder dan Ik zag twee beren. Wel lag er nog een boek met kerst- en sinterklaasliedjes, maar die bleken niet zo boeiend. Het boek met de Franse liedjes moet nog worden bestudeerd. Vader Jacob herkenden ze wel in Frère Jacques, maar een andere tekst meezingen bleek nog wat lastig. Mama Betty kende nog heel wat. 
Van het bezoek van Pieter stond de box nog in de kamer. Om de beurt wilden de kinderen daar nog wel eens in. ;-) Hierboven Tisha en Cathy, Het werd héél gezellig, al met al. 

Natuurlijk lukte het Carlos weer om bijna niet op de foto te komen...
Hier lachen Alessandra en Tisha ons toe.

19 juni 2007. Alles is weer beter, alleen mamaatje is nog niet zo fit... 

12 juni 2007. Oef... ze zijn weer ziek... dat steekt elkaar allemaal aan. Beterschap! 

23 mei 2007. Het kan niet op: vandaag mochten, totaal onverwacht, Carlos en Alessandra afzwemmen!!!!

Links is Alessandra nog erg gespannen, in het midden juicht ze omdat het gekleed zwemmen, waar ze zo tegen op zag, is gelukt, en rechts tonen ze allebei reuze trots hun diploma. Alessandra is erg aan het wisselen, vandaar haar Gioconda-glimlach. 

22 mei 2007. Vandaag hebben de kinderen allemaal hun eerste dan bij karate gekregen. Mét een echt diploma. Ze zijn er apetrots op, en wij natuurlijk ook... Cathy zit op de grond en de trips staat achter haar, CTA

1 april 2007 De kinderen hebben vacantie, en dat is geen grap maar wel erg leuk. Ze genieten enorm. Het weer zit ook wel mee. :-)

17 april 2007 Mik is jarig en dat is heel gezellig. Op de boot zijn altijd leuke en spannende dingen te doen en te zien... vlnr carlos, tisha, alessandra, cathy en mik....

4 maart 2007 - Morgen zijn Opa en Omamama jarig. Vandaag komt Betje met haar kwartetje op bezoek, en dat is reuze gezellig. De kinderen spelen met de magneetjes en met lego, ze tekenen, en doen hun best op sudoku's met Opa en met Mama. Carlos verandert in een bosjesman of zoiets. Opa helpt hem er nog bij ook! Mannen.... 

Hierboven ziet men dus vlnr Cathy, Mama, Alessandra, Tisha en Carlos, Bosjesman Carlos, Tisha, Cathy en nog eens Tisha met een mooie tekening. Dat kàn ze.  Ze hadden ook mooie tekeningen meegenomen met toepasselijke teksten als: heppie bursdee toe joe, in de wei staat een koe. (Cathy)

24-2-2007. Vandaag vierde Charlotje alvast haar derde verjaardag en de kinderen wilden er graag heen, want dan konden ze ook hun nieuwe neefje bekijken... Cathy mocht hem zelfs een hele tijd op schoot hebben. Gelukkig waren ze niet ziek geworden...
Tisha heeft nu eindelijk twéé oorbellen. De eerste keer was er iets mis gegaan met het erin schieten... Carlos en zij gaan hier net weg.

21-2-2007 Nu hebben de kinderen vacantie, en warempel: daar beginnen ze weer ziek te worden. Het is wat! Cathy is een misselijke meid en de rest is ook wat bleek om de neus. Gauw beter worden hoor!

12-2-2007 We zijn vanmiddag even gezellig naar onze kleinkinderen gaan kijken en die keken heel opgewekt terug. :-) Ze vonden het heerlijk om ons hun poppenspul te laten zien, en de computer, die ze mogen gebruiken.. Trouwens: ze wisselen ook heel fraai! ;-)

Hier boven: Cathy en Tisha met de b\poppenwagens, Tisha en Alessandra.
Hier onder: Carlos 2x, Cathy en Alessandra, Cathy in klederdracht, en het viertal rond het toetsenbord.

