terug naar biologenjan joke eanico tineke ellahenk ton nicolette

gerard boere op onderzoekgerard in duploNa enig gedoe had iedereen een zitplaats gevonden, toen Gerard de eerste dia toonde: een heel jonge onderzoeker: Gerard Boere! En even later een al even jonge Jan Post Splinter, die schelpen determineert. Ella speelt fluit met Gerrit Draaisma en Henk ziet mooie dingen in de Flora.
Best een knappe jongen, toen. Was me nooit opgevallen...

jan P Sella en gerrit draaismanienke leest voorhenk floreerde

We zagen Fedde en Jan Peter met Anne als crypto-communistische typetjes, (een heel romantisch plaatje) en intussen ging Gerard maar door met zijn dia's en zijn uitleg. Hij wist van vrijwel alle plaatjes uit welk jaar ze waren. Soms kwamen er aanvullingen uit de groep.

ton oreert

strandwandelingwie studeerde hier af?rechts gea maar verder?97 de voerlui

En zo voerde Gerard ons uiteindelijk mee naar het kerkje in Beesd, waar de grote voorman van de VU, Abraham Kuyper, het licht zag, dankzij juffrouw Pietje Baltus, (en de Heilige Geest natuurlijk!) waarmee de circel weer mooi rond was.
Desalniettemin waren er ook fraaie beelden van vorig jaar, maar het lukte niet daar iets herkenbaars van de fotograferen...
Het was een groot succes geweest, en met veel voldoening gingen we over op de meer geestrijke dranken, nadat de koffie halverwege de dia-presentatie al gepasseerd was.

Henk en Nicolette vertrokken weer, maar het was fijn dat ze er bij geweest waren. Jammer van degenen die er niet konden zijn!!!

ton lust nog welEr werd nog flink nageboomd, al dan niet diepzinnig, en het was ver na half twee toen de laatsten het licht uit deden en zich onder de klamboe vleiden.
Dat er desondanks nog heel wat jeukende rode plekken te vinden waren op al die vierkante meters huid de volgende dag lag níet aan Jan Peter, hij bezweert (en wij geloven hem altijd blindelings!!!!) dat hij zijn studieobjecten niet heeft meegenomen.
Smeren dus maar!


De volgende ochtend... wordt vervolgd.