18 januari 2007. Vandaag is Mama jarig, en de kinderen hebben gezorgd voor een ontbijt op bed, en voor mooie tulpen, van Cathy, en voor een prachtige kaart van Carlos, waarop ze allemaal zelf hun naam hebben gezet, en Tisha en Alessandra hebben een vulpen gegeven. 's Middags hebben ze lekker thee en gebakjes en limonade gedronken met Mama en Papa, en zo was het echt een leuke dag, ondanks de harde storm. 
Carlos heeft nog een prachtige tekening gemaakt, die ik niet kan laten zien, want Mama's fototoestel is kapot. Wie geeft haar een nieuwe voor haar verjaardag? 
Papa is zielig, want die heeft zijn enkel verstuikt. Dus even niet stoeien met hem. Jammer, want daar is hij goed in. 

10 januari 2007 Tisha mocht vandaag afzwemmen voor haar B-diploma. En ze heeft het gehaald ook. Makkelijk, zei ze, maar ze was er voor toch wel zenuwachtig, hoor! En nu mag ook zij gaatjes in haar oren laten schieten...
Goed gedaan, meisje! We zijn trots op je! 

.......................

12-12-2006. Vandaag hebben Carlos en Alessandra hun oranje lintje gehaald met zwemmen... goed zo!
Welgefeliciteerd!
Volgend jaar het A-diploma.

5 december 2006 was een grote dag voor heel de familie! Sint kwam, en neef Mik (hier met tante Parel en Opa) en nicht Charlotte zouden ook komen. Helaas kwam Amber niet, maar het was toch erg leuk! Het was een opgewonden troepje daar!


Zolang Sint er was hoefden de kinderen niet tot de orde geroepen te worden, ze waren bar mak. Sint had dan ook een groot boek, waaruit hij allerlei details kon putten uit hun zondig leven... ;-) Ze waren zeer onder de indruk. 
Alle eventuele twijfels werden de kop ingedrukt. 

Charlotte ging intussen op de pepernotenjacht. Er lagen er meer dan genoeg...

Sint en Piet lieten een hele berg cadeaus achter. Maar ja, we waren ook met zoveel mensen!!!!
Charlotte had er geen moeite mee, al was ze de kleinste.
Carlos showt trots zijn nieuwe auto.

Ze leven ook allemaal met elkaar mee. Carlos, Charlotte en Mik met de vlag. 
Daar zwaaide hij heel enthousiast mee....
Cathy liet goed zien dat ze de oudste is... Een heerlijk kind. 
Tisha is helemaal verrukt van de mooie nieuwe jurk, en Mik is het er mee eens. Volledig!
Alessandra hd er ook een gehad, en Charlotje vraagt zich af wanneer zíj oud genoeg is om zoiets te dragen...
Haar vader troost haar: hij zal haar altijd aanbiddelijk vinden. ;-)
Mik heeft heel stoer de Pietendans gedaan, en laat het nu nog eens zien...
Charlotte gaat aan de gezonde appels. Van allemaal een hap, is haar doel. Dat lukt echter niet...
Mik is moe, en gaat er bij liggen. Cathy helpt hem met uitpakken...
Even later zijn Mik en Charlotte bootjes, die met de benen omhaag wiegelen op de woelige baren... Gelukkig legden ze zelf uit wat er aan de hand was... 

Hier lezen de jongedames samen een gedicht van Sint. Dat valt nog niet mee, gezien het gezicht van Alessandra en dat van Tisha, die door Cathy wordt voorgezegd...

Kortom: het was een gedenkwaardige Sinterklaasavond. Het duurde wel even voordat iedereen de cadeautjes bij elkaar had, en voordat de gasten vertrokken.
Intussen was de gastvrouw veegmoeder, en verdwenen de pepernoten die op de grond waren platgetrapt (jammer hoor) in de vuilnisbak. 
Wat een avond! :-) 
Dank je, Sinterklaasje!

 

11-10-2006 Paardenmarkt in Vianen: dat is daar een belangrijke dag. Met kermis en ringsteken en de avond er voor een lampionoptocht...
De kindertjes hadden zelf lampionnen gemaakt, die er behoorlijk degelijk uitzagen. 
's Middags trof ik ze aan de flipperkast op de kermis, natuurlijk onder behoorlijk toezicht van de ouders, die hier en daar ook een helpende hand toe staken, wanneer de zegen te overvloedig werd... Tisha had veel geluk, en reageerde daar heel enthousiast op....

Toen we later even iets gingen drinken, en er ook iets gegeten werd, bekeken Alessandra en Cathy samen de buit, en Carlos tekende met stroop een portret op zijn pannekoek. Laten we hopen dat het niet mijn portret is... ;-)

Daarna gingen we over de markt richting paarden. Het ringsteken was net begonnen, en veel ruiters waren verkleed: van Winnie the Pooh tot leeuwen en ridders en een edelvrouwe... Echt heel leuk. Maar dat ringsteken viel nog niet mee. Hoe harder men reed, hoe meer kans op succes, hadden we de indruk... 

Daarna werd er nog een ijsje gegeten, tot grote vreugde van alle kinderen. Ze zijn dus erg normaal, deze vier!!!

Om de vreugde compleet te maken dacht grootmoeder: ach, een ballonnetje voor de kinderen....
Ze vergat alleen van te voren te vragen wat dat moest kosten. Au! riep de portemonnaie.... Maar de kinderen waren er blij mee...
vlnr Cathy, Alessandra, Carlos en Tisha... 

 

8-10-2006 Vandaag is oom René jarig, en Betje was met haar kwartetje naar Amsterdam getogen, om de Vlieland te bevolken. We zagen die middag al onze kleinkinderen, maar het was zo vol en druk op de boot, dat ik ze niet allemaal binnen 'schootsafstand' kreeg. Ze hebben zich het vingerpunniken eigen gemaakt, en daarmee haken ze vliegensvlug smalle shawltjes, waar hun moeder ze heel mooie wol voor gaf. Hier is Alessandra bezig. Maar ze zijn er wel heel slordig mee... Toch: ze zijn behoorlijk handig! Santje was de hele dag in een 'nee' bui. Ze had er zelf ontzettend veel plezier in, dus kreeg ik haar ook nog even lachend op de foto... 

11-9-2006 De kinderen zijn al weer een weekje naar school. Tot hun genoegen. Een paar weken geleden hadden ze nog een kamp met school, waarvan het thema was: piraten... en dat was erg leuk, dus ze hadden er zin in! Het is wel opvallend dat het nu net weer mooi weer wordt! Maar ze hebben gister genoten in de tuin en de BBQ. Mama schreef dat ze hadden gebarbeknoeid, en zo zag het er ook wel uit. In elk geval hadden ze zichtbaar plezier...

17-8-2006. Vandaag hebben Carlos en Alessandra hun blauwe lintje gekregen! Dat wil zeggen: de één na laatste fase voor ze mogen afzwemmen. Ze hebben dan ook een paar weken intensieve extra les gehad. Kennelijk lagen ze een baantje achter. Maar het hielp. Prettig voor Mamaatje! :-)

29 juli 2006. De kinderen zijn weer terug! Ze hebben, ondanks de hitte, wel erg genoten. Er was ook nog een vriendinnetje van school in de buurt, en daar mochten ze ook nog komen spelen. En ach, mamaatje weet altijd wel weer prettige dingen te bedenken! Af en toe kwam papa ook nog langs, en die maakt er dan eventjes een feestjes van...

15-6-2006 De kindertjes hebben lekker vacantie en genieten van het buiten zijn! Bruin dat ze zijn! Een verzameling aapjes zonder staarten. 

28 juni 2006. Tisha heeft haar eerste zwemdiploma gehaald. Er werd een hele show van gemaakt, die toch dik een uur duurde. Maar toen waren alle kindertjes ook wel geslaagd. Ze hadden laten zien dat ze gekleed te water konden, dat ze konden watertrappen, en onder water door een opening konden heen zwemmen... ze konden een beetje duiken, en een aardig stuk heen en weer zwemmen. Tisha was dolgelukkig met haar diploma, en we waren blij dat we er nu eens bij konden zijn. Na afloop kregen alle kinderen nog een ijsje, en dat ging er prima in! Want ja, de rest van het gezin was er natuurlijk ook: ze hadden die middag kennismaking met de nieuwe klas, want het was vlak voor de vacantie, maar de juffrouw van de school had ze toch successievelijk even gebracht. Handig, zo'n school vlak naast het zwembad... ;-)

 

carlos
18 juni 2006. Vandaag vierden we Ouderdag, een combinatie van Vaderdag en Moederdag. Betty kwam ook met haar grut, en een gourmetstel, zodat we met z'n allen buiten konden gourmetten. Het was ook prachtig weer.
De kinderen vonden het prachtig zelf te kunnen koken in die kleine pannetjes, en alles ging goed, op een mooie brandblaar na, die Cathy op haar pols kreeg. Ze heeft 'm wel even onder de kraan gehouden, maar te kort. Ik heb haar er niet over horen mekkeren. Dapper, hoor!
Aan het eind hebben ze nog even met z'n allen op Opa's piano geragd. Da's toch interessanter dan een keyboard...
Ze vonden het enig. Er werd nog meerdere keren gezwaaid!  

 

28-5-2006. Ik kreeg van Betty net weer een stel foto's van een korte vacantie in het Zuiden des Lands, waar ze graag heen gaan. Dat was nog in februari, maar je kunt mooi zien hoe de oudste aan het wisselen is... Trouwens, ze is de enige niet. Hierboven een stel Cats... Tisha San Carlos en Cathy met een vriendinnetje. Onder de lampionoptocht: Cathy en Carlos, en in het rode jasje loopt Tisha...

5 april 2006. In de Pieterskerk was het eierenverven, en daar konden we alle handen en creativiteit bij gebruiken. Nu, handig en creatief zijn we wel, die kleinkinderen van ons! Hoewel het lijkt of moederlief hier een snor heeft geschilderd, is dat toch echt alleen maar het penseel, en is ze bezig op het ei. Cathy verft met bijna haar tong uit haar mond, zo aandachtig. Ook Carlos is één en al ernst. Tisha opent met alle kracht een vastzittende dop van Omamama's verf, en Alessandra gebruikt de eiermolen, want dat vindt ze wel héél makkelijk. Naast haar gebruikt Carlos de Gouden Stift. Prachtig effect, vindt hij. En kijk eens wat ze in een paar uur allemaal bij elkaar hebben geschilderd!

..................................................................................................................................................

Op 5 maart was de familie bijeen om de verjaardagen van Opa en Omamama te vieren. 
Met z'n veertienen waren we, en het leek net een pierenpotje, al die kinderen op de grond en op de stoelen. Carlos is aan de foto's ontsnapt, maar links zie je Alessandra met haar grootvader, dan San met Cathy, die haar voorleest, en Betty met haar oudste, die bijzonder in haar nopjes is met haar hoofddoekje. Wat worden ze groot, hè?

3 april 2005. Vandaag kwam Betty langs met het spul. In het kader van Mohammed en de berg. Ze brachten een bloemetje voor me mee, elk een. Zo lief! Nu staan ze naast de computer... Maar niet zo lang, want ze zijn niet goed voor de gezondheid van de heer des huizes... :-(
Al gauw waren ze gezellig aan het spelen. Alessandra is hier aan het kleuren, Cathy speelt met de pop, en Carlos vermaakt zich met een zonnebril. Vooral de foto waarop hij die op zijn achterhoofd had amuseerde hem bijzonder.
Tisha was er wel bij, maar ze verborg zich telkens achter haar haren, als ik haar wilde fotograferen. Niet met opzet, maar zo gaat dat soms. 

19 feb 2004. Dat is lang geleden! Maar ja, als je de boel over twee bladzijden verdeelt... en ik ben al in tijden niet meer in Vianen geweest... Druk. En het spul gaat nu toch naar school, zodat Betty wat meer(?) tijd voor zichzelf heeft. Zeggen ze. Vandaag gingen de kindertjes verkleed naar school. Het mag geen carnaval heten, maar het lijkt er veel op. Van links naar rechts: Carlos, Tisha, die het nog niet ziet zitten, Cathy, die alles ziet zitten, en Alessandra. 

13 juni 2003 waren de dames en heren buiten aan het spelen.
Met stoepkrijt, en dat was op een gegeven(?) moment goed te zien! Vooral Carlos (l) en Tisha hadden zich er rijkelijk van bediend...

Daaronder zijn Tisha, Alessandra en Cathy weer helemaal schoon...

 naar

boven